Skocz do zawartości
IGNORED

Spendor A5 albo inne :)

punk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytam forum dość często rzadko jednak zabieram głos ..

Bardzo mi się podoba poziom merytoryczny tego o tuż forum więc proszę was panowie i panie o pomoc:)

Krótko i na temat :

Posiadam wzmacniacz Calsse cap2100 ,głośniki Jas Audio Orsa cd-ka MARANTZ CD-17 kable xindak(głośnikowy) i podstawowy kabel VAN DEN HUL (jako złączka) pomieszczanie około 16 /17 m2. Słucham rocka jako całokształt nie pogardzę tez innymi dobrymi gatunkami muzycznymi.

Problem kolumny kompletnie przestały mi pasować był czas zachwytu świetnie też sprawdzają się w jazzie ale nie w roku mają zbyt szczegółową górę która raczej przeszkadza w słuchaniu rocka niż pomaga po prostu uszy bolą każdy popełnia błędy ja połasiłem się na ich świetny wygląd itd... nie będę się rozpisywać bo to żenada :)

Dostałem dobrą cenę w sklepie za nie jeśli kupie oczywiście u niech inne kolumny z dopłata. Słuchałem przez chwile w sklepie nie na classe kolumn Spendor A5 . Bardzo mi się spodobały i postanowiłem je wypożyczyć by przetestować u siebie .

Jutro po nie jadę. Co wiecie więcej na ich temat są małe ale ja raczej wielkim pomieszczeniem nie dysponuje i raczej większym nie będzie może być mniejsze:( Podobają mi się w nich prócz dźwięku usłyszanego w sklepie ich kompaktowy wygląd zajeły by mniej miejsc o wiele mniej miejsca niż obecne monitory ze stenami co ciekawe słuchałem je w o wiele mniejszym pomieszczaniu co prawda lepiej zaadoptowanym akustycznie i muszę przyznać że brzmienie było bardzo poprawne nie było buczenia przewagi basu ani tego typu rzeczy więc daje mi to nadzieje ...Mieszkanie w którym mieszkam jest wynajmowane i mogę je zmienić z czasem więc też pomieszczenie odsłuchowe może być większe jak i mniejsze .

Co o tym wszystkim myślicie??

Jakie też inne głośniki polecacie do classe cap2100 monitory lub małe podłogówki które mógłbym sprawdzić ilość firm ma ograniczona:( link do sklepu w którym kupuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

przepraszam za błędy i proszę o wyrozumiałość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

https://www.audiostereo.pl/topic/54467-spendor-a5-albo-inne/

Classé to chyba nie jest mocno popularna elektronika w Pl. Na Twoim miejscu na anglo-amerykanskich forach bym poszukal rekomendowanych zestawien. O spendor tez mam wrazenie przed paru laty wiecej sie slyszalo niz obecnie.

• 3 miesiące później...

A tak przy okazji spendory zostaly jak by chcial znac opinie niech pisze:) pozdro

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.