Skocz do zawartości
IGNORED

Kraków - gdzie winylowe łowy?

rykuj

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety jest kiepsko. Na kazimierzu na rogu Estery i Miodowej jest sklep z winylami i naprzeciw knajpki Singer (Estery 20) na takich stołach widziałem ostatnio w tygodniu gościa z kilkoma pudłami. W niedziele winyle bywają pod Halą Targową przy Grzegórzeckiej Widziałem jeszcze reklamę jakiegoś sklepu na Karmelickiej w okolicy skrzyżowania z Rajską ale tam nie byłem. Trudno znaleźć w tych miejscach coś wyjątkowo ciekawego. Raczej "przeciętniaki"

A skąd takie pytania, przecież można zamawiać w Empiku, zresztą niedawno będąc w Krakowie widziałem tam spory wybór, zakup nowej Diany Krall czy Depeche Mode nie sprawiał żadnych prpblemów. Co jakiś czas chwalę się tu na forum swoimi nowymi nabytkami w temacie vinylu i przeważnie jest to MM albo właśnie Empik. Teraz czekam już na nowy Dream Theater.

Pozdrawiam

W każdą niedzielę, od 9 tej do ok. 13-14 stej.

Giełda działa od 1971 roku. Są tam obecni ci sami "chłopcy", których widziałem 20 lat wczesniej!

Czasami można też kupic Lp na giełdzie RTV na Balickiej - sobota i niedziela.

• 2 tygodnie później...

znam:

* Rezerwat Wninuli na rogu Miodowej i Estery - Ok, miła obsługa,

wszystkiego po trochu,

* Ul Pobrzezie , też na Kazimierzu, niedaleko od Rezerwatu, praktycznie naprzeciwko ( gdyby nie budynki) :O)

jak dla mnie największy wybór w Krakowie,

Swietne miejsce!!!

*Trabant na Karmelickiej- drogo! wybór średni,

* hala targowa przy Grzegórzeckiej,

mozna cos znależć u handlarzy (stoisko pod dachem)ale niekoniecznie,

znam tam gości którzy chetnie skupują płyty - po 2 zł :(((

zwykle(wiosna , lato) jest tam na rogu Pan Ryszard( bodajże) i ma najciekawsy wybór ,można sie wymienić,

* giełda pod przewiązką - fajnie !!! ale raczej towarzysko , do papieroska tylko brakuje tam automatu z kawą :O))))

sympatycznie, czasem mozna coś trafić,

jedno jest pewne , chodzą tam ludzie znający sie na rzeczy,winyle też są, czasem ultra rzadkie!

* giełda"złdziejka" na balickiej- z winylami b słabo :(

reszta handlu to żenada!!!

>fonomasterek

>Klub " Pod Przewiązką" w akademiku na Bydgowskiej.

>Ogromny wybór płyt, niskie ceny. Jest to historyczna giełda i historyczny klub - działa już chyba

>ok. 40 lat!

Ale numer!!!! to jeszcze działa? byłem tam sto lat temu w sprawie VHS. No , to historyczne miejsce.

• 3 miesiące później...

witam

wczoraj odwiedzilem komis płytowy na Kazimierzu na ul Podbrzezie i chcialbym sie podzielic jedna jak dla mnie lekko szokujaca dygresją. Wszedlem, ledwo zdążylem obejżeć troche płyt a tu gosc rzuca haslo "No zamykamy" ... "a czego pan szuka" ja na to ze chcialem zobaczyc co tu w ogole jest na to facet "tu się nie ogląda" ja na to ze w każdym miejscu gdzie bylem moglem obejżec wszystkie płyty po kolei bo czasem czlowiek nie wie czego szuka tylko kupuje jak mu cos ciekawego w rece wpadnie na to mi odpowiedziano "w innych miejscach może tak, ALE NIE TU" potem mial pretensje ze jedna z plyt zostawilem lekko wystajacą nad pozostałe "to jest papier potem sie zagnie i klient pyta czemu ta okladka jest zagieta" oczywiscie nic nie zagiąłem musialby ktoś sie na tym oprzeć to tak. Poza tym jak sklep jest czynny do 16 to znaczy ze do tej godziny moge do niego wejsc a tu 15.59 i juz wypedzanie klienta. Totalna olewka, facet powinien otworzyć muzeum, zostać kustoszem na na swoich płytach napisać "nie dotykać eksponatów". O tym co tam jest i w jakich cenach niewiele moge powiedzieć bo mi po prostu NIE POZWOLONO się zorientować. Była to tam moja pierwsza i ostatnia wizyta.

pozdrawiam wszystkich analogowców :)

Masz pecha trafiłeś na tzw szara strefę, gość twierdzi że tam nie ma sklepu i wygania klienta mimo ze drzwi otwarte bo to tylko prywatne pomieszczenie :) Widocznie boi się pazernej skarbówki i ZUS-u, czyli po naszemu jak to działało legalnie ledwo wyrabiał i dla tego teraz poza osobami mu znajomymi nic nie sprzeda a z czegoś musi żyć. Szukaj dojść bo warto-może Cie ktoś wprowadzi?, choćby dla tego ze okładki nie są pozaginane :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 1 rok później...
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 20 Września 2011 - spam
Ukryte przez Fr@ntz, 20 Września 2011 - spam

Witam, z przecieku wiem, że w sobotę na giełdzie Balickiej bedzie facet ktory ma naprawdę pokaźną koelcję płyt. Wydania rozne. Od zagranicznych *tj UK,USA,GER* po wydania polskie. RocK progresywny, JAZZ, BLUES, MUZYKA POWAŻNA oraz mnóstwo boxów kilkupłytowych. OKOŁO 11 KARTONÓW Z PŁYTAMI w stanie dobrym i bardzo dobrym. SUPER CENY!

nr. kontaktowy 693 020 099

pozdrawiam :)

• 1 rok później...
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 16 Lutego 2013 - spam
Ukryte przez Fr@ntz, 16 Lutego 2013 - spam

Mam do sprzedania kilka dobrych płyt winylowych w liczbie około 60 jesli ktos jest zainteresowany prosze o kontakt mailowy :) [email protected]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.