Skocz do zawartości
IGNORED

idziecie na wybory do EP?

abcde

Rekomendowane odpowiedzi

>ucywilizowany, 4 Cze 2009, 12:45

>

>Być może masz jakieś braki z dzieciństwa. Tata Cię molestował? A może mama biła?

Gadasz całkiem jak anastazy czy inny helmut ;-).

Jestem Europejczykiem.

chcialbym niesmialo zauwazyc,ze w Polsce nie glosyje sie na kandydatow,tylko na listy.

wiec glosowanie jako takie jest calkowicie PORONIONE,sa w PO porzadni ludzie,sa w PISie porzadni ludzie.w SLD tez sa porzadni ludzie.

a tu glosowanie na liste.

tomek7776, 4 Cze 2009, 15:40

>chcialbym niesmialo zauwazyc,ze w Polsce nie glosyje sie na kandydatow,tylko na listy.

>wiec glosowanie jako takie jest calkowicie PORONIONE,sa w PO porzadni ludzie, sa w PISie porzadni

>ludzie.w SLD tez sa porzadni ludzie.

>a tu glosowanie na liste.

to jest arcypolskie-cwaniaczkowate,

partia ma liczbe miejsc i obsadza wg klucza,

ciemny lud to kupi

>ananas, 4 Cze 2009, 15:36

>trzeba bendzie jednak chyba pójść i zagłosować na PIS - zeby takie różne kanalie redaktory i inna

>swołocz nie mieli racji

>

>PiS RULEZ!

Nareszcie zdrowy głos prostego ludu :-)!

Jestem Europejczykiem.

>tomek7776, 4 Cze 2009, 15:40

>chcialbym niesmialo zauwazyc,ze w Polsce nie glosyje sie na kandydatow,tylko na listy.

>wiec glosowanie jako takie jest calkowicie PORONIONE,

To chyba nie jest tak do końca. Głosy zapewniają odpowiednią ilość mandatów danej liście, natomiast mandaty uzyskują kandydaci, którzy na danej liście okręgowej otrzymali największą liczbę głosów.

Tłumacząc na ludzki: jeżeli dana lista wypadła kiepsko, to ktoś, kto jest drugi ( a nawet pierwszy) może nie wejść, ale jeżeli lista wypadnie mocno, to wchodzą z niej po kolei ci z największą ilością głosów.

Czyli trzeba mieć poparcie wyborców i startować z listy która zdobędzie poparcie co jest w sumie dość logiczne.

Jestem Europejczykiem.

Trzeba iść, żeby PiS nigdy więcej nie wróciło do władzy. Przeczytajcie sobie artykuł w ostatnim numerze NIE, jak ziobro i prokuratura polowały na prezydenta Krakowa. Kopanie ciężarnej kobiety, przystawianie pistoletu do głowy dziecka, bicie inwalidy etc. etc. - tu nasze szeroko pojęte organy ścigania dorównały albo przewyższyły Gestapo i NKWD.

meloman 62, 4 Cze 2009, 19:09

>Trzeba iść, żeby PiS nigdy więcej nie wróciło do władzy. Przeczytajcie sobie artykuł w ostatnim

>numerze NIE, jak ziobro i prokuratura polowały na prezydenta Krakowa. Kopanie ciężarnej kobiety,

>przystawianie pistoletu do głowy dziecka, bicie inwalidy etc. etc. - tu nasze szeroko pojęte organy

>ścigania dorównały albo przewyższyły Gestapo i NKWD.

dlaczegoś taki głupi?

napisz jerszcze że Ziobro zamordował 6 milionów Żydów

A ja nie idę. I wcale nie tylko dlatego że w niedzielę mam 12-godzinną służbę. Niby na kogo miałbym głosować, kogo poprzeć ? Bandę zdrajców idiotów i cwaniaków, którzy zrobili syf malarię z własnego kraju a teraz wypływają na szersze wody. Pamiętacie jaka w Polsce była bieda i beznadzieja przed wstąpieniem do Unii. Pracownicy najemni mieli status niewolników i psów. Bali się choćby słowem upomnieć o najbardziej elementarne prawa ludzkie, z obawy że razem z całą rodziną skończą na dworcach i pod mostami. A prognozy były jeszcze gorsze, według wiarygodnych szacunków bezrobocie miało niebawem przekroczyć 30 procent. Tylko i wyłącznie dzięki szczodrości i wspaniałomyślności zachodnich krajów unijnych, miliony Polaków zachowało resztki człowieczej godności. A teraz miałbym wybierać pomiędzy tymi którzy otwarcie mówią że chcą rozwalać Unię, a tymi którzy chcą z niej zrobić drugą Polskę. Pamiętacie jak przed kilku laty nasi, z PO na czele, próbowali przeforsować zasadę żeby imigranci w bogatszych krajach pracowali według przepisów i sposobu wynagradzania ze swoich krajów macierzystych ? A przecież Pis jest jeszcze durniejszy, nie mówiąc już o religijnych psychopatach z pokrewnych ugrupowań. Jeśli ludzie dobrej woli przeforsują referendum o zmniejszeniu liczby polskich deputowanych to wtedy oczywiście wyskoczyłbym nawet ze szpitalnego łóżka aby zagłosować na tak.

Z początku myślałem że ta PPP jest może coś warta. Ale okazuje się że rej w niej wodzą tzw ekolodzy. Jacyś kretyni mają w moim imieniu walczyć z energetyką jądrową i inżynierią genetyczną ? dziękuję bardzo.

>Redaktor, 4 Cze 2009, 22:30

>Dlaczego TVN24? Zdaje się, ze było mowa o czasopiśmie NIE.

A dlaczego nie?

Przecież tomuś wie, że wszystkiemu winni są Tusk i Walter ;-).

Jestem Europejczykiem.

Redaktor

3 Cze 2009, 22:13

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2163 / 3358 / 0

Jeśli nie zagłosuję, to trudno mi potem będzie narzekać na tych wybranych (bez mojego udziału), bo niby z jakiej racji. A ja lubię ponarzekać po posiłku, więc planuję głosować.

Dziwne podejście. Wybrać sobie debilo-kretyna ,żeby móc na niego narzekać.

To tak jakby zgodzić się na grę znaczonymi kartami i narzekać , że się przegrywa.

Ja nie idę głosować. Mówienie , że lepiej zagłosować na "mniejsze zło" niż wcale ,to robienie sobie jaj z wyborców.

>Jak się za robotę nie wezmę to żaden polityk mi nic nie da.

To akurat zawdzięczasz tym, którzy wybrali takich, co ci na to pozwalają.

Uważaj tylko, aby do władzy nie doszli tacy, co to nawet prawo do 'wzięcia się" do czegoś zabiorą.

jar1

5 Cze 2009, 13:04

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2033 / 7585 / 0

Uważaj tylko, aby do władzy nie doszli tacy, co to nawet prawo do 'wzięcia się" do czegoś zabiorą.

PO , PIS , SLD - "świnki trzy". Tutaj akurat nic się nie polepszy , ani nie pogorszy.

Holendrzy już wybrali:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A czy aby u nas będzie komu wybierać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

abcde, 4 Cze 2009, 22:10

>

>napisz jeszcze że Ziobro zamordował 6 milionów Żydów"

Na szczęście ziobro nie miał takich możliwości. Jeżeli dla ciebie kopanie ciężarne, bicie inwalidy są rzeczami normalnymi to gratuluję poglądów

Tu jeszcze Holandia - spojrzenie z innej strony, niż GW ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Według najnowszych sondaży jedynie co piąty z nas zamierza zagłosować w niedzielę na swojego kandydata."

Może ktoś poda "swojego" kandydata? + uzasadnienie (może być krótkie).

Ja oczywiście głosuję - nie idąc na wybory.

Jak Edsonowi, mi też wisi kto tym razem sobie dorobi. A czy wybiorą tych czy tamtych - co za różnica, tacy sami 'patrioci', byle się dorobić. W tej całej tzw. demokracji chodzi o ogłupianie ludzi że niby mają coś do powiedzenia, a na stołkach cały czas ci sami ludzie, cyklicznie tylko się zamieniają. I chyba faktycznie przez to debilne głosowanie na listę. A ja w to nie wchodzę.

Dlatego na wybory nie idę. Nie z lenistwa. Bojkot to jest mój głos.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.