Skocz do zawartości
IGNORED

idziecie na wybory do EP?

abcde

Rekomendowane odpowiedzi

>Nowy2, 9 Cze 2009, 15:46

>Dla przypomnienia, że zdziczenie LEGALNEJ władzy jest możliwe, to

>przypomnienie śmierci ks. ks. Popiełuszki(1984), Zycha (lipiec 1989), Suchowolca (styczeń 1989) i

>Niedzielaka (styczeń 1989).

To było 20 lat temu i troszkę się jednak od tego czasu zmieniło. Tak z ciekawości - to tamta władza była legalna, czy nie?

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747

9 Cze 2009, 15:54

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1390 / 1609 / 0 >Nowy2, 9 Cze 2009, 15:46

>Dla przypomnienia, że zdziczenie LEGALNEJ władzy jest możliwe, to

>przypomnienie śmierci ks. ks. Popiełuszki(1984), Zycha (lipiec 1989), Suchowolca (styczeń 1989) i

To było 20 lat temu i troszkę się jednak od tego czasu zmieniło. Tak z ciekawości - to tamta władza była legalna, czy nie?

czy saddam husajn mial legalna wladze,czy w korei polnocnej jest legalna wladza,czy w iranie jest legalna wladza?

czy w nrd ze swoja stazi byla legalna wladza?

CO ZA DURNE PYTANIA ZADAJESZ

>tomek7776, 9 Cze 2009, 15:59

>CO ZA DURNE PYTANIA ZADAJESZ

Pytam, bo nie wiem jaka jest oficjalna wykładnia Wielkiego Wodza. Nie możesz zwyczajnie odpowiedzieć?

Jestem Europejczykiem.

>tomek7776, 9 Cze 2009, 15:57

>te same co 20lat temu, mendy i gnidy powypelzaly,bo poczuly sie swobodnie pod rzadami ryzego

>oszusta,

Odczep się od Richarda Henry'ego!

Jestem Europejczykiem.

Nowy2, 9 Cze 2009, 15:46

>Dla przypomnienia, że zdziczenie LEGALNEJ władzy jest możliwe, to...

No i wypas, przynajmniej pozamykają te wszystkie Nowe, Horsty i tomkisiedem...

Się kurde opozycjonisty znalazły;-)

Tymczasem Miecugow (przy okazji warto zadać pytanie czy Horst już wyjaśnił powiązania wspomnianego z komunistycznym aparatem partyjnym, co tam Horst, nic nie macie na Miecugowa?):

Anna Cugier-Kotka poczuła na własnej skórze, jak wygląda życie osoby ze świecznika. Jeszcze jakiś miesiąc temu niemal nikt nie pamiętał jej występu w spocie Platformy. Występowała też w różnych innych programach, ale ciągle była anonimowa. Dopiero rólka zagrana w reklamówce PiS zwróciła uwagę mediów. A te odkurzyły dawne nagrania Superstacji. I tak okazało się, że Anna Cugier-Kotka pracowała tam jako kierownik produkcji. Na wizji pojawiała się czasem jako "dziewczyna do zadań specjalnych". Chodziło o to, by zaskoczyć czymś gościa. Rozanielona pani Anna kazała kiedyś Ryszardowi Kaliszowi siadać sobie na kolanach, innym razem w programie z Jackiem Kurskim usiadła obok polityka na kanapie i wyciągnęła nogi na jego kolanach. Tamte nagrania były robione po to, by ktoś zauważył, że Cugier-Kotka jest osobą śmiałą i otwartą. Ale przede wszystkim, by ktoś dostrzegł, że taki człowiek w ogóle istnieje.

>>>Cugier-Kotka: Nazwali mnie dziw... PiS

Gdy w jeden z powyborczych poranków słuchałem gorzko szlochającej Anny Cugier-Kotki, byłem przerażony. Mówiła, że nieznani napastnicy zaatakowali ją pod domem, okropnie ją zwyzywali i zaczęli kopać. Brzmiało to wszystko bardzo groźnie. Ale gdy nieco później zadzwonił do mnie Tomek Sianecki, twierdząc, że dysponuje nieco wcześniejszym materiałem, sprawy zaczęły wyglądać inaczej. Dlaczego? Otóż Sianecki spotkał panią Annę przypadkiem, jadąc na nagranie w zupełnie innej sprawie. Pomyślał, że zapyta ją o wrażenia po wyborach. Wyglądała, jakby wracała prosto od fryzjera. Uśmiechnięta, zadowolona, elegancka. Cieszyła się, że kampania już za nami, a to, że zagrała w dwóch reklamach wyborczych, nie zaważy raczej na jej przyszłej karierze. W tej spontanicznej pogawędce nie padło ani jedno słowo o cierpieniach i pobiciu.

Skąd więc ta zmiana? Pani Anna Cugier-Kotka kilka godzin po tej rozmowie zaczęła opowiadać, że w sobotę spotkało ją coś bardzo złego. Zwyczajnie nie wierzę, żeby osoba publiczna, rozpoznawalna, na fali, którą ludzie z kamerą zaczepiają na ulicy, nie wspomniała, że kampania skończyła się dla niej tak fatalnie.

Pani Anna twierdzi, że została kopnięta przez napastników w kolano. To byli trzej panowie -- mówiła w TVN 24. Relacjonowała, że mężczyźni krzyczeli do niej: "Możesz mnie w d... pocałować, sprzedajna dziwko PiS-u". Potem mieli ją brutalnie pobić. Od policji natomiast wiemy o wykręcaniu ręki i klepnięciu w pośladek. Cugier-Kotka przekonywała potem przed kamerami, że "chciała zadzwonić do prywatnych lekarzy, ale okazało się, że nie ma możliwości przyjęcia jej i opatrzenia". Nie chciano jej ponoć pomóc, nawet jeśli płaciłaby za wizytę. Za każdym razem nieco inna wersja, dodawane kolejne szczegóły. To wszystko pokazuje, że Anna Cugier-Kotka jest osobą niewiarygodną.

To media zwróciły uwagę na Cugier-Kotkę i potem wyciągnęły najsmakowitsze kawałki z jej występów w Superstacji. Teraz ich rola powinna polegać na obserwowaniu i relacjonowaniu zdarzeń z udziałem tej pani. Nie możemy być wobec takich spraw bezkrytyczni. Tym bardziej że gdy próbujemy układać te puzzle, to kawałki wcale do siebie nie pasują.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A teraz coś zupełnie z innej beczki. Zbyszek "wszystko przez prokuratury" Ziobro:

Zbigniew Ziobro - który ośmielił się skrytykować własną partię i zadrzeć z Jarosławem Kaczyńskim - próbuje uspokoić sytuację. Po męskiej rozmowie z szefem partii wycofał się ze swych słów. Twierdzi, że jego wypowiedź o konieczności politycznych rozliczeń w PiS została źle zrozumiana.

"Pewnie nie byłoby żadnej burzy, gdyby nie te feralne przesłuchania, które spowodowały, że nie było żadnej komunikacji. Ja po prostu siedziałem w prokuraturze i nie mogłem wyjaśnić kontekstu mojej wypowiedzi" - mówił Zbigniew Ziobro.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

"PiS to nie sami idioci w końcu.

...

jesteś pewny?"

Pewien to mogę być, że kiedyś umrę. A w tym przypadku, to ja tylko żywię uzasadnione podejrzenie.

A zatem miałem rację:

"Jarosław Kaczyński nie ma wątpliwości, że Anna Cugier-Kotka została pobita z powodów politycznych. - Mamy tutaj do czynienia z przypadkiem, gdy osoba popierająca partię opozycyjną, podlega bardzo ostrym represjom. Nie ze strony państwa, ale elementów zdemoralizowanych. Tego rodzaju elektorat chwały nie przynosi - stwierdził."

Nowy2, 9 Cze 2009, 15:46

>Mnieman, że "Do takiego etapu zdziczenia, mam nadzieją nigdy nie dojdziemy." świadczy o chwilowej

>amnezji lub sporym zakłamaniu. Dla przypomnienia, że zdziczenie LEGALNEJ władzy jest możliwe, to

O k... , Nowy2, czy Ty tak normalnie czy z charakteru? Jak tu z Tobą gadać? Ja takiej poje..nej logiki nie jestem w stanie pojąć. Porównywanie małpy do słonia, białego do białego...a czarnego do czarnego...

Jak napisałem wcześniej, to rzeczywiście dalsza część spotu reklamowego - i Nowy już uwierzył, że obecni ubecy przy władzy mordują przeciwników politycznych. Kiedyś był zamach na J.K - ubecy mu oponę przedziurawili - na podkładkę przesladowania prawicy...

Jak mało, co niektórym brakuje, aby znaleźć potwierdzenie swoich pokrętnych założeń...

Walery naiwniak..

"Tymczasem Miecugow (przy okazji warto zadać pytanie czy Horst już wyjaśnił powiązania wspomnianego z komunistycznym aparatem partyjnym, co tam Horst, nic nie macie na Miecugowa?):"

Miecug, spoko, niezależne obiektywne dziennikarstwo, Szkło kontaktowe reprezentujące typowy profesjonalny pluralizm i subtelność dyskursu

towarzyszu Walery na Miecugowie możemy POlegać

"Coraz więcej wątpliwości wokół sprawy rzekomego pobicia aktorki, która występowała w spocie PiS. Anna Cugier-Kotka nieprzekonująco tłumaczy, dlaczego nie mówiła o sprawie we wczorajszych "Faktach TVN". Szybko też zakończyła dzisiejszą rozmowę na policji w tej sprawie. Tłumaczyła się zmęczeniem i dodała, że może przyjdzie jutro. "

Horst zapomnij o Miecugowie....panienka nawet prezesem zakręciła że chłopina już bredził o PO bojówkach nasłanych na PiS kobietę.

• Redaktorzy

"O k... , Nowy2, czy Ty tak normalnie czy z charakteru?"

Przykre. Pitu pitu, wszystko ładnie, a potem się okazuje, że skoro komuniści bili i mordowali, to rząd wolnej Polski też mógłby bić i mordować, bo naszego kolegi nic nie zadziwi. Przy czym kolega zdaje się nie jest anarchistą występującym na demonstracjach pod czarno-czerwoną flagą, tylko zwolennikiem podobno porządku i tradycji. Nasza demokracja ma doprawdy dziwnych zwolenników.

cała wina jest oczywiście po stronie pobitego, sama się pobiła a potem wszystko zmyśliła

i tak siedem razy

(Odbywa się rozprawa w sadzie. Mężczyzna oskarżony jest o zamordowanie teściowej.

- Co oskarżony ma na swoją obronę?

- Wysoki Sadzie, jestem niewinny. To było tak: siedziałem sobie w kuchni i obierałem pomarańcze, gdy w pewnym momencie wyślizgnęła mi się z ręki skórka, a potem wypadł mi nóż i właśnie wtedy do kuchni weszła teściowa, i poślizgnęła się na skórce, i upadla na nóż... i tak siedem razy...)

wladz, 9 Cze 2009, 18:54

>Horst może tym razem zachowaj umiar i poczekaj do wyjaśnienia....powiedz sondażowy męczenniku po

>jaką cholerę PO miałoby ją pobić?

nie wiem po jaką cholerę mówisz że PO ją pobiło, ja tego nie mówiłem

podobno nie jest pobita, konfabulowała podstępnie, wie o tym całe niezależne prawdolubne obiektywne dziennikarstwo, np ten elegancki nobliwy bezstronny Miecugow z niezależnego portalu TVN24

no przecież rozum nakazuje żeby się spodziewać że ją zagłaskają fani PO, bo oni (mulsy jar1y wladze dżamby) stosują taktykę szczerego szacunku i miłości wobec oponenta

to tylko wraże siły wymyślają te "mohairy" "pizdryki" "pisiory", najpewniej autorami tych epitetów są prowokatorzy z PIS

myślę że to bojówki oszalałych wielbicieli PIS pokopały kotkie aby JarosławK kurdupel mógł się nadymać i leczyć swoje kacze he he he kompleksy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.