Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o AUDIO KLANIE ???

Nowaq

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gutten-dealer

(Konto usunięte)

Panie Nowaq, serdecznie zapraszam do mojego sklepu internetowego Guttensound. Proponuję panu szeroki wybór używanych urządzeń w atrakcyjnej cenie. Moja przebogata oferta składa się obecnie z trzyletniego odtwarzacza NAD 522 (500 zł), kabli Flatline Gold (300zł) oraz Cable Talk Concert (200 zł). Oferuję sprzedaż ratalną, profesjonalne doradztwo oraz darmową kawę (Lavazza Espresso, moze być z mleczkiem i z cukrem, wedle życzenia). Sklep czynny 24h na dobę! Dla stałych klientów zniżka!

Zapewniam, iż po skorzystaniu z moich usług zapomni pan o wrażym Audioklanie.

>gutten

To może założymy sieć i bedziemy mieć w Warszawie tyle samo placówek co Audioklan? Bo u mnie walają się Cordiale CLS 260 z końcówkami Profigolda 2x3m, Monster XP 2x5m i MDS-442 w kolorze czarnym z lekko wytartą głowicą.

• Redaktorzy

Nowaq, trochę się zdziwiłem. Co to znaczy "takich jak ja"? Jest ciebie więcej? To tyle w kwestii formalnej. Co do AK - tej firmy nie trzeba lubić, natomiast czasem trudno się bez niej obejść, bowiem ma coś pod połowę lepszego sprzętu dostępnego w Polsce, zwłaszcza ze średniej klasy cenowej. Z kolei większość negatywnych opinii o obsłudze w ich sklepach firmowych pochodzi z Warszawy (wielu uczestników Forum to warszauerzy, ja też), i wiąże się to z niezbyt miłymi doświadczeniami ze sklepu na Nowogrodzkiej, głównie z czasów kiedy pracował tam taki miś z bródką. Owszem, czasami jazdy były niewybaczalne. I kwestia cen - według mojej całkowicie prywatnej opinii ceny w AK skalkulowne są jako z góry przeznaczone do targowania się - obecnie nazywa się to negocjacje. 10-20% zniżki, i cena zaczyna wyglądać lepiej. Ale faktycznie na dzień dobry nie robi to najlepszego wrażenia, poza tym ja nie lubię się targować.

> Nowaq:

Z premedytacją przegiąłem wymieniając ZUS, bliżej już do TPsa - nie monopol, ale "duży może więcej".

Do czynienia miałem z AK niewiele - i wrażenia mam pozytywne (salon w Sopocie), suma sumarum wzmacniacz i CD mam od AK, po krótkim targu między sklepem w którym sprzęt kupowałem a salonem AK w Sopocie stanęło na prawie 20% upustu (założę się, że ani AudioKlan, ani sklep nie dołożyli do tego interesu). Pytanie - na jakim poziomie są marże w AK, i z czego się to bierze? - "Duży może więcej". Mam tylko nadzieję, że nie przejma wszystkich dostępnych marek pod swoje skrzydła.

Uprasza się Szanownych Forumowiczów u nie karmienie trola.

Widać jak na dłoni, jak gentleman z poznańskiego top haj-faj, występujący niczym James Bond pod nickami nowaq, TK, Jeoren, ha,….próbuje podreperować mocno zszarganą w środowisku opinię o firmie. Niestety fakty są takie, jakie je wszyscy widzimy. Bandycka polityka cenowa, fatalny serwis, różnie bywa z obsługą. Dlatego proponuję Panu Bondowi zalogowanie się pod szyldem Top’u czy Klanu i dzielne odpieranie stawianych tu zarzutów. Może okaże się, że serwis to nie jeden przysłowiowy Pan Henio miotający się z lutownicą po firmie, ale sztab kilkunastu, gruntownie przeszkolonych u producentów, specjalistów, rok rocznie odbywających staże szkoleniowe za granicą…oj rozmarzyłem się.

BTW

Uczestniczę aktywnie w życiu kilku for z różnych dziedzin i na żadnym z nich nie ma możliwości pisania postów dla niezalogowanych userów. Ba jest to chyba jedyne takie forum w polskim necie (nie znam innych). Dlatego wielka prośba do Lukara o naprawienie tego faktu. Sama czynność rejestracji jest w znacznym stopniu buforem chroniącym forum przed trolowatością i zjawiskami z nią związanymi. Co na to powiecie Glass i Panowie? (chciałem napisać Panie i Panowie, ale chyba tylko Glass reprezentuje płeć pienknom na forum :)

Aztec, ja w to nie wierzę :) To niemożliwe by szefostwo dużej jednak i dobrze zorganizowanej firmy dopuścioło do tego by ich pracownik narobił takiej antyreklamy i co tu dużo mówić - poruty ich firmie. Jakoś nie mogę uwierzyć że to naprawdę tzw. tajniak. Jak sobie czytam te naiwno-ordynarne posty to sobie myślę inaczej - a nuż to konkurencja? Ktoś z innej sieci dystybucyjnej wpadł na taki pomysł , pisze wychwalajac w taki sposób konkurenta a ludzie konkurenta sami glebią w najlepsze :))) Ale to już lekka paranoja oczywiście... :)) Może jednak pracownik :)

Gość Jeoren

(Konto usunięte)

Drogi Aztecu smieszą mnie Twoje wywody na temat podszywania się jednej i tej samej osoby pod różne nicki i to tylko w momencie gdy pojawila się jakaś inna niż Byś sobie tego życzył opinia(na wcześniej poruszony temat!)

Nie wiem po co stwarzasz bezpodstawne zamieszanie i probujesz na siłe szerzyć jakieś oszczerstwa-najpierw udwodnij coś BEZSPRZECZNIE a dopiero pozniej wyciągaj jakiekolwiek konkluzje! Każdy sądzi po sobie, zatem wedle tej teorii wynikałoby iż to Ty masz skłonności do podszywania się pod innych!

Nie spodobało Ci się, że ktoś zwrócił uwagę Wszystkim na Forum, iż należy przestrzegać pewnych norm i zasad w postępowaniu z innymi i ze nie ma sensu prowokować zbędnych nieporozumień dotyczacych kwestii dobrego wychowania-jeśli samemu nie jest się w tym temacie {expertem} :)

I mogę Cię w pełni zapewnić, że nie wypowiadam się pod żadnym innym nickiem jak ten (który widzisz) - i radzę na przyszłość nie wyciągać tak dalece absurdalnych wniosków - tylko dlatego, że ktoś ma odmienne zdanie niż chciałbyś od niego usłyszeć!

A tak na marginesie to dziwnym jest , że probuje(cie) oceniać jakąkolwiek instytucję bądz osobę nie mając zasadniczej wiedzy ekonomicznej, nie mając absolutnie zielonego pojęcia jakie są odgorne wytyczne producentów a co za tym idzie nie jesteście w stanie zrozumieć mechanizmu dystrybucji! A skoro tak jest nie stawajcie w dyskusyjne szramki z nikimkolwiek bo tylko narazicie się na kpine i ośmieszenie w oczach ludzi którzy wiedzą czym kieruje się EKONOMIA I POLITYKA RYNKOWA!

POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTORZY REALNIE OCENIAJA DANA SYTUACJE

A WYSYLAM NA LEKCJE DOSZKALAJACE Z 1.DOBREGO WYCHOWANIA 2. Z EKONOMII I EKONOMIKI PRZEDSIEBIORSTW TYCH KTORZY PROBUJA WYPOWIADAC SIE NA TEMAT NA KTORY NIEWIELE MOGA SIE WYPOWIEDZIEĆ!

JEOREN- ANALITYK GIELDOWY , AUDIOFIL (NIE ZWIAZANY JAK DOTAD NICZYM POZA glosnikami ProAc z firma Audio Klan )

Jeoren - zrób nam kurs z marketingu i podstaw ekonomii!! Please!!!!!!!!

Wtedy na pewno zrozumiemy, dlaczego sprzedawcy Audiklany są tacy chamscy. Pewnie ich zachowanie ma solidne podstawy marektingowo-ekonomiczno-piarowskie. A my maluczcy nic z tego nie rozumiemy. Oświeć nas!!!!!! Wnieś swój kaganek wiedzy pomiędzy ciemnych audiofilów!

Aha, Glass - już od dawna chciałem Ci to powiedzieć. A właściwie ostrzec.

Zawsze tak serdecznie pozdrawiasz Hienkę, tak miło go wspominasz. A ja widziałem jak pali papierosy i szpetnie przeklina. Wabi do siebie przeróżne białogłowy mamiąc ich odsłuchem Passa Alepha (a to kopia tylko, wcale nie oryginał) i Elakami 510 (myślisz, że nowe kupił? Skąd, używane skądś wycyganił).

A gutten nie pali, nie przeklina, Elaki ma nowe, wzmacniacz też prosto z fabryki, aż się błyszczy...

hmmmmmm.... myslisz ze Hiena zwodzi mnie po prostu... ze dalam sie omamic jego uroczemu usmiechowi jak wiele innych nic nie podejrzewajacych kobiet... no i te papierosy i przeklenstwa.... dziekuje Ci Gutten za te szczere slowa ostrzezenia. no nie wiem jak ja sie teraz po tym ciosie podniose.... dobrze, ze sa jeszcze chociaz tacy mezczyzni jak Ty - nie przeklinaja, nie pija i co najwazniejsze rozumieja kobiety ; )))

pozdr.

Glass (nieco rozbita tymi wiesciami ; )))

Ozesz Ty cyniczny szpicbrodko!

Na privie sie zachwycasz z teraz ze kopia?

No dobrze juz, wiem ze zazdroscisz...

Glass, o zimowa ma Pani, jakze Oni chca mnie umniejszyc w Twych szklistych oczach.

Jakze jednak sie ciesze, ze jednak nie ulegujesz czarnym podszeptom i wierzysz glosowi plynacemu z glebi Twej kobiecej intuicji...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.