Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe dla wybrańców

kooperant

Rekomendowane odpowiedzi

Altusy to chyba trójdrożne są? Ja pamiętam z połowy lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku (RE 8/1985) podobną konstrukcję z kopułką i tubą na wysokich... ;) Ino co na średnich dwa GDM-y 18/80 były, więc podobieństwo nieco naciągane... ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Chyba że rochu miał na myśli wykrojenie dodatkowego otworu w skrzyni od Altusów, to by się zgadzało... :)

• Redaktorzy

Najwyraźniej zaadoptowana obudowa Altusów. Głośniki wszystkie albo w większości stare Tonsile. Jakość wykończenia woła o pomstę do nieba. Koszt jednej kolumny na moje oko do 300 zł. W życiu jeszcze nie widziałem tak prostodusznie zastawionej pułapki na jelenia. Ciekaw jestem, skąd bierze się tak wysoka deklarowana masa, może coś do tej podstawki wsypali? Oczywiście, jeśli producent poczuje się dotknięty moim wpisem, chętnie przetestuję jego wyrób tu na Audiostsreo.

• Redaktorzy

Przy okazji, czy nie wydaje się wam, ze glośniki nisko- i średniotonowe są te same, tylko z usuniętą nakładką przeciwpyłową i dziurą czymś tam zapeciowaną?

>> rochu, 14 Cze 2009, 11:16

Akurat w malowaniu pędzlem miał bardzo audiofilskie wzorce - na którymś tam AS Velum wystawił tak właśnie a nawet gorzej wykończone kolumny - pędzlem i farbą olejną, bez wyfrezowań pod głośniki.

opteron, 14 Cze 2009, 11:11

>i wymianę przełączników na bas reflexy :-)

Też tak myślałem, ale z fotek wyraźnie wynika że otwory na BR i regulatory są zaślepione płytą, te niby bass refleksy to tylko pierścienie maskujące... :D

moze konsktruktor stwierdził że z tego będzie większa korzysć dla użytkownika, np zwierzątka domowe nie będą mogły wpełznąć/wlecieć/wejść do środka?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Fantastyczny pełnopasmowy monitor bliskiego pola w genialnie zaadaptowanej na zamkniątą obudowie. Świetnie udoskonalone oryginalne głosniki. Cud malina warta odsłuchów i kilkuset wpisów na AS.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jakieś atrapy bass-refleksu... To to jest ?

Brak słów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te "bass-reflesy" to tzw.przelotki do blatów,wiercisz dziurę wkładasz przelotkę,przeciągasz kable i zatykasz taka przykrywką.nie wiedziałem że mają one tak wszechstronne zastosowanie ;)

mam nadziej ze kolega lepiej i taniej kladzie te parkiety

... niz to co pokazal startujac w branzy audio

dawno takiego braku krytycznego podejacia do wlasnych mozliwosci i umiejetnosci to ja nie widzialem

w przypadku sprzedania wymienionych glosnikow wiekszego przekretu to ja nie widzialem chyba ze porownac to ze sprzedaza cudzoziemncowi Kolumny Zygmunta w Warszawie

• Redaktorzy

"dodalem sobie kolege lolka do ulubionych sprzedajacych zeby obserwowoac nastepne nowosci dla wybrancow"

Koniecznie! Czekam z drżeniem na jego wzmacniacze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.