Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon (może być używany) do 15 tys.

Azorsky

Rekomendowane odpowiedzi

Z ramieniem i wkładką. Nie jestem zwolennikiem MC. Dotychczasowy zestaw to Thorens 160 Super w super stanie ze SME3009 Ser.3 i Stantonem. Domyślam się że przy tym budżecie jest chyba sens upgrade'u?

Lwią część tej kwoty przeznaczyłbym na ciężkie, długie ramię i przetwornik MC LO. Z jak najlepszym szlifem.

Nie ma możliwości by MM zagrało lepiej ...

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Może dla odmiany spróbować "mass loudera" z niemieckiej stajni? 15 kz to sporo kasy. Wpadnij do Katowic może jest coś z używek. Że bywają wiem napewno, bo sam zmieniając osprzęt mojego gramiaka zostawiałem poprzedni w rozliczeniu.

pozdr.

Mnie podobaja sie takie:

Transrotor Z1, VPI Scout, Clearaudio Champion i pare innych gadzetow ze wspolczesnej linii gramofonow.

Jest tez ktorego sluchalem niedawno w Moje Audio i powalil mnie na kolana dzwiekiem i wygladam jest nim Bluenote (2 od gory model nazwy nie pomne) z wkladka i ramieniem cos lekko ponad 10 klz a za 15 pewnie juz bylby na wypasie maksymalnym slowem polecam zobaczyc i posluchac.

robix

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Witaj.Może zainteresuje Cię gramofon firmy clrearaudio model performance.Kosztuje ok.12tyś(cena u polskiego dystrybutora),a w jego skład wchodzi ramie satisfy carbon oraz wkładka MM concert.Zobacz ich stronę

http://www.clearaudio.de/ .poz miniabyr

Gość vasa

(Konto usunięte)

Nie rozumiem co chcesz uzyskać. Poprawę brzmienia czy wyglądu.

Masz świetny napęd i ramię z wkładką Stantona (o ile dane w "O mnie" są aktualne) czyli dość prostą.

Z przyczyn dokrtynalnych odrzucasz MC!

Może jednak najpierw kupić transformatorki do pre i posłuchać niskopoziomowych wkładek? Poprawa będzie znacznie większa niż przy wymianie napędu.

Co do napędu i ramienia to po mojej zeszłorocznej wymianie wiem jaki błąd zrobiłem :(

Trzeba było kupić napęd do którego można zamontować dwa ramiona; lekkie i ciężkie.

Jest to wówczas maszyna niezwykle elastyczna, pozwalająca na stosowanie wszelkich wkładek i słuchania wszystkiego.

pozdrawiam

vasa

Hehe vasa po ostatnim odsluchu pewnego starego napedu i ramienia nieco zmienil podejscie do tematu ja zreszta tez:)

Bellavista czy ,,Belladonna,, podobna jest do Michella Gyro ,te zlote walce wokol talerza robia robote ze kopara opada w kontakcie organoleptycznym.

Ps.Ostatnio od doswiadczinego kolegi uslyszalem taki tekst:

cyt. ,, Robert ty masz ,,adapter,, a gramofon moze sobie kiedys kupisz,,:) ubawilem sie strasznie ale racji w tym sporo.

robix

vasa, 2 Lip 2009, 16:54

>Trzeba było kupić napęd do którego można zamontować dwa ramiona; lekkie i ciężkie.

Zawsze można zbudować własną plintę, która pomieści dwa ramiona.

A może coś z vintage??? Luxman PD 555 lub PD 444 - w obu można montować dwa ramiona. Do tego Dynavector DV 505, Fidelity Research FR 64 lub SME 3009III. Jeszcze do tego można pre pre i moim zdaniem żadny nowy gramofon który wygląda jak samowar nie podejdzie nawet. Skontaktuj się z Audio Classic z Piaseczna i tam to wszystko znajdziesz.

Powodzenia!

Najpierw musi być solidny napęd z ramieniem - pozwoli to wkładce rozwinąć skrzydła. Skoro ona rozwinie czy będzie mogła rozwinąć dzięki temu to wtedy się szuka super niskoszumnego pre.

Wtedy gra na maksymalnych 'obrotach'. Każdy element jest świetnie wykorzystany.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Dorabiamy osobna ciezka baze i dostawiamy sobie dlugie ramie o ktorym dokladnie wczesniej wiemy jak ma byc ustawione, (sensownie zaczyna sie od konca igly a nie od miejsca mocowania ramienia) a dalej bawimy sie z podstawka jak chcemy by sobie wymodelowac dzwiek, naprawde nie ma co robic z gramonofonowego przedszkola uniwersytetu dla wybrancow

za cztery godziny koniec aukcji bardzo porządny napęd

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

ten Bellavista Signature Bluenote'a to ja mam, kupiony w Moje Audio, z ramieniem B-7 bodajże i wkładką Boboli Signature. Całość pewnie ok tychże 13-15K by się zamknęła, może i mniej bo p. Krzysztof Owczarek z MojeAudio to konkretny i zorientowany na klienta człowiek. W moim przypadku wysłał gramofon z ramieniem i wkładką "w ciemno" co bym posłuchał i ocenił czy warto. Zmontowałem posłuchałem i został. Brzmi nieźle i polecam osobiście.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam,

Czy znacie Panowie kogoś kto potrafił by złożyć napęd Oracle Delphi II z ramieniem SME 5 + wkładka.

Chodzi oczywiście o człowieka z wiedzą i doświadczeniem, który złożony system potrafiłby także odpowiednio ustawić. Pytam w imieniu znajomego.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.