Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre sieciówki do 500 zł

profundis

Rekomendowane odpowiedzi

porzadne rodowane wtylki to koszt minimum 500pln wiec to juz jest zalozony budzet

mogą być Copper Colour albo Gaofei-z tanich są moim zdaniem najlepsze/ok 85-90zł i 3 tygodnie czekania.

b.dobre są Yarbo ale to już 35usd/szt

kable ze szpuli:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wtyki:

Ukryta Zawartość

jeden z lepszych,tanich kabli dla żródła;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Suzana ale Ciebie nikt nie pyta o zdanie bo wiedzy w tym temacie nie masz prawda? Chyba umiesz czytać ze zrozumieniem? Ciemna masa, czy co? Z tego co czytam to jednak koledzy coś konkretnego proponują. A tych co " w dupie byli i gówno widzieli" nie pytam. Jak mam to dobitniej napisać żeby debilizm zrozumiał? Po prostu brak słów i ręce opadają. Dziękuje koledze mateuszek i triode za konkrety.

Chłopie to przeczytaj wszystkie Swoje komentarze w tym wątku i odpowiedź sobie (jeśli dasz radę) ile wniosły pomocy to tematu autora wątku który notabene po 8 stronach zmył się dzięki tak fachowym poradom. Chętnie ochłonę po czytaniu m.in. właśnie takich porad jak Twoje.

tych gaofei nie mialem okazji testowac wiec sie nie wypowiem

furutechy dupy nie urywaja - no moza poza alpha3 ale to juz koszt i trzeba zalozyc ekran.

tunami do zrodla z miedzia lub miedz i zloto i taki alpha3 w podobnej konfekcji to juz koszta. ale wiem jak to potrafi zagrac. ale koszta wieksze. chyba ze szukac w uzywkach. tunami jest popularne wiec mozna rzezbic ale na miedzianych wtykach. 046 i 079 to braz...

innych tanich kabli nie testtowalem wiec sie nie wypowiem

rodu unikam bo wysusza. przyspiesza i jest to efektowne ale na dluzsza mete meczace. z nasycona lampa moze sie sprawdzic ale z tranem? moim zdaniem nigdy.

Bawi mnie to, że u sporej części tych wszelkich audio-nietoperzy mieszkanka nie mają nawet mozliwości stworzenia prawidłowego odbioru stereo. Wynika to z kompromisów pomiędzy zyciem w pomieszczeniu, przyjemnosciami i konstrukcją pokoju. O rozmieszczeniu mebli "bo zona tak chce" nawet nie warto wspominać w szerszym zakresie.

Ale przy tym wszystkim jak widać lekiem na każde zło jest przewód zasilający…czyli metr kabla czyni cuda, o którym nawet inzynierowie sprzętu nie mają pojęcia. Nagle w pokoju 3x4 uzyskują przestrzeń niczym w Bing Concert Hall. Do tego bez względu na to, czy sąsiadki w tym samym czasie podłączą 3 suszarki, 2 automaty i 3 kuchenki mikrofalowe…nagle w cudowny i magiczny sposób…uzyskuje się "lepszejszą" stereofonie, bez żadnych zakłóceń i z jakże wspaniałą poprawą wszystkiego. Na pewno samopoczucia też. ;)

Cuda o jakich nie śniło się nawet fizjologom ;)

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Panowie chcecie żeby was traktować poważnie, a sami zachowujecie się jak dzieci. Nawet gdyby ten kabel coś zmienił to stanowi tylko niewielki procent całej waszej instalacji w domu, więc z poprawy nici. To tak jakbym na końcu długiego sznurka umocował kawałek porządnej liny i udawał, że ta konstrukcja kogoś utrzyma, bo wystarczy mocno wierzyć:))

O tu gość traktuje zabawę serio nawet gniazdek nie posiada :)

750_kable.jpg

Panowie chcecie żeby was traktować poważnie, a sami zachowujecie się jak dzieci. Nawet gdyby ten kabel coś zmienił to stanowi tylko niewielki procent całej waszej instalacji w domu, więc z poprawy nici. To tak jakbym na końcu długiego sznurka umocował kawałek porządnej liny i udawał, że ta konstrukcja kogoś utrzyma, bo wystarczy mocno wierzyć:))

To jest złe rozumowanie. Kabel sieciowy to swego rodzaju filtr. To tak jak byś do swojego kranu doprowadził wodę czerpana bezpośrednio z rzeki tuż za kranem podłączył np filtr odwróconej osmozy.

o kablach jako filtry zostalo na forum powiedziane wystarczająco duzo, jesli nadal ktos uwaza ze kabel sieciowy cokolwiek filtruje to nie bede go wyprowadzal z blogiej nieswiadomosci

O tu gość traktuje zabawę serio nawet gniazdek nie posiada :)

z jednej strony tak z drugiej nie

gniazdka to zlo konieczne i zbedne koszta ale okablowac sie lappem to jak za kare

@suzana - Możesz przeczyścić wszelkie styki, tylko się nie rozpędzaj, bo trafisz do najbliższego RPZ-u. Tu też mają podstawki pod kable.

Modernizacja-GPZ-Gniezno.jpg

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

Rozmawiamy tu o przewodach sieciowych za 500 zł (a czasami i więcej) i my którzy słyszymy różnicę wypowiadamy się na temat takich kabli.

Czy ktoś komuś zabrania wypowiadania się na temat takich kabli? Chyba jakoś nie zauważyłem.

Osoby które nie słyszą kabli proponuję aby przeniosły się na forum dla niewidomych i podyskutowały o kolorach, barwach i ich odcieniach.

Osoby z omamami słuchowymi proponuję, aby założyły może własne forum i ustalały tam sobie kto o czym może pisać a kto o czym nie może.

I tak to obecnie wyglada, liczy sie zysk i minimum nakladow

20 lat temu jak kupiles kolumny za 6 tys to dostawales solidne skrzynki, bardzo dobrej jaksoci elementy zwrotnicy, przynajmniej wysokie/srednie mialy kondensatory stale

i cewki powietrzne oraz dosc zaawansowane glosniki jak na tamte czasy, a obecnie wlasnie dostajesz wielkie gowno, naprawde to jest przykre,

wszak 6 tys to nie jest malo i mozna sie spodziewac nieco lepszego wykonania i komponentow

Zysk zyskiem, ale też nie popadajmy w paranoję.

20 lat temu mało kto na oczy widział 6 tysięcy w gotówce, kto pamięta ten wie ile się wtedy zarabiało.

20 lat temu, to ja zarabiałem jakieś sześć milionów złotych co na dzisiejsze pieniądze daje 600 PLN i to było wtedy w pytę kasy.

Pamiętam jak wtedy jakoś pokazały się pierwsze kolumny warszawskiej ESA model Continuum kosztujące coś około 40 mln

i pamiętam jak liczyłem, że musiałbym ponad rok czasu na nie oszczędzać, a dzisiaj? A dzisiaj to jest 4.000zł

W niektórych firmach na "dzień dobry" ludzie tyle dostają, więc porównywanie 6 tysięcy 20 lat temu i dzisiaj, to jest abstrakcja.

Tym bardziej że koszty produkcji wzrosły proporcjonalnie do naszych pensji. Z powietrza części do kolumn się nie biorą.

Ktoś je musi wyprodukować, ktoś je musi dostarczyć, ktoś musi zamontować... i koszty pracy tych wszystkich ludzi też są zupełnie inne niż 20 lat temu.

Kto pamięta ile 20 lat temu kosztował jeden litr benzyny, jeden metr wynajmowanej powierzchni czy zatrudnienie jednego pracownika?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Osoby z omamami słuchowymi proponuję, aby założyły może własne forum i ustalały tam sobie kto o czym może pisać a kto o czym nie może

Osoby z upośledzeniem słuchu również mogą założyć sobie swoje forum i ustalali tam kto i co możne słyszeć albo co ewentualnie słyszy lub nie słyszy.

Parantulla kolega założył wątek z pytaniem o "dobre sieciówki do 500zł". A Ty nie dość że wmawiasz ludziom że lepiej wiesz czy oni słyszą czy nie, no bo byłeś przy tym odsłuchu. To jeszcze w jego wątku wyzywasz go i piszesz żeby ludzie z omamami słuchowymi założyli własne forum do tego typu pytań. No bez obrazy ale takiego chamstwa i ignorancji to ja dawno nie widziałem (oczywiście oprócz tego forum). Przez tego typy wpisy to forum robi się gnój. Pomyśl, a nie nabijasz sobie bezsensowne posty. Mam nadzieję że nic niestosownego nie napisałem i raczej zrozumiale.

chodzi aby nie o to że kabel niczego nie filtruje bowiem robi to zasilacz urządzenia?

gdzieś tak czytałem w mądrych źródłach

lepiej, gniazda prądowe z filtrem kosztują 30-40 złotych, o czym więcej mogliby napisać konstruktorzy

ale może coś jest na rzeczy skoro tyle osób tak twierdzi

Ale opinia jest potrzebna w temacie "Dobre sieciówki do 500 zł" Tyle razy to już pisałem. Dalej problem ze zrozumieniem słów tematu. Przecież to tak dziecinnie proste (przynajmniej dla mnie). Co to opasek na kable sieciowe to co masz ciekawego do powiedzenie? Jeśli niewiele i wydaje Ci się że to są jakieś farmazony, to polecam lekturę Pana Andrzeja Matusiaka z firmy Audiomatus. Jest też tam temat o opaskach. Proszę zanim coś znowu napiszesz przeczytaj, tylko do samego końca.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla osób nie potrafiących czytać, bądź potrafiących czytać ale nie rozumiejących co jest napisane i o co autorowi wątku chodzi, chciałbym przypomnieć tytuł: Dobre sieciówki do 500 zł - to jest tematem wątku.

Proszę jeszcze raz na spokojnie i ze zrozumieniem przeczytać co jest napisane gdy się klika chcąc wejść tu do środka, bądź jak jest to za trudne poprosić znajomą osobę o przeczytanie i próbę wyjasnienai tej dla was zawiłej kwestii.

Ale opinia jest potrzebna w temacie "Dobre sieciówki do 500 zł" Tyle razy to już pisałem. Dalej problem ze zrozumieniem słów tematu. Przecież to tak dziecinnie proste (przynajmniej dla mnie). Co to opasek na kable sieciowe to co masz ciekawego do powiedzenie? Jeśli niewiele i wydaje Ci się że to są jakieś farmazony, to polecam lekturę Pana Andrzeja Matusiaka z firmy Audiomatus. Jest też tam temat o opaskach. Proszę zanim coś znowu napiszesz przeczytaj, tylko do samego końca.

Skoro opinia poprawiaczy kabli sieciowych Ci niepotrzebna w tym wątku, to po kiego grzyba drążysz temat opasek na kable i ciągniesz za język?

Ale o czym ty piszesz, i dlaczego dalej nie na temat? Sam napisałeś o opaskach to m.in dałem Ci artykuł do przeczytania na ten temat. Jeśli już nie pamiętasz to przytoczę cytat "Jak to po co? Wyraziłem swoją opinię na temat poprawy zasilania, rozwiązanie lepsze od opasek na kable sieciowe." Tu chodzi o jakąś wiedzę i doświadczenie, a nie tylko klikanie dla klikania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.