Skocz do zawartości
IGNORED

Struss Chopin MKIV - czy naprawdę warto

Inżynier37

Rekomendowane odpowiedzi

>Seband, wczoraj, 21:57

No wiesz, myślałem że jesteś trochę mądrzejszy? Znowu jątrzysz i po co?

Moim zdaniem to nie jest jątrzenie. Zbliża się AudioShow, więc przestroga przed producentami postępującymi w taki sposób jak p. Struss jest jak najbardziej na miejscu. NB - czy kolega Seband otrzymał pisemną informację z Prokuratury, jak się jego sprawa skończyła ? Jestem tego bardzo ciekawy.

Panowie , znam kilku tzw.grzebaczy i jedno co można napisać to to że nas wszystkich producenci walą po rogach.

Prędzej uznam solidna cenę za jakiś tam ręcznie dłubany klocek niż za seryjny badziew.

Nikt mnie nie przekona że masowy Luxman , Accuphase lub np.McIntosh są warte swojej ceny. Bo nie są.

W pięknie wykonanych obudowach mamy zwykle układy, układziki rozbudowane dla ładnego i bogatego widoku.

Dźwięku na ogół jak nie było tak niema.

Czasy solidnych i przemyślanych konstrukcji dawno minęły.

Panowie , znam kilku tzw.grzebaczy i jedno co można napisać to to że nas wszystkich producenci walą po rogach.

Prędzej uznam solidna cenę za jakiś tam ręcznie dłubany klocek niż za seryjny badziew.

Nikt mnie nie przekona że masowy Luxman , Accuphase lub np.McIntosh są warte swojej ceny. Bo nie są.

W pięknie wykonanych obudowach mamy zwykle układy, układziki rozbudowane dla ładnego i bogatego widoku.

Dźwięku na ogół jak nie było tak niema.

Czasy solidnych i przemyślanych konstrukcji dawno minęły.

To prawda, choć Twoje uwagi tyczą się nie tylko dużych producentów. A oto przykład

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To prawda, choć Twoje uwagi tyczą się nie tylko dużych producentów. A oto przykład

Ukryta Zawartość

meloman62 - założę się, że mimo etatowego twojego pierdolenia w tym wątku, będziesz na Audio-Show pierwszym, który poleci do Strusa oglądać Jego nowe produkty

mimo, że za to co w ramce, należy ci się od producenta na wejściu w ryj

w ramce -

STRUSS CHOPIN MKIV nowy

(numer 1245206530)

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

w ramce -

STRUSS CHOPIN MKIV nowy

(numer 1245206530)

Znaczy, skoro nie zadziałała strategia "prokuratura", od teraz stosowana będzie strategia "w ryj"?

Strach się bać.

meloman62 - założę się, że mimo etatowego twojego pierdolenia w tym wątku, będziesz na Audio-Show pierwszym, który poleci do Strusa oglądać Jego nowe produkty

w ramce -

STRUSS CHOPIN MKIV nowy

(numer 1245206530)

Człowieku, określ się wreszcie kim jesteś. Z Twoich wpisów wyłania się mało ciekawy osobnik - jeśli Cię wynajęła firma Struss to może byś to napisał? Ponieważ Twój mocodawca - jak widać z Twojego wpisu - nie stroni od rękoczynów na jego pokaz na pewno nie pójdę; cenię sobie własne zdrowie.

Jak już wielokrotnie pisałem, sprawa jest dla mnie bulwersująca, bo niewyjaśniona zagraża wszystkim krajowym producentom sprzętu audio. Zależy mi na tym, by w przyszłości móc kupować także polskie urządzenia.

Znaczy, skoro nie zadziałała strategia "prokuratura", od teraz stosowana będzie strategia "w ryj"?

Strach się bać.

obca ci jest możliwość uruchomienia od czasu do czasu przestrzeni pomiędzy uszami by zrozumieć co przeczytałeś, zanim coś napiszesz?

Człowieku, określ się wreszcie kim jesteś. Z Twoich wpisów wyłania się mało ciekawy osobnik - jeśli Cię wynajęła firma Struss to może byś to napisał? Ponieważ Twój mocodawca - jak widać z Twojego wpisu - nie stroni od rękoczynów na jego pokaz na pewno nie pójdę; cenię sobie własne zdrowie.

Jak już wielokrotnie pisałem, sprawa jest dla mnie bulwersująca, bo niewyjaśniona zagraża wszystkim krajowym producentom sprzętu audio. Zależy mi na tym, by w przyszłości móc kupować także polskie urządzenia.

Meloman-pier**lisz jak w polityce-a wiesz jak było naprawdę?pisze w tym watku bo cała zaistniała sytuacja jest śmieszna-a z nią również TY w roli

głównej-jeśli jesteś obrońcą z urzędu Sebanda to kim TY jesteś-głupim zasrańcem,który pcha się do tematu z trzecim wpisem adwokackim w wątku-no cóż

chłopaku Mamel miał rację-po prostu pier**lisz bzdury.Idz spać.

sprawa została wyjaśniona - Sruss odpuścił a to błąd bo należy kończyć co się zaczęło by nie dawać pożywki takim umysłowym popaprańcom jak wyżej

obca ci jest możliwość uruchomienia od czasu do czasu przestrzeni pomiędzy uszami by zrozumieć co przeczytałeś, zanim coś napiszesz?

Najwyraźniej możliwość ta jest mi obca. Wyjaśnisz mi, co miałeś na myśli pisząc, że od producenta Strussów "należy się na wejściu w ryj"?

Czy chodzi o wejście na Audio Show?

I komu się należy? Każdemu, kto przerysuje schemat? Kto ma inne zdanie? Kto nie kupi?

Najwyraźniej możliwość ta jest mi obca. Wyjaśnisz mi, co miałeś na myśli pisząc, że od producenta Strussów "należy się na wejściu w ryj"?

to nie takie trudne:

spitfire28 - "Czasy solidnych i przemyślanych konstrukcji dawno minęły."

meloman62 "To prawda, choć Twoje uwagi tyczą się nie tylko dużych producentów. A oto przykład STRUSS CHOPIN MKIV nowy

(numer 1245206530)

- za uporczywe i bezmyślne opluwanie na publicznym portalu cudzej myśli technicznej i dóbr osobistych

a że w ryj? - jaki adwersarz taka powinna być metoda perswazji

O tego na AS jeszcze nie było - rękoczyny !

:-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

to nie takie trudne:

spitfire28 - "Czasy solidnych i przemyślanych konstrukcji dawno minęły."

meloman62 "To prawda, choć Twoje uwagi tyczą się nie tylko dużych producentów. A oto przykład STRUSS CHOPIN MKIV nowy

(numer 1245206530)

- za uporczywe i bezmyślne opluwanie na publicznym portalu cudzej myśli technicznej i dóbr osobistych

a że w ryj? - jaki adwersarz taka powinna być metoda perswazji

No cóż, gratuluję poziomu wypowiedzi (i jak sądzę osobistej kultury) - groźby pobicia do tej pory kojarzyły mi się najbardziej ze stanem wojennym. Jak widać niektórzy jeszcze się nie ocknęli i nie zorientowali, że nie jest to najlepszy sposób perswazji. Ponawiam jednak pytanie - czy Koledze płacą za jak to Kolega z właściwą sobie znajomością prawa określił "ochronę dóbr osobistych"? Deklaracja Kolegi wiele by wyjaśniła...

Póki co mówić można o groźbach, a nie samych rękoczynach. A to akurat żadna nowość - takie obietnice składane były już wielokrotnie ;)

pocieszni jesteście niedouczeni tropiciele (bo nieznajomość prawa nie usprawiedliwia)

na dodatek moje pojmowanie sprawiedliwości traktujecie jak zapowiedź czynów sprawczych

tępe towarzystwo

a kto jest mamel - watek ma tylko 7 stron, lenie

Sądzę, że po powyższych występach w tym wątku kolegi pana konstruktora liczba chętnych na wzmacniacze będzie tylko rosnąć... rosnąć... lawinowo...

zarówno konstruktor jak i kolega pana konstruktora jest zafascynowany wpływem potęgi opiniotwórczej jaka ma to forum dla całokształtu działalności gospodarczej f-my konstruktora

z żalem jednak zwątpił już dawno, że zdobędzie trzech do pięciu zaawansowanych audiofili z tej zakładki jako nabywców swego produktu

więc jak Cygan - kładzie laskę na łaskę i jedzie dalej z kolejnym modelem

Meloman-pier**lisz jak w polityce-a wiesz jak było naprawdę?pisze w tym watku bo cała zaistniała sytuacja jest śmieszna-a z nią również TY w roli

głównej-jeśli jesteś obrońcą z urzędu Sebanda to kim TY jesteś-głupim zasrańcem,który pcha się do tematu z trzecim wpisem adwokackim w wątku-no cóż

chłopaku Mamel miał rację-po prostu pier**lisz bzdury.Idz spać.

No to gratuluję poczucia humoru. Dla mnie cała sytuacja wcale nie jest śmieszna - nigdy i nigdzie poza tym przypadkiem nie spotkałem się z producentem ścigającym przez prokuratora swojego klienta. Wypraszam sobie epitety w rodzaju "głupiego zasrańca" - może jesteś i stary, ale na pewno jesteś źle wychowany. Dla Twojej wiadomości - z wieku "chłopaka" dawno wyrosłem.

z żalem jednak zwątpił już dawno, że zdobędzie trzech do pięciu zaawansowanych audiofili z tej zakładki jako nabywców swego produktu

Dzwinym nie jest. Zdziwiłbym się, gdyby jakikolwiek potencjalnie zainteresowany użytkownik bądź czytelnik forum po "aferze Strussa" wciąż chciał kupić cokolwiek od tego producenta.

No to jak? Rozwalamy tegoroczne Audio Show czy nie? Ze mną będzie Siwy- a on jak przyłoży w ryj to nawet prezenter McIntosha nie wstanie ;)

W gazetach będzie: "Audiofile dotkliwie pobili wystawców w imię prawdziwej muzyki" :D

Już nie przeszkadzam.

No to gratuluję poczucia humoru. Dla mnie cała sytuacja wcale nie jest śmieszna - nigdy i nigdzie poza tym przypadkiem nie spotkałem się z producentem ścigającym przez prokuratora swojego klienta. Wypraszam sobie epitety w rodzaju "głupiego zasrańca" - może jesteś i stary, ale na pewno jesteś źle wychowany. Dla Twojej wiadomości - z wieku "chłopaka" dawno wyrosłem.

Dzwoń do Sebanda zanim coś pokręconego znowu napiszesz-masz tu nr tel.XXXXXXX.

Naradżcie się dobrze,bo wkrótce pewnie się spotkacie ze Strussem w ............prokuraturze.

Meloman zobacz swoje wpisy w tym wątku-....słaby z Ciebie jest obrońca-a tak w ogole to czego TY bronisz,czy kogo?......to jest śmieszne dopiero.

Stary to taka tylko ksywka jest-jeszcze nie załapałeś?....szkoda wielka szkoda.

A tak na marginesie co to wszystko Cię obchodzi-kup se strussa to usłyszysz jak gra-tylko nie dłub samodzielnie,bo sąd będzie.))))

Dzwoń do Sebanda zanim coś pokręconego znowu napiszesz-masz tu nr tel.XXX-XXX-XXX.

Naradżcie się dobrze,bo wkrótce pewnie się spotkacie ze Strussem w ............prokuraturze.

Meloman zobacz swoje wpisy w tym wątku-....słaby z Ciebie jest obrońca-a tak w ogole to czego TY bronisz,czy kogo?......to jest śmieszne dopiero.

Stary to taka tylko ksywka jest-jeszcze nie załapałeś?....szkoda wielka szkoda.

A tak na marginesie co to wszystko Cię obchodzi-kup se strussa to usłyszysz jak gra-tylko nie dłub samodzielnie,bo sąd będzie.))))

Przeczytaj uważnie moje wpisy w tym wątku. Bronię swojego prawa wyboru na przyszłość - robiłem to 30 lat temu, nie widzę powodu, dla którego miałbym przestać to czynić teraz. Powtarzam jeszcze raz - chciałbym w przyszłości mieć wybór między polskim i zagranicznym sprzętem grającym. Po reakcji paru znajomych, których namawiałem na kupno polskiego sprzętu widzę, że postępowanie p. Strussa mi to uniemożliwi

Rany boskie, nigdy nie przypuszczalem, ze takie fajne hobby moze "starych chlopow" do takiej pasji doprowadzic...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przeczytaj uważnie moje wpisy w tym wątku. Bronię swojego prawa wyboru na przyszłość - robiłem to 30 lat temu, nie widzę powodu, dla którego miałbym przestać to czynić teraz. Powtarzam jeszcze raz - chciałbym w przyszłości mieć wybór między polskim i zagranicznym sprzętem grającym. Po reakcji paru znajomych, których namawiałem na kupno polskiego sprzętu widzę, że postępowanie p. Strussa mi to uniemożliwi

Na strusiu świat się nie zaczyna,ani nie kończy-tylko pytam raz jeszcze ustal z kolega Sebandem co i jak-bo mnie to wszystko zwisa i powiewa-

-a na pewno osobiście nie widziałeś wszystkich akt sprawy,a politykujesz-to wejdż prędko do wątku polityka i tam się spełniaj.

Napisz na czym słuchasz,bo takiemu słuchaczowi jak TY-TWOJE słowa-raczej meloman niż audiofil-to w zupełności wystarczy bumbox.....))))

"Audiofile dotkliwie pobili wystawców w imię prawdziwej muzyki" :D

No w końcu poważne podejście do tematu jakim jest muzyka :)

Elberoth musisz ponieść koszty wzmocnionej ochrony i wynająć prywatnych detektywów, plotki niosą że dupianie grające zestawy mają być rozwalane z kałacha (na miejscu bez ceregieli) 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Redaktorzy

Panowie, wątek został zainfekowany tyloma wpisami na skandalicznym poziomie, że odwszanie jest bezcelowe. Pozostaje wątek zamknąć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.