Skocz do zawartości
IGNORED

Trochę inna kultura

bruner_

Rekomendowane odpowiedzi

Często lekarze typują. Niekiedy z lenistwa, niewiedzy, dla pieniedzy ale zawszenie z miną Pana życia i śmierci.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wojciechu

Miałem nadzieje, że akurat to nie Ty zareagujesz ale jak mówią uderz w stół. Przykro mi.

Tu nie chodzi czyjś poziom tylko o samo zycie. Jeśli chodzi o śmieć poziom sie wyrównuje - wszyscy sa równi niezależnie od poziomu intelektu. Co do części Lekarzy zdania nie zmienię bo to nie ja na taką opinie i mój osąd zapracowałem swoimi czynami.

co do broni to niestety uczciwi obywatele w naszym rzekomo wolnym kraju nie maja do niej dostepu, maja ja bandyci i polucjanci, czesto jedni staja sie drugimi ...ale jesli 'europejskie socjalistyczne płaczki' podobne do tych z forum chca wlasnie tego zeby za nich o wszystkim decydowano i nie dawano nawet mozliwosci obrony wlasnego zycia to nie ma sie co dziwic...jestescie panowie ofiarami Trzeciej drogi, wg waszego osadu nie jestescie socjalistami tylko czyms dziwnym zawieszonym miedzy prawica , a lewica, jestescie za usuwaniem 'galaretki z brzucha', a nigdy nie powiecie , ze chcecie zabijac plody , jak zabijaja bandyte to placzecie , ze to fe i be, taka sama jest wasza reakcja na zabicie tego chlopaczka, tak samo bez uczuc fe i be, nie widzicie roznicy miedzy czarnym , a bialym wszystko jest k**ewsko szare i sami jestescie k**ewsko szarzy, bo szary jest w modzie, wszystko sprowadza sie najczesciej do konstatacji , ze mordercy, pedofile i inni bandyci sa zli , ale najgorsi to sa jednak ksieza, ewentualnie lekarze i wasza pani od polskiego z podstawowki tez byla k**wą....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

modrzew47

Nie jest tak źle. Wszędzie znajdzie się szczeniak debil i z drugiej strony stary osioł.

>electro, 8 Lip 2009, 21:32

>co do broni to niestety uczciwi obywatele w naszym rzekomo wolnym kraju nie maja do niej dostepu,

Jak powszechnie wiadomo w Stanach dzięki swobodnemu dostępowi do broni poziom przestępczości jest na szalenie niskim poziomie :-).

"O tym, jak się mylimy twierdząc, że Polska to taki Dziki Wschód, przypominają wiktymolodzy. Podkreślają, że w 2005 r. w Polsce wskaźnik przestępstw na 100 tys. mieszkańców wyniósł 3 578,9, podczas gdy w Niemczech - 8 045,7, a w uchodzącej za bezpieczną Szwecji - aż 13 785 (w tej liczbie Szwedzi zawierają wykroczenia). O ile w Polsce liczba przestępstw od 2003 r. systematycznie spada, o tyle w Niemczech od 2001 r. rośnie. W 2005 r. liczba zabójstw w Polsce wynosiła 2,1 na 100 tys. mieszkańców, gdy tymczasem ten wskaźnik w sąsiednich Niemczech to 3, zaś w USA aż 5,5. Liczba gwałtów w Polsce w 2005 r. to 5,1 na 100 tys. mieszkańców, podczas gdy w Anglii i Walii - 7,78, w Niemczech - 10,7, w Szwecji - 29,03, a w USA - 32,2. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Warto jednak brać pod uwagę, ze w Polsce np. gwałt niejednokrotnie traktowany jest jako wydarzenie towarzyskie, nie zaś przestępstwo. To i inne podobnego typu czynniki zaniżają w naszym kraju oficjalną statystykę pzrestępstw.

W niektorych stanach Stanow Zjednoczonych jest wykonywana kara smierci, na zyczenie egezekucji moga przygladac sie czlonkowie rodziny ofiary. I nikt chyba nie powie ze USA to "inna kultura" w domysle nizsza niz nasza Polska:) Jest to w sumie normalne, w przeciwienstwie do standardow UE gdzie wieksza troska otacza sie roznej masci zwyrodnialcow niz ich ofiary.

jaro

ale mnie nie interesuje poziom przestepczosci,nawet gdy ten poziom bedzie bardzo niski to nie wykluczone jest , ze bandyta napadnie akurat mnie czy kogos z mojej rodziny, mnie interesuje czy moje mozliwosci obrony przed bandyta sa ograniczane przez panstwo czy nie, a o 'wiktymologach' i ich teoriach nie chce mi sie dyskutowac gdyz na jedna prace za jakas teza mozna wynalezc dwie przeciwko, a jak dla mnie monopolu na racje nie maja ludzie pokazywani jak swego czasu prof. zoll co drugi dzien w tv, w mojej dyscyplinie tez sa panowie , ktorzy nadrabiaja ukladami politycznymi i tacy , ktorzy bronia sie swoim dorobkiem, wbrew pozorom ci drudzy rzadko wystepuja w tv....

Taka sytuacja: koleś około 27lat swoim własnym niemowlakiem walił o stół bo za głośno płakał, żona dostała tak w ryja że była nie przytomna, a koleś trzymał tego 6-miesięcznego niemowlaka za nóżki i napier.... nim o ten stół.

Ten koleś odbił mojemu koledze odbił TĘ dziewczynę kiedyś, i mojego kolegę straszył że mu wpier... jak nie przestanie o nią walczyć.

Co byście zrobili w takim przypadku?.

Ja wiem co bym kurna zrobił.

Gwałty dziewczyn/nek czy w ogóle kobiet, często bestialskie a na koniec wsadził tulipana (ale nie kwiatek), lekarz jak ją szył to nie wiedział za co się ma zabrać, nigdy wcześniej czegoś takiego nie wiedział w jego 30 letniej karierze.

Tutaj sam osobiście też wiem co był zrobił i spał bym jak niemowlę.

Gwałcili dwie dziewczyny i przypalali papierosami przez tydzień, a jak na ironie mieszkanie znajdowało się miedzy dwoma posterunkami policji.

Mówili że jeśli nie będą pracować w burdelu i zarabiać dla nich kasę to spalą domy rodziców i ich samych.

One się chciały tylko zabawić z dwoma pakerami bo nigdy z takimi nie były i trafiły bardzo źle.

Tą są historie z mniej więcej mojego otoczenia co miały miejsce kiedyś.

Ale wciąż co się dzieje, dyskoteki, zmuszanie do prostytucji, na bestialstwa to zgłosiłbym się na ochotnika na kata i dobrze bym się z tym czuł.

Nie piszę tu o jakiś strzelankach, nożownikach, czy o szybkim zabijaniu, chodzi o takie właśnie sadystyczne czyny.

Ale musi być udowodnione niepodważalnie jedno , "winy zaistniałego czynu".

Nie rozumiem po co trzymają osadzonych po dwóch, trzech morderstwach, wielokrotnych gwałtach, przecież to chwast, z tego już nic nie będzie, jedynie na kompost się nadaje.

we

Twoje rozumowanie to rozumowanie uczciwego czlowieka, nie znajdzie wiec ono zrozumienia u wiekszosci zgromadzonych tutaj na forum 'europejczykow', ja jednak uwazam podobnie jak Ty , ze bandytow nalezy karac za to co zrobili, a nie inwestowac w nich czas i pieniadze w nadziei , ze kiedys psychopacie sie klepka w glowie odwinie w druga strone, bo nie mowia tego w tv, ale psychopaci nigdy sie nie zmieniaja, zaburzenia osobowosci sa malo podatne na leczenie, powiedza to w kazdym oddziale psychiatrycznym przyjmujacym wiezniow...

jacch

Ale to nie jest takie łatwe, on dla niej był bardzo miły, kwiatki, czekoladki, kino.

A że kolega był już jakiś dłuższy czas z nią to szukała przygód bo pewnie jej się znudził, a dziewczyna na głupią się nie wydawała i jednak została z nowym kolesiem który okazał się być potworem, niczyja wina, odpier**liło mu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.