Skocz do zawartości
IGNORED

CoCo - SPDIF Converter & Conditioner

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące później...

Temat zamówienia zamarł na pół roku, za co Was bardzo przepraszam. Zdecydowały o tym różne czynniki. Poza tymi związanymi z prozą życia, chyba najpoważniejszym opóźniaczem było wykonanie paneli frontowych i tylnych. Ale dzisiaj będą same dobre wiadomości. :-)

1. Płytki drukowane od dawna już są, wyszły bardzo ładnie.

2. Zrobiliśmy ścianki frontowe i tylne do obudów. W poprzedniej edycji były one stalowe i miały napisy palone laserem. Tym razem udało nam się wykorzystać oryginalne blaszki z obudów Hammonda, a więc nie będą się one niczym różnić od samej obudowy. Napisy są wykonane bardzo dokładnie, estetycznie i są nieścieralne.

3. W międzyczasie obfotografowałem nową wersję (z frontami alu) i postawiłem stronę informacyjną o CoCo, gdzie w jednym miejscu znajdują się teraz wszystkie informacje o projekcie, schemat, opis działania, instrukcja montażu, pomiary itp.

4. Na stronie znajduje się także instrukcja jak wykonać drobną modyfikację CoCo. Przeróbka ta usuwa występujący czasami problem polegający na tym, że CoCo "działa ale nie gra".

Wkrótce ruszamy z kompletowaniem ostatnich elementów i rozpoczynamy realizację zamówień. Sprawy związane z zamówieniami nadal będzie koordynować 2freeze - proszę pisać bezpośrednio do niego. Ewentualne pytania o sam projekt proszę kierować do mnie.

Zapraszam na stronę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ed

post-12280-0-54647100-1342534405_thumb.jpg

post-12280-0-83374500-1342534432_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam do sprzedania zmontowany moduł CoCo z poprzedniej edycji, nie montowałem modułu LED. Jak ktoś zainteresowany to zapraszam na PW, cena 150pln + wysyłka. Bez obudowy.

Edytowane przez Benpe

Ponieważ minęło sporo czasu od momentu, gdy robiliśmy listę, to bardzo proszę o potwierdzenie zamowienia lub ewentualnie info o wycofaniu się z zamówienia, aby ktoś inny mógł wziąć wolne płytki.

Marcinie, zweryfikuj proszę swoje zamówienie, bo widzę, że w tabeli wpisałeś wszystko na "TAK", natomiast trzeba wybrać rodzaj gniazda wejściowego i wyjściowego. Czyli dla wejścia: BNC lub RCA. Podobnie dla wyjścia: BNC lub RCA.

To może żeby nie robić bałaganu zaczniemy listę od nowa, a tamtą uznamy za nie aktualną?

NR | NICK | LUT | BNC | RCA | BNC | RCA | TRA | OBU | ZAS

1 | marcin uć | TAK | NIE | TAK | TAK | NIE | TAK | TAK | TAK |

Edytowane przez Marcin Uć

zaczniemy listę od nowa, a tamtą uznamy za nie aktualną?

2 | jarki59 | TAK | NIE | TAK | NIE | TAK | TAK | TAK | TAK |

zaczniemy listę od nowa, a tamtą uznamy za nie aktualną?

2 | jarki59 | TAK | NIE | TAK | NIE | TAK | TAK | TAK | TAK |

3 | oles | TAK | NIE | NIE | NIE | NIE | TAK | NIE | NIE

no to do grudnia, a w lutym następna lista ;)

Edytowane przez OLES
  • 2 tygodnie później...

Dzień dobry,

dziękuję wszystkim za cierpliwość i przepraszam za perturbacje logistyczne.

Ogarniam ostatnie drobiazgi związane z zamówieniem. Myślę, że w ciągu tygodnia będę miał ostateczną wycenę a pod koniec sierpnia powinny być gotowe paczki do wysłania. Czekam na obudowy i parę drobiazgów. Wiem, że chętni chcą już wysyłać przelewy, ale proszę jeszcze o kilka dni cierpliwości ;-)

pozdrawiam

Robert

Napiszcie, czy ktoś z "złotouchych" testował CoCo wpięte w swój system ? Szukanie niczego sensownego nie wyrzuca.

Bardzo mnie interesuje taka opinia. Są ohy i ahy, czy też w odwecie za zdrowy rozsądek Edwarda produkt zbagatelizowano ?

• 1 miesiąc później...

Dzień dobry. Dzisiaj-jutro dotrą do mnie obudowy. Udało się je wyrwać w cenie ok. 71 zł za sztukę (to koszt samej obudowy bez kosztów obróbki płyt: czołowej i tylnej). Jeszcze dzisiaj, najpóźniej jutro postaram się policzyć koszt całkowity i wtedy osoby (nadal) zainteresowane poproszę o wpłaty.

Najmocniej przepraszam za okropnie długi czas oczekiwania. Teraz już z górki.

pozdrawiam

Robert

A czy byłaby opcja wypożyczenia do testów? Może ktoś z Lublina mógłby za kolejkę (taką prawdziwą) użyczyć cuda na 2-3 dni?

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

• 1 miesiąc później...

Odkopię wątek zapytaniem - co sądzicie o tym ?

Ukryta Zawartość

Pewnie już było, ale mi szukanie nie wywala niczego konkretnego.

A co do "CoCo", to jaki byłby koszt za gotowca ?

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Dobry wieczór,

chyba wreszcie nadchodzi koniec naszej gehenny z CoCo. Na tydzień po 11 lutego (po powrocie z ferii) planuję rozpoczęcie kompletowania zestawów dla tych chętnych, którym się jeszcze nie znudziło czekanie.

Wszystkich najmocniej przepraszam za opóźnienie. Mam nadzieję, że to już finisz.

pozdrawiam

Robert

• 4 miesiące później...
  • 7 miesięcy później...
  • 2 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
  • 6 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi