Skocz do zawartości
IGNORED

Dali 450 vs AE aelite 3

belmondo

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Dali 450 otaczane są pewnym kultem, jako kolumny dobrej jakości za bardzo przyzwoitą cenę. To ciekawy problem, sądzę że tylko porządne posłuchanie AE pozwoliłoby to rozstrzygnąć.

Rzeczywiście może to być iryrujące, ale proszę o wyrozumiałość. Nie mam możliwości odsłuchu w Tarnowie poza tym odsłuchiwanie w sklepie i zakup gdzie indziej uważam za nieuczciwe.

Jednakowoż proszę o usunięcie wątku.

Witam.

Mialem kilka razy sposobnosc posluchania dali,a aelite mialem pare miesiecy w domu.

Jezeli dysponujesz odpowiednim pomieszczeniem ktore zagwarantuje odsuniecie kolumn przynajmniej okolo 1 metra od tynych i bocznych scian to bedziesz z nich b.zadowolony.Moim zdaniem jest to pare krokow do przodu

Moim zdaniem to krok wstecz.Zanim sie zdecydujesz spróbuj wypożyczyc te AE na pare dni do domu a jesli nie ma takiej mozliwosci to przynajmniej posluchaj ich dobrze.Moze Ci bardziej spasuja ale moze byc też płacz po zakupie w ciemno ;)

lesio,

Czy mógłbyś mi opisac brzmienie tych kolumn u Ciebie. W jakim stopniu pokrywa sie to z testem p. Kisiela? Słucham rocka i zależy mi na dynamicznym brzmieniu. Jednocześnie nie chciałbym urtacic tego "gorącego" środka jaki maja 450-tki.

Zmiana chodzi mi po glowie dlatego, że lubie czasami dobrze połoić i mam wrażenie, że 450 chodzą już "na krawędzi", zwłaszcza z vinyla (jednak potrzebny był subsonic).

Graja tak jak je opisano w tescie hi-fi muzyka.Graly u mnie z nadem. Basik schodzil bardzo nisko.Np na plycie Metallica-and justice for all stopa urlicha byla tak zaznaczona i ekspresyjna jak na zywo.

Atak perkusji byl fenomenalny.Nie sa to kolumny neutralne. Bas jest nieznacznie podbity ale nie przesadziscie.Gora i srednica gra jak dla mnie neutralnie.Sa stworzone do ostrego i glosnego grania i niema co obawiac sie o to czy sobie poradza(jesli tylko wzmak da rade).

Niestety musialem sie z nimi pozegnac poniewaz byly za duze do mojego pomieszczenia(16m2 slabo wytlumione)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.