Skocz do zawartości
IGNORED

ULUBIONE CYTATY

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Z rok temu będąc w Białymstoku, zaszedłem do KMPiK'u, wybrałem (a było z czego)i kupiłem sobie trzy magnesy na lodówkę z następującymi sentencjami:

"Wiek średni poznajemy po tym, że szeroki umysł i wąska talia zamieniają się miejscami."

"Nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy."

"Niektórzy ludzie czynią świat wyjątkowym tylko dlatego, że są."

* * *

Wszystkie trzy nadal mi się podobają, brakuje mi czwartego... :)

Nie zauważyłem żadnych cytatów z utworów muzycznych. Oto 2 moim zdaniem godne uwagi:

"Kto rodzi się prostakiem, prostakiem umiera,

choćby słoma z butów ze złota była" (K. Nosowska, solowa płyta PUK PUK)

"Więc w cudzych komnatach ucztujesz,

A Chleb, który zjadasz,

nad tobą panuje

I niweczy chęć uczieczki.(...)

Dóbr wszelakich przysparza

dar wolności

i za wiele skarbów sam starcza. (...)

Jeśli wonym życiem

żyć nie zechcecie,

Nigdy smaków wybornych,

niewolnicy nie spróbujecie!"(Philippe de Vitry, Colla iugo/Bona condit/Libera me)

Człowiek,na którym pochlebstwa robią wrażenie,jest człowiekiem bezbronnym.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Kto karmi obietnicami - karmi wiatrem.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

• 1 miesiąc później...

Wałęsa:

1)Odpowiem wymijająco wprost.

2)... powinna być lewa noga i prawa noga a ja będę pośrodku.

a najlepszy,głęboko filozoficzny:

3)Furman nie może być koniem i odwrotnie.

:D

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...

"Jestem tak podekscytowany, że chyba umyje dzisiaj wszystkie zęby" - Woody Allen

"- Czy seks jest niegodziwy? - Tak, jeżeli został wykonany prawidłowo" - Woody Allen

"Ja zawsze byłem za wiosną. Bez względu na porę roku." - Jeremi Przybora

"Kino nieczynne - akran w pralni" Jeremi Przybora

Jeden z najczęściej przeze mnie używanych "Niech ich szlag Krzyżaków!" - Jeremi Przybora

"Poza rzeczy-wistością

nie szukaj już niczego

bo wistość tych rzeczy

jest nie z świata tego"

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• 7 miesięcy później...
Gość Cadam

(Konto usunięte)

"Lewicę od Prawicy różni wszystko, włącznie ze stosunkiem do działań arytmetycznych: Prawica lubi dodawać i mnożyć, Lewica odejmować i dzielić... po równo!" - Henryk Sienkiewicz.

• 1 miesiąc później...

Kiedyś ksiądz na religii w technikum zapytał, czy ktoś umie coś po łacinie. Akurat umiałem i zabłysnąłem czymś takim:

Defecatio matutina est tamquam medicina (co dzień rano wypróżnienie jest już prawie jak leczenie).

• 2 lata później...
  • 2 lata później...

Jestem przekonany, że twarz masz równie powyginaną jak ten powyższy wpis, ale rozumiem, że jesteś skrzywiony genetycznie

i wystąpiła u ciebie koligacja krwi - nie jest to zapewne twoja wina, chociaż mogę się równie dobrze mylić i być może stało ci się coś po drodze.

Najbardziej lubię z powyższego bełkotu 'tonację' i 'terminy grania' - tu pojechałeś po złoty medal!

Chociaż 'zagłębienie się w samą kompozycję oraz jej przekaz' jest też niczego sobie i sklasyfikowałem to jako srebrny bełkot!

Jak już ci kiedyś sugerowałem, kup sobie pistolecik na wodę i się nim popsikaj po tym swoim durnym łbie

i dodatkowo wymyśliłem jeszcze, jako narzędzie pomocnicze - gumowy młotek - codziennie stuknij się nim chociaż trzy razy -

jak nie będzie korzystnych rezultatów, zwiększ proszę siłę uderzenia!

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.