Skocz do zawartości
IGNORED

Ktokolwiek słyszał, widział, albo wie?

zukzukzuk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Forumowiczów!

Ponieważ Redakcja ciągle jest po "ciemnej stronie mocy" i kluby w dalszym ciągu leżą "odłogiem", na bocznicy, a o klasycznych Infinity dawno nic nie było, chciałbym otworzyć nowy wątek dot. tych "niewielkich" skrzynek.

Pytanie zasadnicze: czy ktokolwiek słyszał , widział, albo wie gdzie stoją (u kogo?) i GRAJĄ Infinity Reference Standard BETA lub co nieco mniejsze - IRS Gamma?

Zdarzyło się, że miałem niegdyś namiastkę tego dźwięku (niestety w kiepskiej konfiguracji i takowym pomieszczeniu :() i od tego czasu niezmiennie nie daje mi spać n.w. pytanie.

Jak naprawdę grają kolumny, o których niegdyś napisano m.in." This is consistent with the equally popular myth that people will beat a path to the door of anyone who invents a better mousetrap. They will, but only if the inventor spends half a million dollars on advertising and promotion."?

Swego czasu IRS Beta oferowane były w Krakowie. Pomimo 500 km drogi w jedną stronę, nie byłoby problemu z dojazdem, ale stały chyba w 30 metrach (tak wyglądało na zdjęciach), co mnie skutecznie zniechęciło do odsłuchu. No bo jakim cudem miałyby ZAGRAĆ, jeśli do 4 razy mniejszych (ze względu na wyposażenie w głośniki) potrzebne było min. jakieś 50 metrów... Czy zostały sprzedane? Dokąd?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A poniżej dodatkowy link do IRS Gamma:

Ukryta Zawartość

Dla ułatwienia rozpoznania "poszukiwanych" załączam fotki.

Będę wdzięczny za wszelkie wskazane poszlaki:)

Pozdrawiam.

post-7648-100008559 1249815486_thumb.jpg

post-7648-100008560 1249815486_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Użytkownicy+

>zukzukzuk >Ponieważ Redakcja ciągle jest po "ciemnej stronie mocy" i kluby w dalszym ciągu leżą "odłogiem", na bocznicy Witam ,jednak nic o ty nie wiem żeby kluby były przenoszone na bocznicę ?

Może co nieco źle sie wyraziłem:)

Bocznica w sensie boczny tor. Nie myślałem dosłownie o forumowej "bocznicy".

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Sam jestem ciekaw,kto ma tej klasy zestawy w Polsce.

Jacku możesz mieć problem ze zlokalizowaniem jakiegoś owners-a tych kolumn w naszym kraju.

Właśnie nie dalej jak dwa dni temu rozmawiałem z kolegą o INFINITY BETA,oraz gamma i stwierdziliśmy że byłoby można posłuchać ich.Wszak to spore wstęgi,jak również z tego co wyczytałem z jednej ze stron zagranicznych spory dzwięk i ponoć bardzo realistyczny,barwny.

No ale jak narazie kolega,jak i ja sam szperam po internecie aby namierzyć jakiegoś posiadacza tych''olbrzymów''.

Na audiomarkt.de za 23,000 euro.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za zainteresowanie.

Co prawda o największe IRS-y nie śmiałem pytać:) Ale kto wie?

Na bieżąco śledzę oferty wielkich Infinity.

Nie mniej chodzi głównie o to, żeby wreszcie posłchać:)

Nadto Bety można dostać w miarę "normalnych" pieniądzach (7,5-9 keuro). Szczytowe IRS, to już finansowy "kosmos". Nie licząc napędu...

Jak widzę te kolosy poupychane w kilkudzisięciu metrowych klatkach, nasuwa sie pytanie. Czy grają czy stoją tylko?

Czekam dalej... Może jednak?

Pozdr.

Dzięki za zainteresowanie.

Co prawda o największe IRS-y nie śmiałem pytać:) Ale kto wie?

Na bieżąco śledzę oferty wielkich Infinity.

Nie mniej chodzi głównie o to, żeby wreszcie posłchać:)

Nadto Bety można dostać w miarę "normalnych" pieniądzach (7,5-9 keuro). Szczytowe IRS, to już finansowy "kosmos". Nie licząc napędu...

Jak widzę te kolosy poupychane w kilkudzisięciu metrowych klatkach, nasuwa sie pytanie. Czy grają czy stoją tylko?

Czekam dalej... Może jednak?

Pozdr.

A to co to za model:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Te kolosy napedza to:??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

rafal735r

To malutkie "coś" to jedynie servo control.

Z amplifikacją wspólnego nic nie ma!

Więcej szczegółów poda pewnie Jacek!

Chętnych do popatrzenia na stare - klasyczne szafy zapraszam na stronę www.infinity-classics.de

Na zdjęciach owo "coś" -

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

A model to Infinity Reference Standard IRS V

Dane techniczne IRS/IRS V

Introduced: IRS: 1980

Introduced: IRS V: 1988

Dimensions: Bass Tower: 228 x 52 x 73 cm

Dimensions: Mid/High Tower: 228 x 119 x 43 cm

Wight: Bass Tower: 681 kg (system)

Bass: 6 x 30 cm

Mids: 12 x EMIM

Highs: 36 x EMIT (12 on the back)

Suggested for amplifiers with: 100-300 Watts per Mid/High channel (bass towers have their own 2000 Watts amplifier)

Frequency range: 15 Hz - 45 kHz

Crossover frequencies: 70 Hz (variable), 4500 Hz

Special: Servo control unit for bass drivers

Suggested price (system): IRS: 90000 $

Suggested price (system): IRS V: 45000 $

Tia...

Wydaje się, że conajmniej.

Mimo to, są szaleńcy, co to mają niezłe kino - jak widać:) Efekt trzęsienia ziemi czy apokalipsy murowany!

A pytanie cały czas aktualne.

Czy naprawdę nikt nie słyszał IRS Beta lub Gamma?

Ukryta Zawartość

post-7648-100008508 1249895987_thumb.jpg

post-7648-100008509 1249895987_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zukzukzuk - zapytam z czystej ciekawości - czy jedziesz tylko posłuchać, czy poważnie zastanawiasz się nad ich zakupem, i chciałbyś posłuchać przed finalizacją transakcji ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 10 Sie 2009, 12:14

>zukzukzuk - zapytam z czystej ciekawości - czy jedziesz tylko posłuchać, czy poważnie zastanawiasz

>się nad ich zakupem, i chciałbyś posłuchać przed finalizacją transakcji ?

Póki co, to chodzi mi tylko o to, co zawarłem w pytaniu.

Czy ktoś słuchał lub wie gdzie można posłuchać? Jakie wrażenia?

Gdybym jechał kupić - nie pytałbym o to, jak grają? Po co mi opinie innych? (niektórym niezbędne!).

Epsilon pozostawił na mnie bardzo duże (mimo kiepskiej amplifikacji i braku metrażu). A z tego, co wiem, to tylko namiastka...

Myślałem, że ktoś z WIELKICH tego forum, co nieco w życiu słyszał?

Swego czasu Wrocławiu stały starsze towery - RS 1. Też nikt nic nie wie?

Jeśli miałbym okazję posłuchać, być może byłby to przyczynek do zakasania rękawów i odnalezienia nowego celu w przyszłości? Na razie tylko to...

Pozdr.

jaki ma sens watek o jakichs badziewiach, co sie dziwic, ze klub infinity jest gdzies na bocznym torze.... nie to co klub chinskich lampowcow.... i admin ma racje, ja chce poczytac wiecej o chinskich lampowcach... a nie o jakichs starych wiktorianskich meblach ktore przypadkiem jeszcze wydaja dzwieki.. skrzypia??

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 10 Sie 2009, 14:22

>jaki ma sens watek o jakichs badziewiach, co sie dziwic, ze klub infinity jest gdzies na bocznym

>torze.... nie to co klub chinskich lampowcow.... i admin ma racje, ja chce poczytac wiecej o

>chinskich lampowcach... a nie o jakichs starych wiktorianskich meblach ktore przypadkiem jeszcze

>wydaja dzwieki.. skrzypia??

Jak zwykle miły, grzeczny i przesympatyczny:)

Wiesz, tak pytam, bo nie jestem do końca przekonany, że osoby sprzedające będą zainteresowane goszczeniem u siebie korowodu oglądaczy. Poświęcony czas, względy bezpieczeństwa itd.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Względy bezpieczeństwa???

Czy jesteś poważny?

Nie mam zwyczaju jeździć w gości z siekierką, albo w celu rozpoznania terenu przed skokiem!!!

Jeśli już - to tylko i wyłącznie posłuchać (być może moich marzeń:).

Oczywiście, że bez zgody właściciela nie zaprosisz mnie do niego!

Natomiast, może się zgodzi na podanie kontaktu do siebie?

Może też będzie skłonny poświęcić co nieco czasu? Martwisz się do przodu?

Twoja wypowiedź wygląda tak, jakbyś był agentem czy ochroniarzem, a ja miałbym dybać na prywatność wielkiej osobistości.

A fe...

elb, masz racje, ja bym uwazal, zukzuk jest powiazany z tzw grupa Lubuska, kazdy wie co to za indywidula... najgorsi sa oczywiscie ci z tego gangsterskiego miasta Nowa Sol... ksyw nie bede wymieniac, zycie mi mile... elb zapisales w zeszycie?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Foxbat!

Naruszyłeś omerta!!!

Forumowicze - GRUPA LUBUSKA PŁACI

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Elb!

Ty się nie daj przekonać!

Zukzukzuk to bandzior! Co prawda na okoliczność zdjęć zakłada maskę niewiniątka, ale Ty rozgryzłeś Zuk'a od razu!!! Cóż za przenikliwość!

Powiem w tajemnicy, że kolega Jacek niczym książe Dracula chodzi wieczorami po wsiach i wysysa krew z biednych wieśniaków...

Czasami - przy świetle księżyca - rabuje też Infinity. Byłem kiedyś u niego i sam na własne oczy widziałem Infinity Epsilon, a po pewnym czasie widziałem też kilka par Infinity z serii RS. Nie mówiąc już o tym, że w obieg - ot perwersja - "puścił" też Infinity Renaissance 90!

Jak widać - Zukzukzuk - niczym seryjny morderca - uderza coraz częściej!!!

Hallo!!! Jaki jest numer na Policję???

Ależ moi drodzy - przecież to nie ja mam do siebie kolegę zuka zapraszać i nie mnie musicie przekonywać. Uwaga była czysto teoretyczna, zwracająca uwagę na punkt widzenia hipotetycznego posiadacza rzeczonych IRSów, który kolegi zuka przecież nie zna.

To znasz kogoś (hipotetycznie), czy jednak nie?

Może słuchłeś? I nie możesz poświęcić chwili czasu...

Nie znam, ale jak słyszę propozycje wycieczki do Wiednia, gdzie ktoś takowe kolumny sprzedaje ... trochę realizmu.

Ziemia, halo ziemia, jak mnie słyszysz ?

:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.