Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 500zl

ulumulu1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam sie nad wymiana mojego Luxmana Lv-90 na cos innego. Postanowilem przeznaczycna uzywany wzmacniacz 500zl. Treaz pytanie co by to mialo byc szczerze powiem przeszukalem forum to nie wiele znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Moj sprzet na jakim slucham to jest komp + DAC lampucera + lv-90 + monitory mordaunt-short 902i i tu pytanie czy jest sens wymieniac tego luxmana na cos innego, czy roznica bedzie znaczna przy odsluchu?

https://www.audiostereo.pl/topic/57626-wzmacniacz-do-500zl/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mnie chodzilo o to ze mogles sie podpiac pod inny temat ale ok. Do 500zl wbrew pozorom jest dosc spory wybor. Luxman LV 90 to taniutka budzetowa integra. Proponuje posluchac Yamahy AX 700 Denona PMA 700v/900v HK PM 655 Vxi Sony TA-F 530 ES i znalezc cos dla siebie. Opis brzmienia tych klockow znajdziesz na forum.

ulumulu1988, 20 Sie 2009, 10:42

a masz jakieś swoje typy czy lecisz w ciemno?

i czy swój zakup oprzesz na poradach z forum?

ja polecam Ci Rotela lub Yamahę.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Mam okazje kupic Kenwooda Kenwooda K-601 midi za niecale 300zl warto? Z racji iz jest to kompaktowa wersja daje duzo na plus gdyz slucham uzyki z komputera i zwykle gabarytowy wzmacniacz stojac na biurku zajmuje strasznie duzo miejsca. Kendwood bujal by Mordaunt Shorty 902i wspolgraly by razem? Jego zaleta ktorej nie ukrywam jest wejscie na suba ktorego za jakis czas sklonny bylbym dokupic.

W podpowiedzi na post Sitteka raczej zdaje sie na opinie forumowiczow i ich doradzstwo. Moge tylko powiedziec ze moje monitorki latwo rozbujac i sa to raczej muzykalne male klocuszki :P powiedzmy bardziej stawiajace na detale niz na bas i mocnego kopa choc jak dla mnie ich power mi w zupelnosci wystarcza gdyz nie jestem zwolennikiem lupanki :P

• 1 rok później...

witam

Szukam nowego wzmaka pod kolumny Jamo C 407, od kilku dni wertuje allegro jak i forum, opcje następujące nakreśliłem:

SONY F 500 ES

MARANTZ PM-50 / PM-52

ROTEL RA-920AX

TECHNICS SU - 3500

HARMAN/KARDON PM650

Onkyo Integra A-8650

Na którego warto zwrócić uwagę ?

• 4 tygodnie później...

witam

Szukam nowego wzmaka pod kolumny Jamo C 407, od kilku dni wertuje allegro jak i forum, opcje następujące nakreśliłem:

SONY F 500 ES

MARANTZ PM-50 / PM-52

ROTEL RA-920AX

TECHNICS SU - 3500

HARMAN/KARDON PM650

Onkyo Integra A-8650

MYSLE ZE ONKYO BEDZIE NAJLEPSZYM WYBOREM SUPER DZWIEK I DOBRY CZAD SPORY BAS

witam

SONY F 500 ES

MARANTZ PM-50 / PM-52

ROTEL RA-920AX

TECHNICS SU - 3500

HARMAN/KARDON PM650

Onkyo Integra A-8650

Na tego który nie jest od handlarza,patrz co taki delikwent ma jeszcze w ofercie i po komentarzach czym handlował

Pełno jest na allegro pajaców zwożących szmelc z Niemiec,często od jugoli z wyrzutków za pięć ojro a sprzedają to jako HI-END,Legenda albo rarytas na allegro po idiotycznych cenach

Także na takich forach jak to grasują polecając nieobeznanym w temacie i naiwnym co niektóre marki lub modele które mają w piwnicy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.