Skocz do zawartości
IGNORED

UE zakazała żarówek Edisona (żarowych)

Molibden

Rekomendowane odpowiedzi

proste banany lepiej się przełyka, to logiczne, UE chciała takie, żeby uniknąć udławień - patrz: względy zdrowotne

HA!

wiem już czemu nasz "prond" jest zły, nie pochodzi ze źródeł atomowych, nie jest to czysta energia, tylko brudna energia z węgla, to dlatego w polsce sprzęt brzmi gorzej niz w innych krajach UE

polski "prond" jest mało hi-end. Mam pomysł na biznes. Może zaczniemy sprowadzać "prond" z niemiec i specjalnymi liniami będziemy go do audiofili doporwadzać za ciężką kasę. :)

Tak z ciekawości, jaka francuska firma produkuje świetlówki? Kompaktowe i nie?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co na to Pitera? co na to fundacja Batorego?

Ukryta Zawartość

szukajcie, może znajdziecie coś o pawlaku z rządu tuska i lodach kręconych z osramu

Ukryta Zawartość

szukajcie, szukajcie..

no gdyby to wicepremier niepoprawny wpadł na taki pomysł, łatwiej byłoby znaleźć..

Ukryta Zawartość

o właśnie jozwa tu inicjuje dzielenie włosa na czworo, a pawlak robi konkretny biznes kupując w jednej firmie od metra żarówek..

przetarg był? na jakich warunkach?

• Redaktorzy

Nie dzielę włosa na czworo, tylko gdy ktoś wygłasza stwierdzenie wagi krytycznej, pragnę dowiedzieć się, skąd wie. Żądny wiedzy jestem.

odejdziesz z niczym, zamęt jeno powodując..

są tylko dwa tu sensowne pytania: co strażak pawlak z tego ukręci i czy zakaz dyrektywny całego sortu jest lyberalny

pytania która żaróweczka lepsza, czy jak to jest z co2 to tylko zaciemnianie meritum

>Horst, 7 Wrz 2009, 13:20

>opchnąć 50tys żarówek od jednego producenta to są niezłe lody..

>

>a nie idjotyzm

A od ilu powinny być? I jaką to różnicę robi producentowi kto od niego kupuje?

żadną, natomiast dla podatnika to nie jest obojętne jak kto wydaje jego pieniądze i dlaczego z jego własnych pieniędzy robi mu się "prezent" na siłę

kroscik jako ze twój zacisk nie zelzał....pawlak kupił i rozsyła za darmo do samorzadow zeby ich przekonac do swietlowek i oszczedzania.a przeca wiadomo, widzac to forum...ze i tak wola zarówki.

Horst, 7 Wrz 2009, 13:47

>żadną, natomiast dla podatnika to nie jest obojętne jak kto wydaje jego pieniądze i dlaczego z jego

>własnych pieniędzy robi mu się "prezent" na siłę

Wygląda że wyszło całkiem tanio za sztukę. Jakby pokonać niedowład organizacyjny administracji w kwestii dystrybucji (niech może popytają dziadków jak to było za UNNRY ;-) to może podatnicy coś na tym zyskają.

muls, 7 Wrz 2009, 15:11

>to tak jakby kurduplom kupic garnitur armaniego.

wszędzie tylko zwidują się wam kurduple, muls, redaktor na świetlówkę spojrzo i prezydenta widzo, oczywiście nigdy im się to nie pokojarzy z pawlakiem czy z łunią bo tego nie napisali w elementarzyku wirtualu tvn czy michnika

Horst, 7 Wrz 2009, 13:20

>opchnąć 50tys żarówek od jednego producenta to są niezłe lody..

Rzeczywiście, starczyłoby nawet na lody w waflu. Niezły biznes... taki jak i biznesmen :-)

[ Yo! Drogi Redaktorze - miłem gdzieś fajny artykuł doktora z Instytutu Meteorologii - postaram się znaleźć i zeskanować. Gdzieś się walał "na kiblu" i mam nadzieje, że nie utonął lub nie został zutylizowany przez mą wybrankę. Pozatym studiujowałem Dyplomacje i pamiętam jak temat był wielokrotnie wertowany na studiach w różnych referatach jako przykład właśnie absurdu i idealnie obmyślonego politycznie zagrania. Były tam szczegółowe dane. Nie mam ich niestety pod ręką. Jeśli nie znajde artykułu, a chcesz wiedzieć dokładniej, moge jakoś poszukać, albo sprawdzić kto miał te materiały i postarać się je zdobyć. Teraz w czasach Facebook'a nie jest to już takie trudne jak myśle. :) CU, Maciek]

Rootlin, 8 Wrz 2009, 01:36

> Pozatym studiujowałem Dyplomacje i pamiętam jak temat był

>wielokrotnie wertowany na studiach w różnych referatach jako przykład właśnie absurdu

Też się zgadzam, że ubieranie kurdupli w armaniego to absurd

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.