Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukiwania tytułu filmu

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Tak to ten film!

Dziękuje :)

To ładnie...

Kiedy miał premierę w Polsce, a było to w kinie na tzw. maratonie filmowym, to niestety...

Film zapodali jako ostatni, a była to godzina coś 4. nad ranem, i nie wytrzymałem klaustrofobii tego sześcianu - w połowie zasnąłem... ;)

To teraz ja zapytam. Młodzież nie uwierzy, ale na pewne filmy i wagary się poświęcało... Otóż - lat temu mnóstwo, szkoła podstawowa/początek liceum. Film produkcji jugosłowiańskiej(?). Początek wojny; trzej przyjaciele- Serb, Niemiec i Żyd. Wojna, nienawiść, okropieństwa. Jak się zachować w tej sytuacji, komu wierzyć? Tytułu nie pamiętam; nawet nie wiem czy chciałbym ten film znowu zobaczyć. Scena w autobusie ...

Film widziałem w kinie gdzieś w połowie lat 80-tych. Horror, raczej klasy B. Zapamiętałem jedną scene: czarownik voo-doo dotknął palcem gąbkę z pudru do twarzy jednej babki. Ona się potem tym wypudrowała, za pewnien czas zrobił jej się pryszcz, jak pękł zaczęły wyłazić z niego małe pająki...

Wyznawcy Zła z Martinem Sheen. Nawet go ostatnio widziałem ponownie i w sumie się broni po latach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dla Bezlitosnej Niusi - "Okupacja w 26 obrazach" 1978.

Też zrobił na mnie wtedy ( 1978 ) wrażenie; chyba był w TV, ale ostatnio pewnie z 10 lat temu...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Wyznawcy Zła z Martinem Sheen. Nawet go ostatnio widziałem ponownie i w sumie się broni po latach.

Dzięki!

Tytułu nie pamiętam; nawet nie wiem czy chciałbym ten film znowu zobaczyć. Scena w autobusie ...

No fakt, natenczas jak na film z demoludów, ..., mieli coś pod czachą i im eksplodowało 15 lat później.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla Bezlitosnej Niusi - "Okupacja w 26 obrazach" 1978.

Też zrobił na mnie wtedy ( 1978 ) wrażenie; chyba był w TV, ale ostatnio pewnie z 10 lat temu...

Jakimi przedziwnymi meandrami łażą myśli w naszych mózgach!!! Właśnie sobie przypomniałem ten tytuł i chciałem o tym Was powiadomić:) niemniej jednak - uprzejmie dziękuję. Nie wiem, czy chciałbym po raz wtóry obejrzeć ten film. Wtedy mną wstrząsnął... Pozdrawiam - Jacek. PS - po fragmencie, który dał martens - wiem,że nie chcę tego znów oglądać. Nie na moje nerwy... Dziękuję Wam.
  • 2 tygodnie później...

Może ktoś zna tytuł, film związany z hazardem, wizjami itp:

Główny bohater miał wizje czy też przeczucia, odnośnie wyników spotkań sportowych.

Rzecz się działa chyba w USA, więc najprawdopodobniej chodziło o baseball lub futbol amerykański. Przewidywał te wyniki, chyba stawiał na te spotkania pieniądze. Szło mu tak dobrze, że po jakimś czasie przestał się do tego przykładać..

Film powinien mieć już parę lat, bo oglądałem go jakiś czas temu, więc nie jest z tych nowszych.

Gość

(Konto usunięte)

Może ktoś zna tytuł, film związany z hazardem, wizjami itp:

Główny bohater miał wizje czy też przeczucia, odnośnie wyników spotkań sportowych.

Rzecz się działa chyba w USA, więc najprawdopodobniej chodziło o baseball lub futbol amerykański. Przewidywał te wyniki, chyba stawiał na te spotkania pieniądze. Szło mu tak dobrze, że po jakimś czasie przestał się do tego przykładać..

Film powinien mieć już parę lat, bo oglądałem go jakiś czas temu, więc nie jest z tych nowszych.

Może chodzi o film "Podwójna gra" z Al Pacino? (http://pl.wikipedia.org/wiki/Podw%C3%B3jna_gra)

1.jpg

• 2 tygodnie później...

angielski albo szkocki film

dwaj bracia, ćpają co się da

w pewnym momencie filmu porywają jakieś auto z hot dogami czy innymi hamburgerami, uciekają nim w pola i faszerują jakiegoś rolnika bodajże grzybkami

• 2 tygodnie później...

Witam,

Szukam dwóch filmów z czasów małolata.

Pierwszy, o kierowcach ciężarówek, pamiętam dwie sceny, jedna pod koniec filmu - ciężarówka, bodajże z głównym bohaterem spada po zboczu góry i wybucha - on niby ginie, a druga wcześniej, przejazd koło jakichś wielkich kałuż/jezior ropy, jakiś tir bodajże wpada do jednej z nich (film to na pewno nie Konwój - który swoją drogą szczerze polecam).

Drugi film - mam tylko przebłysk - jakaś scena akcji, gość ma wielką wiertarkę (do odwiertów w ziemi bodajże) i wierci bijąc się z kimś, komuś w brzuchu. Scena jest albo na parkingu piętrowym albo na platformie wiertniczej. Niestety, to jedyne co pamiętam, ale może ktoś pomoże :)

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, ostatnio odświeżam sobie stare filmy :)

Gość

(Konto usunięte)

Pierwszy, o kierowcach ciężarówek, pamiętam dwie sceny, jedna pod koniec filmu - ciężarówka, bodajże z głównym bohaterem spada po zboczu góry i wybucha - on niby ginie, a druga wcześniej, przejazd koło jakichś wielkich kałuż/jezior ropy, jakiś tir bodajże wpada do jednej z nich (film to na pewno nie Konwój - który swoją drogą szczerze polecam).

"Cena strachu" :)

Są dwie wersje:

- pierwotna, francuska z 1953 r. > http://pl.wikipedia.org/wiki/Cena_strachu_%28film_1953%29

- amerykański remake z 1977 r. z rewelacyjną muzyką Tangerine Dream > http://pl.wikipedia.org/wiki/Cena_strachu_%28film_1977%29

Kurcze po takich bzdetach niektórym łatwo idzie że sam zapytam :)

Pamiętam że jakiś spory czas temu widziałem w TVP film i później tytuł wyleciał mi z głowy. A więc akcja toczyła się na statku podwodnym. W pewnym momencie statkiem wpłynęli w jakieś dziwne miejsce, po czym cofnęli się w czasie. Chyba grał tam wyżej wymieniony Roy Scheider, ale głowy nie dam.

Gość

(Konto usunięte)

Kurcze po takich bzdetach niektórym łatwo idzie że sam zapytam :)

Jeśli dla kogoś film kiedyś był (i wciąż jest, ale w mniejszym stopniu) pasją? ;) :)

Pamiętam że jakiś spory czas temu widziałem w TVP film i później tytuł wyleciał mi z głowy. A więc akcja toczyła się na statku podwodnym. W pewnym momencie statkiem wpłynęli w jakieś dziwne miejsce, po czym cofnęli się w czasie. Chyba grał tam wyżej wymieniony Roy Scheider, ale głowy nie dam.

Na pewno łódź podwodna?

Bo mnie kojarzy się film "Końcowe odliczanie" (alternatywny tytuł "Jeszcze raz Pearl Harbor") z Sheenem i Douglasem - seniorami ;) > http://pl.wikipedia.org/wiki/Jeszcze_raz_Pearl_Harbor

Tak jednak chodzi o lotniskowiec :)

Gość

(Konto usunięte)

Jesteś wielki :) Od jakiegoś czasu tego szukałem :) No i faktycznie, mogłem Roya pomylić z Kirkiem przez taki okres czasu :) Dzięki :)

Nie ma za co dziękować, drobiazg :)

A nosy mają podobne, to pewnie stąd ta pomyłka ;)

Witam,

Szukam dwóch filmów z czasów małolata.

Drugi film - mam tylko przebłysk - jakaś scena akcji, gość ma wielką wiertarkę (do odwiertów w ziemi bodajże) i wierci bijąc się z kimś, komuś w brzuchu. Scena jest albo na parkingu piętrowym albo na platformie wiertniczej. Niestety, to jedyne co pamiętam, ale może ktoś pomoże :)

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, ostatnio odświeżam sobie stare filmy :)

Odnośnie drugiego, mógłby to być "Świadek mimo woli" De Palmy. Wiercenie występuje w domu piętrowym.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesteś wielki :) Od jakiegoś czasu tego szukałem :) No i faktycznie, mogłem Roya pomylić z Kirkiem przez taki okres czasu :) Dzięki :)

Mirek wcale nie jest taki wielki. Ot - przyzwoity Kolega , fajnego wzrostu:))))

:)) prawdę rzekłszy - gdy za "zasrańca" przemycałem się do kina Pasaż , Kultura, i inne - krakowskie historyje kinowate - zawsze siedziałem do końca. Ot - chcialem zobaczyć kto, co, jak , muzyka , ...... Mam tak do dziś :))

Gość

(Konto usunięte)

:)) prawdę rzekłszy - gdy za "zasrańca" przemycałem się do kina Pasaż , Kultura, i inne - krakowskie historyje kinowate - zawsze siedziałem do końca. Ot - chcialem zobaczyć kto, co, jak , muzyka , ...... Mam tak do dziś :))

To możemy tym bardziej sobie podać ręce :)))

Też tak mam, a nawet w domu zadyma, kiedy zaraz po ostatniej scenie próbuje ktoś zmienić kanał. Po prostu lubię zerknąć na "listę płac", a nierzadko bywa, że jeszcze po napisach jest jakaś sekwencja :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.