Skocz do zawartości
IGNORED

LCD Funi,promocja w Media Markt,warto?

Tonsil Scherzo 350

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Telewizor za 1299 zl w promocji.Brać go czy nie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/57720-lcd-funipromocja-w-media-marktwarto/

Powinieneś zatem rozważyć zakup zestawu kina domowego Yamaha z głośnikami Onyx. Zachętą do ich kupna ze strony MM ma być opis, ze są to głośniki drewniane :) Poważnie się zastanów :)

Tonsil Scherzo 350, 26 Sie 2009, 22:06

do MM chodzi się pooglądać obudowy. Jakość prezentowanego tam sprzętu nie jest obiektywna. Tam kupują ci co się nie znają i kupują to co im wystawią. Poszukaj mniejszych punktów sprzedaży.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

nie kupuj ceny !!!!

Poświęć trochę czasu dla siebie i kup jakość !!!

Stara zasada biednego nie stać na byle co ciągle obowiązuje .

Podaj jakie masy warunki _

jaka klasa cenowa_ i jakie potrzeby _

Lo !

Tak z ciekawości !

Jesteś tylko sprzedawcą , czy też masz jakąś wiedzę techniczną dotyczącą współczesnych TV ?

Pytam się,ponieważ reakcja dotycząca firmy Funai zdumiała mnie.

A ,warto troszkę pogrzebać i poczytać !

:-))))

Badziewie??? Nie wiem skąd u nas przekonanie że Funai to badziewie. To nie jest jakiś chiński wytwór. Firma jest japońska a telewizory produkowane są w Polsce w zakładzie w Nowej Soli co oczywiscie nie swiadczy o tym ze lepsze niz inne produkowane w Chinach.

Posiadam lcd 32 właśnie Funai ponad rok (inny model niz obecny)i zero problemów, żadnych martwych pikseli (zreszta posiada gwarancje zero pikseli i w przypadku wypalenia chocby jednego wymieniaja tv).

Ja kupowalem tv za 1700 zł gdzie inne typu Toshiba, Samsung kosztowały 500-600 zł więcej i jestem zadowolony. Co do jakości obrazu mam porównanie z lcd Toshiba rodziców oczywiscie droższym, fakt że jest minimalnie gładszy obraz z telewizji i smuklejsza obudowa ( mój jest dosc duży )ale generalnie porównywalny poziom.

Podejmij decycję sam ale ja mogę z czystym sumieniem polecić.

sittek:

"do MM chodzi się pooglądać obudowy. Jakość prezentowanego tam sprzętu nie jest obiektywna. Tam kupują ci co się nie znają i kupują to co im wystawią. Poszukaj mniejszych punktów sprzedaży."

Dobre :)

Bo w mniejszych punktach jest inny sprzęt. I w mniejszym punkcie, gdzie często jest to salon danej marki będą bardziej obiektywni...

Tonsil Scherzo 350, 27 Sie 2009, 16:07

W zupełności się nie zgodzę co do niższych cen w MM. To było kiedyś,gdy powstał ten sprzęt.

Teraz niejednokrotnie ceny są wyższe. A perspektywa zakupu używanego sprzętu jako nowego

mnie nie podnieca. Fachowa obsługa należy do rzadkości gdyż wymiana personelu jest tam znaczna.

Przeważnie ludzie tam pracujący niewiele wiedzą o sprzęcie poza tym który nalezy sprzedać w pierwszej kolejności.

Przecież te setki grających TV na ścianach nie sprzedaje się jako uzywane.

zwisu123, 27 Sie 2009, 22:23

Nie wiem jak u Ciebie ale w moim mieście jest kilka sklepów gdzie kupisz każdą markę z audio- video JAKĄ CHCESZ. I dodatkowo dostaniesz zawsze zniżke i nowy NIEUŻYWANY produkt w kartonie otwieranym PRZY Tobie. Zadowolone są obie strony.

W moim mieście także jest to i owo...

Zgodzę się że w małym sklepie jest inny kontakt ze sprzedawcą. Z towarem niekoniecznie - nie mają ich za dużo na miejscu. I wtedy kłania się zasada zakupu jak przez net. Najpierw do MM obejrzeć, potruć, a później zakup gdzie indziej...

Co do sprzętu wiszącego i grającego chyba trzeba być idiotą aby wmówić klientowi że jest nowy i nieużywany. Zawsze idzie jako "grany"... Choć różne MM są, i różni sprzedawcy...i różna polityka.

zwisu123, 27 Sie 2009, 22:35

>>>>>>>Co do sprzętu wiszącego i grającego chyba trzeba być idiotą aby wmówić klientowi że jest nowy>>>>>

w MM i podobnych od tego wiszącego i grającego sprzętu są okresowe wyprzedaże. Ale wówczas sprzęt idzie jako nowy i jak to w promocji nie mozna go zwracać. Czyli kicha na kółkach.

Frank - Daewoo Tico czy Tata Motors to badziewie?

Ma koła i jeździ. Ale ja optuje za jakością.

A firmę Funai znam bardzo dobrze. I zostanę przy jakości Samsunga,Sharpa czy JVC.

Ktoś kto ma ochotę kupować najtańsze modele niech kupuje. Ale nie mów mi ze to najlepsze modele - bo nawet Funai tak o sobie nie mysli.

Kupuje stare matryce i wyposażenie - więc może konkurować cenami.

A o marce made in Japan - jak sugerujesz i jakości nawet kompatybilnej w przypadku Funai - zapomnij.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.