Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz za max. 500zł

Kwiecie??

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę kupić jakiś wzmacniacz za maksimum 500zł (do kopa będzie podłączony) bo moja ukochana Unitra AT9100 już mi nie starcza :) Słucham przedewszystkim metalu/punka ale takimi wykonawcami jak Dido, Sean Paul, 50Cent też nie pogardze :) Kolumny do których będzie on podłączony to Tannoy M2 (10-80W, 89db) a kable SonicLink (Black Rhodium) AST75. Cenie sobie dynamiczne brzmienie z dobrą sceną. Z góry dziękuje za wszelkie rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/5787-wzmacniacz-za-max-500z%C5%82/

Wiesz co to kup sobie starego ale jarego wzmaka Denon pma550v lub 770V..ogólnie jakiegos starszego denona wzmaka mieszczacego sie w tej cenie...do twojej muzy i kolumn wzmaki denona pasują jak ulał..i nie sa przy tym zimne...mozesz tez kupic sobie luxmana L210 tez dobrze gra bydlę..i bardzo audiofilsko:):):)

Diora Ws 504 lub 506 lekko mularska ale tanoye pogoni!!

Ewentualnie starszy technics SuVX700 ma wygar az sciany drżą.Smiało.Szukaj na Alllegro.pl

Wiesz co to kup sobie starego ale jarego wzmaka Denon pma550v lub 770V..ogólnie jakiegos starszego denona wzmaka mieszczacego sie w tej cenie...do twojej muzy i kolumn wzmaki denona pasują jak ulał..i nie sa przy tym zimne...mozesz tez kupic sobie luxmana L210 tez dobrze gra bydlę..i bardzo audiofilsko:):):)

Diora Ws 504 lub 506 lekko mularska ale tanoye pogoni!!

Ewentualnie starszy technics SuVX700 ma wygar az sciany drżą.Smiało.Szukaj na Alllegro.pl

No właśnie szukam tego Pioneer'a i nie moge nigdzie znaleźć :( Brzmienie kabli mi się podoba, nie wiem co od nich chcecie, znajomy ma Paradigm 3v3, AMD 3050a i właśnie te soniclinki i jest bardzo zadowolony :) No ale pożyjemy zobaczymy.

>Kwiecień

do sonic linków nic nie mam, bo sam miałem ast200. Są dosyć muzykalne i całkiem OK. Ale jeśli szukasz dynamiki i dobrej sceny to nie są ich priorytety. Najpierw wzmacniacz a jak się trochę odsłuchasz to posłuchaj kilku kabli. Mój dobry znajomy ma a400x z tannoyami m2. Gra to bardzo przyjemnie.

Używany a400x ma dobrą relację ceny do jakości.

Polecam Ci też rotela. Chociaż nie będzie tak prosto znaleźć w tej cenie.

Jak już ktoś wcześniej napisał - idealny byłby Pioneer A-400X. Może też udało by ci sie znaleźć NADa 302.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nad'a 3020 nigdzie nie moge znaleźć ale tutaj jest NAD 3120. Może powiecie coś o nim ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Osobiście nie pakował bym się w aż tak stare klocki (ten ma chyba z 15 lat). Rozejrzyj się raczej za 302 lub 304.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ukryta Zawartość

sprawdź tutaj. Widzę ze jest nad302 i A400x

Ukryta Zawartość

Wart rozważenia - Denon PMA-350SE. Już polecałem na forum, sam użytkowałem przez 4 lata.

[obrazekLUKASZ-83086_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Papamek

Mam pytanie - a czy ten wzmacniacz ma bas :) ? Nie mówie tu o basie wystarczajacym do słuchania małych skladów i wiernie oddającym brzmienie hmm... kontrabasu. Ale czy ma taki 'rockowy' wykop? Mięsko na dole? Mniam, sam bym się zainteresował 8-)

Niedawno widziałem przerzucając stronki na allegro, ale chyba kosztował więcej niż 500.

Faktycznie fajny wzmak. Speszal Edyszon na modłę angielską.

Najlepszy z budżetowych denonów. No i nie ma regulalcji barwy a ma pilota. W przeciwieństwie do mojego "audiofilskiego" Rotela.

A co sądzicie o tym wzmaku - PIONEER A-209R ??

Dostępny tutaj za całkiem niską cenę -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>>Kwiecień

Sorry, że się powtażam ale jak bedziesz miał szanse to posłuchaj tej Yamahy AX490 lub AX590.

Dla dobrego samopoczucia mozesz zakleic sobie napis Yamaha czarna taśmą izolacyjną :-)

Ten wzmazcniacz jest naprawde bardzo dobry do metalu, hc, punka i tego typu muzy.

Tomek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.