Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-End is dead

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

>XYZ

Też prawda.

Obecnie min.60% H-E to bomba z opóznionym zapłonem.

Co do tzw.low end to z 80%.

Łażą ludki po ratunek już od mniej więcej roku i jest ich coraz więcej i więcej...

Nikt rozsądny nie będzie się babrał w serwisowanie takich wynalazków.

Jeden z przykładów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rozumiemy darkulu, że tylko Ty jako manufaktura możesz zapewnić najlepszy produkt lutowany cyną ołowiową, jego i nie tylko jego serwis, a zwłaszcza wywiązywać się finansowo i czasowo ze swoich zobowiązań...

niestety, nie moge sie wpisac w watku DIY :D wiec zapytam tu.. czy ta dyrektywa oznacza zaprzestanie sprzedawania cyny zawierajacej olow? w dommciu nie bedzie tez mozna samemu sobie lutnac :D olowiem? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>foxbat

Jest dążenie do tego , ale jak to określiła unia w okresie przejściowym.

Co do samego okresu przejściowego to tak na serio nikt tego nie wie kiedy ma on się skończyć.

No ale jak chciałbyś w firmie mieć ISO to ołówiówka pa.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 17 Wrz 2009, 14:20

>To ja też mam się tu lansować? A kuku?

???

zaraz się okaże, że przez trolowanie wątek zląduje na bocznicy ?!?

Lepiej by Redaktor się w końcu merytorycznie w dyskusję włączył :)

Zgadzam się w 100% że wiele konstrukcji (zwłaszcza tych najdroższych) jest porządnie przewartościowana. 140 tyś PLN za przetwornik DCSa to lekka paranoja czy nawet 80 tyś PLN za Linna CD 12. Ktoś kiedyś napisał że powyżej pewnej kwoty zaczyna się robienie klienta w butelkę i uważam że to jest prawda. Tylko ile ta kwota wynosi? Jak sądzicie?

moze mi ktos napisac jak duzy dzial badan ma taki np. DCS czy Lin? jak wielkie pieniadze ida na badania i patenty?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość

(Konto usunięte)

Bald, 17 Wrz 2009, 14:43

>Zgadzam się w 100% że wiele konstrukcji (zwłaszcza tych najdroższych) jest porządnie

>przewartościowana. 140 tyś PLN za przetwornik DCSa to lekka paranoja czy nawet 80 tyś PLN za Linna

>CD 12. Ktoś kiedyś napisał że powyżej pewnej kwoty zaczyna się robienie klienta w butelkę i uważam

>że to jest prawda. Tylko ile ta kwota wynosi? Jak sądzicie?

DAC - 5$

napęd - kilka $

obudowa - 50$ ? (najdroższa :)

itd. ;)

• Redaktorzy

Mogę merytorycznie. dCS musi mieć duży, bo to duża firma produkująca od dawna, również na rynek profesjonalny. A chyba nie ma wiele firm które projektują np. własne kości przetworników? Co do Linna to dokładnie nie wiem, ale kiedyś widziałęm ich zakłady wytwórcze, i małe to nie było.

no to niech mi ktos napisze, jakie to kosmiczne technologie powoduja, ze taki goldmund jest masakrycznie drozszy od takiego pioneera :)

XYZPawel, 17 Wrz 2009, 14:49

>DAC - 5$

>napęd - kilka $

>obudowa - 50$ ? (najdroższa :)

>

>itd. ;)

Jak doliczysz płytkę drukowaną , zasilacz to się trochę więcej uzbiera ... ale oczywiście i tak nie będą to tysiące dolarów nawet po doliczeniu marży i podatku od podatku.

XYZPawel, 16 Wrz 2009, 21:37

>Ricardozamora, 16 Wrz 2009, 16:51

>

>>XYZ

>>

>>To ja zapytam tak (odpowiedz TAK v NIE):

>>

>>Czy uważasz że możliwe jest, aby każdy człowiek, obdarzony bądź co bądź odmienną parą uszu,

>>wyjątkową i niepowtarzalną, podobnie jak i mózgiem, ergo posiadający odmienne, niepowtarzalne acz

>w

>>znakomitej większości mieszczące się w pewnych 'przedziałach' tzw. warunki, inaczej odbiera

>dźwięk,

>>więc wnioski jakie co do niego wyciąga, ew. różnice lub ich braki, mogą być zupełnie różne, wręcz

>>sprzeczne z doświadczeniami innych ludzi??

>

>tak i nie, bo sprzęt ma za zadanie ODTWARZAĆ, a nie grać, każdy pewno troszkę inaczej słyszy, ale

>zawsze tak samo, progi percepcji też są podobne. Każdy może trochę inaczej słyszeć np. fortepian,

>ale fortepian odtworzony na wiernym systemie będzie grał tak samo dla człowieka jak oryginał, więc

>ten sam człowiek będzie go TAK SAMO słyszał jak oryginał.

Ejże, miało być TAK lub NIE! Unikasz odpowiedzi na pytanie, przekładając poruszany temat na inne kwestie. Nie podoba mi się to. Co mnie obchodzi fortepian?? i jak zagra nagranie fortepianu?? Ja pytam czy warunki powodują odmienne wrażenia a więc i wnioski, a Ty piszesz na całkiem inny temat.

Czyli cokolwiek Cię nie zapytać, naprawdę NIE WAŻNE o co, jakie argumenty, Ty masz zawsze rację.

A odpowiedź na moje pytanie właściwie pokazałaby by bezsens Twych starań - chyba że odpowiedziałbyś że każdy m a identyczne warunki i wnioski muszą być identyczne i że TYLKO Twoje są prawidłowe.

Na ilu wpisach zakończy się temat?? Na początku jest to nawet zabawne, ale teraz...

Nie ma dla Ciebie argumentów. Masz klapki na oczach (uszach). Jesteś swoim własnym dowodem i argumentem, mam wszystkich innych w dupie. opierasz się na testach ABX a nie brałeś udziału w żadnym jak zauważył Piopio - nieważne że nikt w Poznaniu się nie zgłosił.

To tyle, poglądy masz ciekawe i na pewno troszkę w nich racji jest, jednak dyskusja z Tobą nie jest prowadzona w sposób uczciwy- Twoim celem jest trwanie przy swoich poglądach, unikanie konkretnych pytań i wniosków. Wszystko by udowodnić że jesteś królem wioski!! pier**lę taką wioskę, gdzie inni tubylcy są traktowani jak zero, cokolwiek nie powiedzą samozwańczemu królowi.

A teraz możesz mnie zablokować, wszak niewygodni tubylcy są przez króla wioski od razu blokowani.

Ile jeszcze wpisów będzie to trwało?? I tak masz rację porzecież, cokolwiek-ktokolwiek etc. etc.

Redaktor, 16 Wrz 2009, 18:32

>XYZ twierdzi, że nie ma czegoś takiego, jak "różne klasy" w tym przypadku. Przyciśnięty, dopuszcza

>jednak możliwość istnienia urządzeń "żle wykonanych". Po dokonaniu analizy logicznej jego poglądów,

>"żle wykonane" urządzenia to właśnie te, które brzmią inaczej od innych.

Jak ostatnio porównywałem PRIMARA Z CASPIANEM to jeden z nich musiał być źle wykonany!!! Tylko, który? O cholera, może ja wybrałem złe urządzenie!!! Chyba trzeba się pozbyć grata!!! :)))

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 17 Wrz 2009, 14:55

>Mogę merytorycznie. dCS musi mieć duży, bo to duża firma produkująca od dawna, również na rynek

>profesjonalny. A chyba nie ma wiele firm które projektują np. własne kości przetworników?

ona też nie produkuje, tylko zrobiła oprogramowanie dla DSP, troche prostsza robota, a DAC jak to DAC, już dawno nawet najtańsze są lepsze niż słuch ludzki :)

XYZPawel, 17 Wrz 2009, 15:26

>Redaktor, 17 Wrz 2009, 14:55

>

>>Mogę merytorycznie. dCS musi mieć duży, bo to duża firma produkująca od dawna, również na rynek

>>profesjonalny. A chyba nie ma wiele firm które projektują np. własne kości przetworników?

>

>ona też nie produkuje, tylko zrobiła oprogramowanie dla DSP, troche prostsza robota, a DAC jak to

>DAC, już dawno nawet najtańsze są lepsze niż słuch ludzki :)

Mam małe pytanko. Czy nastroił byś gitarę klasyczną?

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

Ricardozamora, 17 Wrz 2009, 15:16

>Ja

>pytam czy warunki powodują odmienne wrażenia a więc i wnioski, a Ty piszesz na całkiem inny temat.

Twoje pytanie jest po prostu lekko bez sensu: testować się powinno W TAKICH SAMYCH warunkach, bo jak się zmieni akustyka, humor i głośność, to będzie po prostu inny dźwięk, ale to już pisałem, wiele razy.

zadaj sensowne pytanie, to dostaniesz sensowną odpowiedź.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.