Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa zasilająca Bada LB-5600

Rekomendowane odpowiedzi

Będę jeszcze wystawiał komentarz temu gościowi z Ebaya to go zapytam o tą nową Bade LB-6600

Wygląda na europejską wersję LB5500

Z tego co widać to ma gniazda typu schuko

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Witam,porównywał ktoś LB-5600 do Gigawatta PF-1 lub PF-2?

Miałem jakiś czas temu LB-5600. Niczym szczególnym się jakoś nie wyróżniała. Ot przewodziła prąd. PF-2 u mnie sprawdziła się znacznie lepiej i wciąż się sprawdza. Wszystko zależy od indywidualnych upodobań i konfiguracji systemu. Trzeba sprawdzić samemu:)

• 3 tygodnie później...

Panie, Panowie

Na wstępie napiszę, iż byłem raczej sceptycznie nastawiony do tego zakupu ponieważ tak średnio wierzę w kabelków magie... Ciekawość jednak wzięła górę i zakupiłem bada lb-5600... Nie wiem jak to działa i co robi ale dzieje się bardzo dobrze, różnica w brzmieniu jest naprawdę duuuża oczywiście na plus. Przede wszystkim większa rozdzielczość, dźwięk się wykrystalizował stał się "czystszy" i przede wszystkim dźwięczniejszy... 3eba być głuchym żeby tego nie słyszeć, mowy nie ma o autosugestii!

O wglądzie, że super, że ohh ehh pisał nie będę bo to widać...

Teraz pozostaje pobawić się sieciówkami :)

• 4 tygodnie później...

Nowa listwa od Bada-audio:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy nie wie ktoś gdzie w Polsce można dostać tę listwę? Byłbym wdzięczny za info.

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

Czy nie wie ktoś gdzie w Polsce można dostać tę listwę? Byłbym wdzięczny za info.

Pozdro,

Yul

Musiałbyś popytać gościa,który handluje chińszczyzną na allegro albo w Liveaudio.Też mam na nią ochotę.

Musiałbyś popytać gościa,który handluje chińszczyzną na allegro albo w Liveaudio.Też mam na nią ochotę.

Triode, ale na allegro chińszczyzną handluje co drugi :) Kogo mam konkretnie popytać?

Triode, ale na allegro chińszczyzną handluje co drugi :) Kogo mam konkretnie popytać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki, rzeczywiście ma, ale tylko starą wersję.

Pozdro,

Yul

Albo poszukaj u tego mały żółty człowieka :

http//stores.shop.ebay.pl/TubeSteinStore

lub

on9mart.com

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Albo poszukaj u tego mały żółty człowieka :

http//stores.shop.ebay.pl/TubeSteinStore

lub

on9mart.com

Jak znajdziecie ją gdzieś tanio to tez bym był zainteresowany.

Witam wszystkich ,

Kupilem ostatnio ( w grudniu 2010 ) listwe Bada ze sklepu w Hong Kongu z e-bay (China Electronics czy cos takiego ) . Calosc kosztowala mnie okolo 560PLN (PayPal wiec bezpiecznie) , dostawa zajela chyba 3 lub 4 dni , przywiozl DHL za 30 USD + clo . Mozna wybrac rodzaj gniazd bez problemu . Popatrzcie na e-bay UK lub global , na pewno znajdziecie .

Ceny w Europie sa nonsensowne ( okolo 1K PLN !!!!).Taniej jest bezposrednio z Chin .

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Witam wszystkich ,

Kupilem ostatnio ( w grudniu 2010 ) listwe Bada ze sklepu w Hong Kongu z e-bay (China Electronics czy cos takiego ) . Calosc kosztowala mnie okolo 560PLN (PayPal wiec bezpiecznie) , dostawa zajela chyba 3 lub 4 dni , przywiozl DHL za 30 USD + clo . Mozna wybrac rodzaj gniazd bez problemu . Popatrzcie na e-bay UK lub global , na pewno znajdziecie .

Ceny w Europie sa nonsensowne ( okolo 1K PLN !!!!).Taniej jest bezposrednio z Chin .

A którą kupowałeś? 5600 czy nową ? 560zł to cena z przesyłką i cłem?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Pozdro,

Yul

Fajnie gdyby miała połowę gniazd euro a druga połowę uniwersalnych lub us. Mam kilka kabli w wersji us i podświadomie czuję, że przejściówki za kilka zł psują efekt końcowy.

Fajnie gdyby miała połowę gniazd euro a druga połowę uniwersalnych lub us. Mam kilka kabli w wersji us i podświadomie czuję, że przejściówki za kilka zł psują efekt końcowy.

Przejściówki CRYO moim zdaniem nie psują, ale myślę że takie za parę zł spryskane porządnie McKenickiem też specjalnie nie :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - polecam, świetny środek w nieaudiofilskiej cenie :-)

Ukryta Zawartość

Po obróbce CRYO :-) Po 120 zł w Artechu :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zyzio
  • 5 miesięcy później...

Zastanawiam się nad tym kondycjonerem. Mam Helion 1750X na wszystko, tylko na końcówkę mam Powerstation. Jak wpływa na mocne i niezbyt szybkie końcówki?

W kontekście dyskusji o „jakości” sprzętu Audionova, mam zamiar wymienić ich „High-End Power Distribution” na coś mniej badziewnego :)

• 10 miesięcy później...
  • 6 miesięcy później...

Co do testów BADA LB-5600 już wiele zostało napisane, ale jeżeli ktoś ma wątpliwości czy zamawiać, bo z Chin...

Nie ma czego się obawiać, przesyłka leci do Polski 4dni robocze a wartość paczki jak i sposób nadania pozwala nie ponosić dodatkowych kosztów związanych z 23% VAT + cło.

Koszt listwy + dostawa to około 200$.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 20130301175125.th.jpg20130301180149.th.jpg

Polecam tego sprzedawcę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - w między czasie cena wzrosła z 204$ na 224$...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja proponuję taki konkurs - znajdź różnice, a w zasadzie podobieństwa pomiędzy poniższymi listwami:

Podpowiedź: Listwa Artech to po prostu gotowa listwa Bada tylko obudowana drewnem.

Ukryta Zawartość

post-26831-0-44222700-1362217060_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marekmaty

A ja proponuję taki konkurs - znajdź różnice, a w zasadzie podobieństwa pomiędzy poniższymi listwami:

Podpowiedź: Listwa Artech to po prostu gotowa listwa Bada tylko obudowana drewnem.

Hi, hi.

"Filtrowany dystrybutor prądu" Artech za jedyne 3500 zł, czyli przebrana Bada w drewienko.

TAK!! Brawo. To listwa Bada LB-6600 za raptem 200 EUR

Ukryta Zawartość

5587_BADALB6600S.gif

11.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marekmaty

Porównywałem listwę Bada do Sonus Oliva bez filtra. Planowana konfrontacja z listwą SO z filtrem nie doszła do skutku.

Część osób twierdzi,że wzmacniacz musi iść bezpośrednio do ściany? A jakie sa Twoje odczucia w tej kwestii? Na Allegro cena ponad 700 zł.Napisz gdzie kupiłes w takiej cenie? Edytowane przez Yankes

De gustibus non est disputandum

TAK!! Brawo. To listwa Bada LB-6600 za raptem 200 EUR

Ukryta Zawartość

Podobieństwo niesamowite...Czy to jest legalne i uczciwe icon_puzzled.gif

Ukryta Zawartość

Jedna istotna uwaga. Człowiek, który sprzedaje Bady na Allegro twierdzi kategorycznie, że model 6600 to nie jest Bada, tylko podróbka i nie ma nic wspólnego z producentem modelu 5600.

• Pokaż nowe odpowiedzi