Skocz do zawartości
IGNORED

Cechy brzmienia - do 300zł

yenny

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Niezłe Elaki za 700:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Redaktor, 30 Wrz 2009, 22:20

>Schodzimy trochę niżej z jakością:

>

Ukryta Zawartość

>Eltax za 300.

Pójdźmy zdecydowanie wyżej, najlepsza seria tej firmy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Heco V. 700 na takiej powierzchni dadzą tyle basu i dynamiki, że to bajka (allegro nowe 1100)

Ukryta Zawartość

Nawet 500-tki sobie poradzą bez kompleksów, naprawdę (nowe, 730)

Ukryta Zawartość

No i Magnat Quantum 505, są używane za 1100zł:

Ukryta Zawartość

W dynamice i basie naprawdę do 1kzł nic nie pobije Heco.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurcze, chyba w przyszlości zakładając tematy będe podszywał się za dziewczyne, w 2 dni milion odpowiedzi w topicu, a liczba ciągle rośnie. :D

Wszyscy sie "rzucili" na biedną kobitke.

Jozwa ma racje te Chario Synthar 200 to fajne kolumny skrywajace jeszcze jeden glosnik na spodzie obudowy ,sluchalem nizszego modelu i bylo baaardzo miodnie ,wesolo poprostu chce im sie grac ale nie slucham metaluwiec nie wiem jak w takim materiale sie sprawdza.

parantulla>>> To ze trafiles 3x na mine nie oznacza ze wszystko jest ze smietnika czy wystawki i w stanie agonii (mam 31 letni amplituner Technicsa w stanie ,,mint,,a gra tak ze kopara opada)

robix

Ukryta Zawartość

i do tego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy oby na pewno na Metallice i B&W 603 S3 z Rotelem nie siknie krew z uszu ? ;) Dali 505 choć to świetne paczki też z Rotelami bym nie łączył, one grają dobrze z Musicalami (kolega miał z Pionieerem, ale słuchał gównie jazzu). Dali 5005 są ciemniejsze, wiec może i by się zdały, tylko że to co najmniej klasa gorzej od 505 :]

I love the sound of crashing guitars

robix, 30 Wrz 2009, 23:12

>parantulla>>> To ze trafiles 3x na mine nie oznacza ze wszystko jest ze smietnika czy wystawki...

Nie? Hmm... To może ktoś mi w miarę przystępnie wyjaśni skąd w takim razie na allegro się biorą dosłownie dziesiątki tysięcy ofert 15 czy 20 letnich sprzętów, biorąc pod uwagę fakt co można było te 15 czy 20 lat temu kupić w naszym kraju oprócz Tonsila i Diory, ewentualnie jakiegoś Technicsa czy Sony jak ktoś miał nadmiar wolnych dolców w materacu.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

no i masz rację co do tych tysięcy ofert staroci, ale skąd by nie były, nie wnikam, mam 3 takie "wintaże" w sumie kupiłem dla hecy bo śmieszne pieniądze kosztują i jedno co mogę powiedzieć o nich - są w ładnym stanie optycznym, jedno co mi przeszkadza, brak obsługi z pilota. Co do grania, mam też ze sklepu cały zestaw Yamahy za parę tyś zł i jedno muszę przyznać ma pilota, obsługuje wszystko... ale przy tych starociach gra jakby ktoś kolumny za gardło trzymał... a mam te starocia już ponad dwa lata i dalej grają.

ps.

Przed zakupem proszę o zdjęcia środka takich staroci, od razu widać czy ktoś coś ulepszał

pozdrawiam

123... test

Aby cos dobrac/znalesc z tanszych/uzywanych rzeczy wystarczy przefiltrowac Allegro. Jak szukamy np. wzmacniacz, szukamy w wzmacniaczach podajac okreslana max kwote. Aby uniknac dodatkowych kosztow transportu i ew. uszkodzen ( ja takie cos mialem ) i moc osobiscie sprawdzic czy wszystko jest OK polecam zalozyc filtr na swoje wojewodztwo, a najlepiej skupic sie na swojej miejscowosci. I poczekac, pospiech w tym przypadku jest niewskazany.

Co do kolumn, warto byloby je podlaczyc w swoim pokoju i poprostu posluchac, czy dzwiekowo odpowiadaja, bo naprawde duzo zalezy od akustyki pomieszczenia,

parantulla - kupowałeś za drogo

jak byś kupował niemiecke wystawki po 70 - 150zł byłbyś zadowolony

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Dziękuję pięknie i kłaniam się nisko. Dzięki Waszym radom rozpoczynam polowanie na Rotela, a że nie spieszy mi się zanadto, to pewnie przyczajenie się zajmie trochę czasu. Co do kolumn to nie mogłam określić ceny, bo będą one sponsorowane a łaskawy fundujący jeszcze się nie zdeklarował, acz tym niemniej jak to zrobi to będzie miał co czytać :p Jeszcze raz dziękuję za ożywioną dyskusję a wątek proponuję pozostawić dla potomnych, ponieważ wiele mądrych słów tu padło.

Pozdrawiam Yen

Redaktor,

"Jeden mały defekt - studyjne monitory bliskiego pola nadają sie najlepiej na biurko, bo tak zwykle pracują. A jeśli dziewczyna ma pokój większy niż 10 m2"

Nic podobnego. Aktywne monitory studyjne to doskonała alternatywa do małego pokoju do ok. 20 m kw.

I wcale nie trzeba ich stawiać na biurku. Odległość 2/2,5 m zapewnia naprawdę bardzo dobrą scenę.

Nie rozumiem dlaczego panuje przekonanie, że aktywne monitory studyjne bliskiego pola nadają się tylko do słuchania z bliskiej odległości.

Wspomniałeś o monitorach KRK za 1500 zł, ale to modele z małymi głośnikami niskotonowymi, które mogą nie radzić sobie w muzyce rockowej.

Moje monitory Yamahy mają głośniki niskotonowe o średnicy 18 cm i zapewniają naprawdę bardzo solidny power do słuchania tego typu muzyki, ponadto są niezwykle szczegółowe i w moim odczuciu całokształt dźwięku jest naprawdę pierwszorzędny.

Do Autorki wątku: napisz ile pieniędzy przeznaczasz na CD i kolumny.

Może się okazać, że zakup przyzwoitych aktywnych monitorów (które posiadają wzmacniacze do każdego głośnika wewnątrz) zapewni Ci dźwięk lepszy za podobną cenę.

W tym przypadku inwestujesz tylko w CD + monitory + kabel sygnałowy.

Sam niedawno przekonałem się do takiej właśnie konfiguracji i w życiu nie powróciłbym do systemu: CD, wzmacniacz, kolumny. Do tego dochodzą kable sygnałowe i kolumnowe.

Koszt może być podobny, a efekt gorszy.

• Redaktorzy

"Wspomniałeś o monitorach KRK za 1500 zł, ale to modele z małymi głośnikami niskotonowymi, które mogą nie radzić sobie w muzyce rockowej."

Nie ja wspomniałem, tylko coś podobnego tu już proponowano, że niby wcale nie tak drogo, jak mówią. Faktycznie, tylko z 8 cm na dole...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.