Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  110 członków

Lector Klub
IGNORED

Klub Lector

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam klubowiczów.
Przyszedł czas na zmiany, jeśli ktoś zainteresowany, mój ZXT-60 szuka nowego właściciela.

https://m.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-hybrydowy-lector-zxt-60-CID99-IDVK4IJ.html

Pozdrawiam.

Edytowane przez balcer90
  • 2 tygodnie później...
9 godzin temu, Cocojambo napisał:

Ładny, dzieło sztuki a gra wspaniale.
Barwa bardzo naturalna, słuchałem całego setu, nigdzie w sklepie audio nie słyszałem żeby ktoś to powtórzył.

Nie słyszałam nigdy urządzeń tej firmy.

Jak zobaczyłam na zdjęciu to trochę poczytałam. Kompletnie nie wiem który model jest który, trochę to zawiłe 😉

Ponoć bardzo analogowe brzmienie. Gdzieś Pacuła napisał, że nie ma wybrzmień. Dziwne by to było jakby nie miały. Pacuła porównał z komorą maksymalnie wytłumioną. 

To prawda?

Edytowane przez sylwia.sjk
8 godzin temu, sylwia.sjk napisał:

Gdzieś Pacuła napisał, że nie ma wybrzmień. Dziwne by to było jakby nie miały. Pacuła porównał z komorą maksymalnie wytłumioną. 

To prawda?

Bzdura 

Służę pomocą
Bezpośrednio u dystrybutora. 

https://www.lectoraudio-poland.pl/

Niech strona Cie nie zmyli, bo i ile nie jest zbyt przejrzysta i aktualna to sam sprzęt zacny!!!

Chario Nobile + Lector ZXT-70 + Lector Digitube S-192 + Lector PSU-Z + Lector Edison 230 + Innuos Zen + okablowanie TiGLON + UpTone EtherRegen + Qobuz/Tidal

13 minut temu, guinness_bis napisał:

Służę pomocą
Bezpośrednio u dystrybutora. 

https://www.lectoraudio-poland.pl/

Niech strona Cie nie zmyli, bo i ile nie jest zbyt przejrzysta i aktualna to sam sprzęt zacny!!!

Bardzo dziękuję. 

Rzeczywiście nie wiem z jakich elementów można zbudować do odtwarzania CD.

Widzę, że mamy 603.

Następnie 707 z zasilaczem (?)

I jeszcze najładniejszy to ten szufladką od góry na samym środku (transport ?). I tu mam największy problem bo nie wiem z czym go połączyć.

Znakiem zapytania są też ceny i tu się boję, że mogą być wysokie.

I jeszcze chciałabym dopytać. Bezpośrednio u dystrybutora tzn gdzie?

Ja jestem z południa Polski i jakby to gdzieś daleko było to wolałabym za pełną kaucją wypożyczyć na kilka dni. 

Okolice Głogowa. Jak jesteś z Dolnośląskiego to całkiem blisko. Jak z Podkarpacia to zapraszam. Wprawdzie nie mam CD ich firmy (bo nie używam) ale całkiem sporo innych elementów audio (wszystko wymienione w  moim podpisie)

Chario Nobile + Lector ZXT-70 + Lector Digitube S-192 + Lector PSU-Z + Lector Edison 230 + Innuos Zen + okablowanie TiGLON + UpTone EtherRegen + Qobuz/Tidal

7 minut temu, sylwia.sjk napisał:

wolałabym za pełną kaucją wypożyczyć na kilka dni. 

Ja gdybym nie miał to po wypożyczeniu nie oddałbym 😉

Coś czuję, że przybędzie nowy klubowicz 😉

16 minut temu, guinness_bis napisał:

Okolice Głogowa. Jak jesteś z Dolnośląskiego to całkiem blisko. Jak z Podkarpacia to zapraszam. Wprawdzie nie mam CD ich firmy (bo nie używam) ale całkiem sporo innych elementów audio (wszystko wymienione w  moim podpisie)

Heh, dziękuję za zaproszenie ;))

Jestem z okolic Dąbrowy. Wszędzie mam daleko 😞

16 minut temu, marekw 76 napisał:

Ja gdybym nie miał to po wypożyczeniu nie oddałbym 😉

Coś czuję, że przybędzie nowy klubowicz 😉

Oj, chciałabym by tak było bo na szukanie rasowego CD dużo czasu schodzi.

Pisałam też w ogólnej grupie polecanych CD ale niczego konkretnego się nie dowiedziałam. Podobnie w klubie Unison Research. 

Można prosić o podpowiedź Jak ja mam podejść do tematu wypożyczenia? Nawet nie wiem do kogo zadzwonić.

Rozumiem, że w sklepach hifi w okolicy nie znajdę sprzętu Lectora?

Rozumiem, że w sklepach hifi w okolicy nie znajdę sprzętu Lectora?

Nie znajdziesz. Lector to marka bez marketingu i rozbudowanej sieci dystrybucyjnej, za to o świetnej relacji jakości do ceny.
Na stronie którą Ci wysłałem masz na dole nr telefonu. Dzwoń, a na pewno zostaniesz rzeczowo potraktowana :)

14 godzin temu, sylwia.sjk napisał:

Nie słyszałam nigdy urządzeń tej firmy.

Jak zobaczyłam na zdjęciu to trochę poczytałam. Kompletnie nie wiem który model jest który, trochę to zawiłe 😉

Ponoć bardzo analogowe brzmienie. Gdzieś Pacuła napisał, że nie ma wybrzmień. Dziwne by to było jakby nie miały. Pacuła porównał z komorą maksymalnie wytłumioną. 

To prawda?

Cześć Sylwia
Wybrzmienia w Lector 🙂, to co ja miałem okazję usłyszeć są wzorcowe.
Jakieś bardzo pokrętne to Twoje pisanie, może się mylę.
Umów się na wizytę, jedź posłuchaj i usłyszysz moje granie czy nie moje.
Chociaż granie na poziomie Live nie wiem jakby mogło się nie podobać.
Powodzenia.

17 minut temu, Cocojambo napisał:

Cześć Sylwia
Wybrzmienia w Lector 🙂, to co ja miałem okazję usłyszeć są wzorcowe.
Jakieś bardzo pokrętne to Twoje pisanie, może się mylę.
Umów się na wizytę, jedź posłuchaj i usłyszysz moje granie czy nie moje.
Chociaż granie na poziomie Live nie wiem jakby mogło się nie podobać.
Powodzenia.

Pokrętne???

Zacytowałam Wojciecha Pacuła. Znasz? Pewnie nie.

Druga sprawa, co pokrętnego w tym, że chcę wiedzieć gdzie można posłuchać i czy można u siebie?

Pokrętne jest to (ale może się mylę), że nie mogę się dowiedzieć.

Tak czy inaczej dziękuję za pomoc, bardzo konstruktywna.

1 godzinę temu, guinness_bis napisał:

Nie znajdziesz. Lector to marka bez marketingu i rozbudowanej sieci dystrybucyjnej, za to o świetnej relacji jakości do ceny.
Na stronie którą Ci wysłałem masz na dole nr telefonu. Dzwoń, a na pewno zostaniesz rzeczowo potraktowana 🙂

Bardzo dziękuję. Rzeczywiście jest numer na stronie. Nie zauważyłam. 

To już teraz sobie poradzę. Dzięki 

2 godziny temu, PatiJ napisał:

Ja także jestem posiadaczem CDP 707+PSU7T i tu masz przykładową recenzję między innymi takiego zestawu:

https://www.hifi-advice.com/blog/review/digital-reviews/cd-player-reviews/lector-cdp-707-psu-707-and-digicode-s-192-psu-dc-192-part1/

Dziękuję, bardzo ciekawa recenzja.

Jeśli dobrze rozumiem to Lector produkowany jest już z nowszą wersją przetwornika, od tego roku. Może dlatego po podlaczeniu 192 recenzent był pod dużo większym wrażeniem. 

Chyba byłoby warto poczekać na 707 na nowym przetworniku by nie iść w koszta czterech elementów. 

Chyba, że coś źle zrozumiałam.

Tak jest faktycznie napisane w cytowanym opisie: „PCM-1704 nie jest już dostępny, na rynku dostępne są jedynie podróbki. Teraz używamy AD1862, który jest konkurentem R2R BB1704. Wielu klientów twierdzi, że jakość jest lepsza niż w modelu 1704, lepsza kontrola basu i lepsza przejrzystość. Nowy 707 oferuje także cyfrową inwersję fazy dla płyt CD z odwróconą fazą. Możemy także zaktualizować starsze 707 do nowszego modelu”

Ja mam wersję jeszcze z 1704.

Do CD potrzebny jest jeden zasilacz /w teście były 2 urządzenia cd i dac, które miały swoje odrębne zasilacze i dlatego są 4 elementy/, który występuje w 2 wersjach do wyboru: standardowy mały i dodatkowo płatny duży, który występuje w tym teście. Recenzja powstała w lutym 2020r, więc oba urządzenia CD i DAC pewnie były jeszcze na 1704 - ale tu może Pani Joanna potwierdzi kiedy nastąpiła zmiana kości.

Generalnie ja polecam posłuchanie CD wraz z małym i dużym zasilaczem. Jest to inny dźwięk. Ja mam i mały i duży, ponieważ dokupiłem później duży zasilacz.

Tak polubiłem ten CD, także możliwość zmiany lamp i kształtowania dźwięku, że teraz myślę nad takim zestawem DAC-a jak w teście, ale to już pokaźna sumka niestety....

Witam, tak teraz jest najnowsza wersja;

Lector CDP 707n.

Przetworniki to Analog Devices AD-1862 R2R.

„The AD-1862 vs. PCM1704 offer more control on bass frequency and more open air in high frequency

The more high energy as per power supply of AD-1862 like 4 voltage regulator than 2 voltage regulator of PCM1704

Offer better dynamics and better control, its possible doing up grade” 

Claudio Romagnoli 

Lector Strumenti Audio 

Pozdrawiam 

Joanna

12 godzin temu, PatiJ napisał:

Tak jest faktycznie napisane w cytowanym opisie: „PCM-1704 nie jest już dostępny, na rynku dostępne są jedynie podróbki. Teraz używamy AD1862, który jest konkurentem R2R BB1704. Wielu klientów twierdzi, że jakość jest lepsza niż w modelu 1704, lepsza kontrola basu i lepsza przejrzystość. Nowy 707 oferuje także cyfrową inwersję fazy dla płyt CD z odwróconą fazą. Możemy także zaktualizować starsze 707 do nowszego modelu”

Ja mam wersję jeszcze z 1704.

Do CD potrzebny jest jeden zasilacz /w teście były 2 urządzenia cd i dac, które miały swoje odrębne zasilacze i dlatego są 4 elementy/, który występuje w 2 wersjach do wyboru: standardowy mały i dodatkowo płatny duży, który występuje w tym teście. Recenzja powstała w lutym 2020r, więc oba urządzenia CD i DAC pewnie były jeszcze na 1704 - ale tu może Pani Joanna potwierdzi kiedy nastąpiła zmiana kości.

Generalnie ja polecam posłuchanie CD wraz z małym i dużym zasilaczem. Jest to inny dźwięk. Ja mam i mały i duży, ponieważ dokupiłem później duży zasilacz.

Tak polubiłem ten CD, także możliwość zmiany lamp i kształtowania dźwięku, że teraz myślę nad takim zestawem DAC-a jak w teście, ale to już pokaźna sumka niestety....

A czy planujesz w takim razie sprzedaż 707 na poprzedniej kości z psu7? 😉

Przepraszam za pytanie wprost ale gdybyś szedł wyżej to ja chętnie odkupię to co obecnie masz.

Rozważ proszę 

Witam.

Proszę zapytanie na mail.

Ceny podaje na dzień dzisiejszy, ktoś zechce przeglądać Klub a cena będzie nieaktualna, więc chcemy tego uniknąć.

Ceny elektroniki Lector mamy najkorzystniejsze w Europie.

Pozdrawiam 

Joanna

Godzinę temu, Lector. Audio. Poland. napisał:

Witam.

Proszę zapytanie na mail.

Ceny podaje na dzień dzisiejszy, ktoś zechce przeglądać Klub a cena będzie nieaktualna, więc chcemy tego uniknąć.

Ceny elektroniki Lector mamy najkorzystniejsze w Europie.

Pozdrawiam 

Joanna

Miło się zrobiło jak zobaczyłam, że kobieta, Pani Joanna. Już nie czuje się niezręcznie na forum audio. Super.

Poda Pani bezpośredniego maila do siebie? Z góry dziękuję 

Sylwia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.