Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

w dupie mam zeta i to czy mnie zbanuje czy nie, to wy pomyliliscie forum i sracie tutaj be ustanku, na forum bmw.klub.polska nie troluja wlasciciele syrenek bo sa natychmiast wypieprzeni, tylko tutaj sie moderacja macyga z przyglupami i trolerką , bo mysla , ze wzrosnie liczba odslon, a mnie sie wydaje , ze do czasu, bo pozniej zacznie dominowac niechec i jak ktos zobaczy 10tematow na stereo zalozonych przez idiote to pozegna to forum...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

cripple kiwi, 14 Paź 2009, 17:02

>Ilu jeszcze męczennikow się tu wypluje ?

>Potem będą biadolić jak to ich zły XYZPawel zbanował :)

Niektórzy z nich, w innych wątkach jeszcze się tym chwalą :) Robią syf , dostają bana i w gronie sobie podobnych zyskują uznanie, to jest dobre :)

wszystkich bym was wyjebal stad za trzepanie konia w tych bezsensownych watkach :nie slysze roznicy, nie ma roznic, jestem debilem , poznanscy debile na start, czy debil moze byc audiofilem?, wielkopolscy niedoslyszacy zlot gwiazdzisty, naprawde dziwie sie tej bezsensownej moderacji, to jest w koncu forum tematyczne, jak ktos nie wierzy w hi-fi to niech idzie gdzies indziej...

Wygląda, że Wielkopolski Test ABX zamienia się coraz bardziej w test kultury uczestników forum. Pozdrowienia dla twórców błyskotliwych postów - Panowie climax, electro, czy Wy czasami czytacie, to co piszecie?

cripple kiwi

nie slyszysz roznicy to zmien forum, to jest forum dla tych co slysza, ja nie zamierzam kogos nawracac i nie chce sie przebijac przez debilne watki, to jest zwykle trollowanie i tylko ze wzgledu na malo inteligentna moderacje ma to miejsce, na zadnym innym forum tego nie widzialem tylko na tym smietniku, na bmw.klub.polska by was juz dawno wybanowali....

DO REDAKTORA:

# Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

a) zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety, w tym formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych Użytkowników Forum bądź też zachowania powszechnie uznawane za sprzeczne z zasadami kultury osobistej,

b) rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści obraźliwych, obscenicznych lub naruszających powszechnie uznawane zasady etyczne.

Co Pan na to Szanowny Panie? - chodzi o kilka poprzednich postów tak zwanych wyznawców Hi-Fi

electro

W tej postaci to nie jest forum tematyczne, tylko forum "wyznawców płaskości Ziemi".

Nie wiem co to forum bmw.klub. ale mocna moderacja kojarzy się raczej z banowaniem wszystkich, którzy sie nie zgadzają J.E. moderatorem, czyli coś podobnego co zarzuca się XYZ-owi.

do Redaktora:

Proponuję założenie trzech oddzielnych zakładek,to znaczy dla słyszących,półgłuchych i głuchych,każdy będzie mógł pisać tam gdzie jego predyspozycje słuchowe.Motto zakładek to ''forum bez kłótni''

?

hmmm... a czy w teście amplituner KD też może brać udział... pytam serio...

bo na forum dużo porównań jest typu niebo a ziemia na korzyść tego lepszego ...

i że w cenie takiej to nie ma mowy żeby zagrało... i 3x droższy to może...

nie mówiąc o wieloformatowych DVD za 200-300zł, które też można przy okazji sprawdzić

pozdrawiam

123... test

mareskor, 14 Paź 2009, 17:31

>Wygląda, że Wielkopolski Test ABX zamienia się coraz bardziej w test kultury uczestników forum.

>Pozdrowienia dla twórców błyskotliwych postów - Panowie climax, electro, czy Wy czasami czytacie, to

>co piszecie?

obroty spadają, sklepik na czynsz nie zarabia? skądś ta nerwowość się bierze... :-D

• Użytkownicy+

Paweł

>nie, no nie wierzę :))

>Jak odróżnisz to test będzie dobry, jak nie, to wina testu, no jaja, po prostu, i jeszcze się >przyznajesz aaaaaaaaaaa !!!!

>Wałesa, normalnie: stłucz Pan termometr nie będziesz miał temperatury....

>To lepiej sobie daj spokój z tym testem, szkoda czasu.

Z mojej strony wygląda to mniej więcej tak (porównanie nie musi byc adekwatne w tym wypadku, wystarczy ogólny jego sens):

Masz gościa nawalonego w trzy d.. i masz przez kogoś wymyślony sposób "test ABX" na weryfikację tego stanu. To niby co masz sprawdzic ? Czy gośc jest pijany, czy może jak działa ten test ???

Robert

palton, 14 Paź 2009, 22:00

>Masz gościa nawalonego w trzy d.. i masz przez kogoś wymyślony sposób "test ABX" na weryfikację tego

>stanu. To niby co masz sprawdzic ? Czy gośc jest pijany, czy może jak działa ten test ???

nie rozumiem za bardzo Twoich wątpliwości, jak chcesz sprawdzić gościa, to zbadaj go alkomatem, krew mu zbadaj...

No to cos na rozladowania atmosfery :-)))

gregorjan, 14 Paź 2009, 13:26

>no i nie zapomnijcie wziąć ze sobą jakiegoś sponiewieranego wzmaka Technicsa ....

Nie musza brac. Twoja prosba od godziny 13:26 stala sie dla mnie rozkazem i po dwoch godzinach Techncs SU-A600 juz jest :-) Ten model bedzie dobry ?

Mam chlopaki dla Was mila - tzn., dla jednych mila, a dla innych nie - niespodzianke.

Otoz wlasnie zakonczylem samotne testy porownawcze w/w Technicsa z moim Rotelem RA985BX (dla przypomnienia..., poprzedni model RA1070).

Po ustawieniu pokretel glosnosci dokladnie na godzine 09:00 w obu wzmakach, posluchalem najpierw Rotela. Po przelaczeniu na Technicsa Rotellllll ... Jakie okreslenie bedzie tu najlepiej brzmialo...? Juz wiem !!! Rotel od razu ZJADL NA SNIADANIE Technicsa :-) Dynamika slabiutka, basik watlutki itp. Ale przy blyskawicznym przelaczeniu bylo tez wyraznie slychac, ze Technics gra ciszej. No wiec tradycyjnie wyrownalem przy pomocy przelacznika - jak to bylo tylko najdokladniej mozliwe - poziomy glosnosci wzmakow i od tego momentu stal sie cud !!!

Zaden wzmak nie chcial drugiego juz zjesc na sniadanie. Malo tego... Wzmaki graja w kazdym aspekcie na tyle identycznie, ze nie da sie ich rozroznic, co oczywiscie oznacza bezsens przeprowadzania testow slepych. Dynamika, bas, barwa, przestrzen, rozdzielczosc..., i co tam jeszcze..., identyczne.

Np. duzy, ciezki kontrabas - celowo sluchany z natezeniem duzo wyzszym niz przy tradycyjnym poziomie - z utworkow Jopkowej: Bosa i Bukowina z obu wzmakow rowniez nie do odroznienia. Tachnics wyrabia sie bez najmniejszego problemu. Efekty przestrzenne identyczne. Wszelkiej masci zwierzyna z Roger-a Waters-a i wszelkie inne przestrzenne przeszkadzajki, wokale, mowy, dialogi, na swoim - tym samym - miejscu z obu wzmakow.

No i co ja mam teraz powiedziec...? Chyba to samo, co palton, 4 Paź 2009, 23:33

>Przepraszam naprawdę, ale to są jakieś jaja...

Wniosek z tego oczywisty..., ze ten Technics nie gra z moimi kolumnami - pod zadnym wzgledem - ani odrobine gorzej od 12-tu dotychczas przetestowanych wzmakow..., rowniez od Accuphase - wszystkie one graja identycznie i nic na to sie nie poradzi, czy to sie komus podoba, czy tez nie.

>palton

Mam dla Ciebie niespodzianke... Tego Technicsa zostawiam do Twojego - Waszego - przyjazdu :-)))

• Użytkownicy+

Paweł

>palton, 14 Paź 2009, 22:00

>Masz gościa nawalonego w trzy d.. i masz przez kogoś wymyślony sposób "test ABX" na weryfikację tego

>stanu. To niby co masz sprawdzic ? Czy gośc jest pijany, czy może jak działa ten test ???

"nie rozumiem za bardzo Twoich wątpliwości, jak chcesz sprawdzić gościa, to zbadaj go alkomatem, krew mu zbadaj..."

Pawle, proszę....

palton, 14 Paź 2009, 23:22

Nie przejmuj sie... Jak przyjedziesz, to jakos ten problem wspolnymi silami rozwiazemy.

Moze uda nam sie zlokalizowac te nieczyste sily, ktore u mnie jawnie sobie z nas jaja robia i steruja na zlosc tak praca klockow, zeby graly tak samo :-)

A najlepsze jest to, ze ktos na PW napisal do mnie, ze wszystkie klocki u mnie graja tak samo, bo mam wybitne glosniki, natomiast w tym watku wprost przeciwnie.., graja tak samo, bo kolumny do de..., budki telefoniczne..., czy jakos tak.

climax99, 14 Paź 2009, 15:25

>

>

>Zestaw testowy:

>

>Sprzet jak wyzej

>cd wszystko jedno

>portugalska trawka

>mieszanka lsd z delikatna nutka pcp

>glosna muzyka black sabath

>

Po dobrym kwasie i dopaleniu do tego jakiegos ziola to wszytsko bedzie nie tylko gralo tak samo ale i w rozowych barwach bedzie . Do tego Black Sabbath i po szklance cieplej wodki na koniec proponuje po tabletce morfiny. Jednak gdyby okazalo sie, ze jazda jest zbyt slaba mozna zalatwic pare workow sniadaniowych i budapren trudziez rozcienczalnik i amoniak na pobudzenie.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Użytkownicy+

Lutek

Przewiduję że twoje kolumny zagrają o wiele lepiej od moich. B&W 705 to stosunkowo tanie kolumienki, w dodatku najlepiej grają w 15m2, a u ciebie chyba ponad 20m2 ? Basu może byc mało...

Robert

Ps. Jednak zdaje się że te jaja mogą wynikac z twoich kolumn, nie że dobre, czy złe, tylko że uśredniają dźwięk - jakkolwiek by to głupio nie brzmiało, może byc prawdziwe. Ale co tu gdybac, zobaczymy.

witam

nie neguje tego co slyszeliscie w testach ABX, tak pewnie jest

wydaje mi sie ze w waszym tescie ABX najwiekszy wplyw na wyniki maja kolumny, do takiego testu powinno sie dobrac wysokiej klasy neutralne kolumny pokazujace wszelkie niuanse zarowno barwowe, jak i makro, mikro dynamiczne, gdyz jesli kolumny maskuja roznice to trudno je uslyszec

bardzo prosto to udowodnic podlaczajac do wysokiej klasy zestawu elektroniki kolejno kolumny od najprostszych do coraz bardziej wyrafinowanych dzwiekowo bedzie slychac jak zmienia sie dzwiek, tzn. wzbogaca sie

nastepnie do najlepszych kolumn podlaczamy tani zestaw elektroniki, ktory zdegraduje dzwiek

natomiast jesli uzyjemy kolumn gorszych roznic nie bedzie

Rowniez kable glosnikowe powinny byc wysokiej proby

sprawa druga test powinien byc przeprowadzany tak aby wzmacniacze mialy pokretlo glosnosci co namniej na godzinie 10 czyli w optymalnym zakresie pracy wzmacniacza, przy wzmacniaczach pracujacych w okolicach 9 i nizej na potencjometrze wzmacniacze moga takze zatracac niektore roznice

nastepna sprawa to czynnik ludzki, aby zapewnic odpowiednie warunki podmiot testu powinien byc wypoczety, w dobrym nastroju bez stresu, przelaczanie nie powinno byc zbyt szybkie

najkrotszy dopuszczalny okres to np. 2 utwory jednego wykonawcy przelaczenie i powtorzenie tych samych utworow

zbyt szybkie przelaczanie dezorientuje czlowieka

obecnie jestem przekonany ze urzadzenia elektroniczne audio prezentuja miedzy soba roznice dzwiekowe, przekonania owe wynioslem z wlasnych doswiadczen

byc moze jednak wasz test mnie przekona ze tak nie jest, zycze powodzenia, pozdrawiam

Czekam aż trochę popiołu opadnie Panowie....

Cały ten test to mozna schować na dno szuflady.

Nic z niego nie wynika poza jednym ; reguła potwierdza przypadki..czyli wyjatki potwierdzają regułę .

Test z głośnikami o dość "jasnym" charakterze ( jasnym czyli EWIDENTNYM !) ..czyli własnym , w tym wypadku dominującym.

Głośnik 12" - czyli ok. 30 cm (!!!), to nie Jakiś "przezroczysty " przetwornik nisko-średniotonowy o dużych prędkościach mechanicznych typowych dla głosników 11 , 13, 16 cm - co w małej obudowie ma inne pzrełożenie dla masy i Czułość(!) dla mikrosygnałów ,tylko TYPOWY celulozowy przetwornik z twardym zawieszeniem rodem z układów estradowych, mieniący się szeregiem harmonicznych i podharmonicznych w "konkertnych" obudowach . Cokolwiek się do niego podłączy, to będzie "grało" podobnie . Podobnie jak do Altusów 140 ( niskie to 30 cm ), cokolwiek się podłączyło to był efekt "burczybasów" - bez jakiejkolwiek kontroli nad tym zjawiskiem.

Dopiero przekoroczenie bariery 50V/us dla wzmacniacza może coś "pokazać" (lub też polaryzacja stopnia mocy -Cl.A) . Osiągniecie 100V/us , 300v i 600V/us (???) może zmieść te zawieszenia, jeśli kable i zaciski, a także cewki filtrów przepuszczą prądy powyżej 10A.

Dlatego swego czasu na rynku amerykańskim pojawiły sie konstrukcje z małymi głosnikami (13,16cm), a za nimi opatentowane i opracoawne D'Apolitto we Focalach 5.1 - z całą teorią i praktyką żródła koherentnego.

Natomiast różnice w teście jakieś były .....z wysokimi tonami...ale po zmianie filtru wysokich ( jeśli dobrze zrozumiałem);)) Więc coś to oznacza (!).

A czy te wzmacniacze były "szybkie"? ...wątpie .

Tu trzeba było zabrać coś innego ,ale takiego jak te Tannoye ; z własnym charakterem ;

Krell KAV-300i ( ta wersja 2 z póżniejszym logo firmy), Electrocompaniet ECI-1 , Densen DM-10 , McIntosh np. 2100. To wszystko "gra" zupełnie inaczej. Na pewno od Rotela i Accuphase z tej półki.

palton, 15 Paź 2009, 00:06

Ale naszym celem nie bedzie porownywanie, ktore kolumny lepiej graja, a sprawdzenie, czy rowniez na innych - w tym wypadku Twoich - wzmaki i cd-ki beda rowniez grac nie do rozpoznania, czy tez moze jednak beda jakies wyrazniejsze roznice. Oczywiscie, ze przy okazji posluchasz Tannoy i zorientujesz sie, czy taki sposob grania jest bliski Twoim preferencjom, wyobrazeniom itp.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.