Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

rochu, 5 Paź 2009, 23:09

>Bertrand,

>preceptorze, kuratorze, kunktatorze wspaniały.

>A odp... się ode mnie.

Glodne psy szczekaja.

Przeciez to forum jest zatrzesieniem dystrybutorow i sprzedawcow wszelakiej masci.

Taki koles jak XYZPawel wlasnie podkopuje wasze szemrane interesiki na tym plytkim i skostnialym rynku.

Ten watek jest pelny "zamazywania" informacji po to aby nie byly widoczne.

Hajend dalej ma istniec w swiadomosci polskiego audiofila.

Tylko ze przez to Hihg-End traci myszka.

A prawdziwe Hi-Fi staje sie jak guma "Donald's" w czasie realnego socjalizmu.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Większość wypocin przewinąłem myszką. Niemniej jednak i tak jestem zaskoczony.

1) Nie ma fotek z zebrania wielce obradujących. Ciekawe, dlaczego ich nie ma...

2) Różnice brzmienia poszczególnych urzadzeń sprowadza się do wyrównania pogłośnienia. A GDZIE k**wa BARWA? TAKA k**wa SAMA? Pomijam wzmacniacze lampowe - bo one są źle zaprojektowane wg. guru, ale Accu i Rotel to jest niebo i ziemia. Accu to spokój, Rotel to harmider. Obydwa - Japońce. Klasa - Apartament kontra - no może nie schronisko, a dajmy na to - motel. Taka prawda:) I nie ma co sie oszukiwać.

Gość

(Konto usunięte)

CAL!, 5 Paź 2009, 21:44

>rochu, wczsniej Lutek dal sie zbaerowac....jakis rok temu albo i wczesniej.

>Róznice między wzmakami oczywiscie są bo bez problemu "na luzie" mozemy opisac cech kazdego z osobna

On nie ma żadnego interesu w przejściu na stronę rozumu, Ty za to Lancaster masz interes w zwalczaniu mojego punktu widzenia, bo pracujesz w sklepie audiofilskim i sprzedajesz swoje wzmacniacze, każdy kto twierdzi, że większość CD i wzmaków grają tak samo podkopuje Twój interes, nie dziwię się Twojej furii...

Paweł wyśmiewając całe to towarzystwo o złotych uszach stosuje słowo voodoo.

Ja proponuję Pawle, korektę nazwy na mumbo jumbo? Bardziej pasuje!

za Merriam-Webster:

1 : an object of superstitious homage and fear

2 a : a complicated often ritualistic observance with elaborate trappings

b : complicated activity or language usually intended to obscure and confuse

3 : unnecessarily involved and incomprehensible language : GIBBERISH

4 : language, behavior, or beliefs based on superstition

GIBBERISH

a : a technical or esoteric language b : pretentious or needlessly obscure language

Brak odpowiednika w języku polskim, niestety...

Gość rochu

(Konto usunięte)

Tia..

Już widzę te jutrzejsze opisy na Allegro.

"CD Technics jak Accuphase.

Skoro nie słychać róznicy to czemu przepłacać?"

Być może ten wątek to zmowa handlarzy, ciągnących całe TIR-y budżetu od naszych germańskich przyjaciół?

Kto wie?

Paweł to wreszcie wykonczyłes Lancastera

nie ustawaj w wysiłkach bierz sie za nastepnych bo świat ich pełen

jakby co to tez przyznam ze Radmor gra najlepiej

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Co by o XYZ nie mówić, rękawicę podjął. Ciężko mi dopatrzeć się manipulacji, w której uczestniczyłby Piopio wielokrotnie spierający się z XYZ. Piopio do swoich wniosków doszedł już dzień przed "wizytą" XYZ, jak wynika z powyższych postów.

Dla osób stojących w tej wojnie gdzieś pomiędzy ogromne znaczenie ma sposób odbicia piłeczki przez drugą stronę, pierwsze zasłony dymne już puszczone...

Nie piszmy o wpływie akustyki, zasilania na wynik takiego testu, bo testowane urządzenia mają identyczne warunki (kolumny nie ruszone), a test ma za zadanie JEDYNIE wykazać czy słyszalne są różnice pomiędzy urządzeniami po wykluczeniu jednego z ważniejszych czynników tj. różnic głośności. Rozumiem, że podstawowym i jedynym miernikiem jest słuch i pamięć muzyczna, do tej pory wystarczały (np. recenzje), powinny pozostać.

Do tej pory uważałem XYZ za kogoś kto wykorzystuje zwykłą erystykę i sofistykę w dyskusjach z "przeciwnikami", wielokrotnie powołując się na autorytety. Teraz druga strona czyni to samo. Czy uda się kiedyś dojść do jakichś wspólnych wniosków?

Gość

(Konto usunięte)

Ja pewno jestem związany z WSZYSTKIMI producentami budżetówek :))

ale ooops, prawie każdy z nich robi też "wyższe" modele... Poza tym, jakoś nie wymieniam specjalnie jaką firmę kupować...

Jak zapraszaliśmy audiofili na test to cisza była, gdyby nie piopio to nie byłobo testu, a teraz pełno odważnych słyszących :))) ech ta nasza, szlachecka odwaga :)))

>Watek ma 5 stron z czego 3 pyskówek i "ślicznych" zdjęć.

>Dla mnie główny wniosek jest następujący:

To jaki ten główny wniosek, bo jakos umknęło?

Też bardzo istotny ale główny jest po dwukropku (takie dwie kropeczki jedna nad drugą)

dekoracja, 5 Paź 2009, 23:03

>dino, 5 Paź 2009, 22:58

>

>>Jeszce raz brawo za chęci i poświecenie czasu oraz ..odwagę.

>

>sorry, ale odwagę to można wykazać wyciągając dzieci z płonącego domu.

>to są jakieś żarty.

No... trzeba mieć sporo odwagi żeby cokolwiek poza idiotycznymi czepiankami tutaj napisać

rochu, 5 Paź 2009, 23:23

>Bertrand, Krzysiek

>chcielibyście aby tak było jak wieszczy XYZ.

>Fajnie by było.

>No nie?

>

>To wy jesteście Ci Wierzący.

Kilku broniacych Pawla ma kulture osobista, wyczucie i dystans.

Zdziwil bys sie w co wierze.

Mysle ze w swoich doswiadczeniach audio dotknalem kilku spraw ktore nie zalezaly od rzeczywistej wartosci podanej kawa na lawe, tylko sprzedawano mi kota w worku.

Tyle ze dawniej nie mowiono o wszystkim co sie rusza High-End.

Ludzie sa rozni i maja rozne rozumy.

Jedni biora to co czytaja i slysza jak mantre, inni czuja ze jest tez cos innego.

Dociekaja, poszukuja.

Watki Pawla sa elementem dociekan, napewno nie sa ostateczna wyrocznia.

Otwarcie pisalem tutaj ze nie jestem zamoznym czlowiekiem, i gleboko wierze ze w swoich doswiadczeniach zyciowych wielokrotnie uzylem daru dociekliwosci i analitycznego potraktowania tematu.

Zdziwil bys sie co juz udalo mi sie dzwiekowo uzyskac, i z czego sie ciesze.

Ale zdaje sobie sprawe, ze wielu ludzi tutaj ma pieniadze za ktorymi stoi przeswiadczenie o ich sile. Wszak obiegowo jesli kupuje sie cos drogiego to musi to byc lepsze, a wiec jest sie wtedy kims lepszym i argumenty sa przez to silniejsze.

Mialem bardzo podobne doswiadczenia do uzytych ogolnie w tym "tescie".

Pewnie wielu je mialo, tyle ze jesli poprawnym jest bycie "hajend friendly" to wiekszosc siedzi cicho.

Pisanie o tym tutaj nigdy nie jest traktowane powaznie. Swiatek audio tak ma.

Osobiscie wiele wynioslem z ostatnich watkow Pawla.

Zaluje jedynie, ze istotna informacja zaginie w otchlani hajendu.

Byc moze Pawel dlatego prezentuje wciaz swoj poglad, aby dyskusja trwala.

Aby ktos to czytal i sie zastanawial.

Tyle ze ilosc jadu jaka wylewa sie od strony adwersarzy odstrasza kazdego potencjalnego nowicjusza.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Gość

(Konto usunięte)

rochu, 5 Paź 2009, 23:41

>XYZPawel,

>przyjedź do Krakowa skoroś taki gieroj.

>Przed Warszawą stchórzyłeś.

roszku, ale ja głuchy jestem, to już wiadomo, poza tym, źle wpływam na słyszących :)

Dlatego dobrze się stało, że nie było mnie przy testach wzmaków, argument o moich złych fluidach odpadł...

Chodziło mi głównie o ludzi z okolic, w końcu trochę ich tu jest :)

Wiadomo, że mało komu chciałoby, tak jak piopio, jechać taki kawał.

Gość

(Konto usunięte)

zawi, 5 Paź 2009, 23:45

>Odpowie mi ktoś czy nie.

>

>Rozumiem że tylko kolumny różnią się między sobą ? TAAAAKKK???

ależ proszę:

http://www.audiostereo.pl/Hi_End_is_dead_58014.html

Gość

(Konto usunięte)

rochu, 5 Paź 2009, 23:50

>Pawełku,

>Dalej twierdzę, że ten niby-test uczciwy nie był.

>Ot co.

>Jeżeli było inaczej - przekonaj mnie.

nie, twierdzisz, że nie był uczciwy, to daj dowody, chyba, że tutaj trzeba udowadniać swoją niewinność. Ty ponoć jesteś prawnikiem ? Po uczelni Rydzyka ?!?

XYZPawel, 5 Paź 2009, 23:45

>Chodziło mi głównie o ludzi z okolic, w końcu trochę ich tu jest :)

>Wiadomo, że mało komu chciałoby, tak jak piopio, jechać taki kawał.

Bali sie ewentualnego osmieszenia.

A gdzie wlasne ja, gdzie wlasne zdanie ?

Wartosc poznawcza jest nieoceniona.

XYZPawel

Jak zwykle... Jak zwykle... Chyba wszyscy wiedza co mam na mysli.

Gdzie sa zdjęcia z imprezy? Chyba sam ze sobą sie nie bawiłeś? I moje koronne pytanie:BARWA? Też taka sama była, tak?

rochu, 5 Paź 2009, 23:33

>Już widzę te jutrzejsze opisy na Allegro.

>"CD Technics jak Accuphase.

>Skoro nie słychać róznicy to czemu przepłacać?"

Potencjalne opisy na Allegro powołujące się na wyniki porównań metodą ABX mogą się tyczyć tylko i wyłącznie tych urządzeń które już zostały poddane tym testom ,a nie na zasadzie domniemania że nie słychać różnicy ,bo może się okazać że akurat w tym przypadku byłyby one słyszalne i byłoby to wtedy kłamstwo .Ponadto należy wtedy również wyszczególnić w opisie z jakim konkretnym pozostałym towarzyszącym zestawieniem nie było słychać żadnej różnicy w porównaniu z np topowym zestawem Accuphase podłączonym do tych samych kolumn .

Gość

(Konto usunięte)

Wij, 5 Paź 2009, 23:53

>XYZPawel

>

>Jak zwykle... Jak zwykle... Chyba wszyscy wiedza co mam na mysli.

>Gdzie sa zdjęcia z imprezy? Chyba sam ze sobą sie nie bawiłeś? I moje koronne pytanie:BARWA? Też

>taka sama była, tak?

Jeśli na słuch te urządzenia były takie same, to jak była ich barwa, jak myślisz ?!?

Gość

(Konto usunięte)

byca, 5 Paź 2009, 23:56

>Dwóch w zmowie,a piopio zajechany po 400km trasy,ot i mamy test na ślepo.Paweł dawej te foty z

>pomieszczenia!

zdjęcia robił piopio, na pewno je zamieści, może jest w szoku po szambie jakie tu się wylało.

Ja tylko dodam, że Accu ma fajną mejestatyczną szufladkę, wysuwa się z dużą klasą, poooowoli :)

Ale chyba po jakimś czasie to by jednak denerwowało, za wolno...

XYZPawel

Widzisz, nawet jak bym się nieźle up***dolił, to pewnie nie byłyby takie same. Z istoty rzeczy nie mogą być. Jednak, żeby do tego dojść, trzeba bardzo wiele smakowac. I tak - znam ludzi, którzy obok hiendowego systemu przejda obojetnie, gdyz zwyczajnie nie wiedza co to jest i słuchaja muzyki z kompa bo lubia muzykę jako taka i nigdy nie wnikali w jej strukturę. I odwrotnie - też lubia muzykę, ale zasmakowali jej z lepszego "źródła". Ty nie zasmakowałeś. Ty lubisz uwielbienie i poklask. Może nie wystarczyć Ci czasu... Mówie poważnie:) Chłopie, trzeba słuchać a nie pierdzieć bąki. Z wiekiem słuch więdnie. Ty nie słuchasz, miast tego wypisujesz głupoty na przeróźnych forach. A muzyka to CIARRRYYYYY!

Mumbo jumbo / voodoo

ju same nazwy maja sugerować, że ma się do czynienia z czymś wyjątkowym: Temptation, Gryphon, Totem... itp. itd. Cały ten high end to ściema - neuromarketing.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.