Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2009

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam za krótki w uszach jeszcze jestem, żeby swobodnie dyskutować o dźwięku, sprzęcie itp. Jeszcze nie ta liga. Chyba, że nalać mordeczki to to jestem do usług :) Tylko co później w niedziele będzie się działa z naszą percepcją :))))

Dlaczego od razu umarł ? :-)

Nowe kolumny Ancient Audio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Grobel Audio:

Serdecznie zapraszamy na prezentację, w której usłyszymy:

TW Acustic (Niemcy) Raven AC – gramofon analogowy,

Koetsu (Japonia) Jade Platinum – wkładka MC,

Jadis (Francja) JD1 - transport , JS1 - przetwornik D/A, RC JP80MC - przedwzmacniacz,

JA 200 - końcówki mocy, PGIJ1 / PGSJ1 – kable połączeniowe,

Sonus Faber (Włochy) Stradivari – kolumny głośnikowe.

Ukryta Zawartość

post-579-100002870 1255953182_thumb.jpg

post-579-100002871 1255953182_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Przy okazji takich imprez przydałby się pokój/pomieszczenie poświęcone DIY-owcom - w końcu to pokaźna część audiofilskiego światka.

Chociaż z drugiej strony trochę rozumiem niechęć organizatorów - zaraz pojawiałyby się pytania dlaczego taka wysoka cena skoro pudełko po butach z sąsiedniego pokoju gra równie dobrze ;)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

a coś takiego firmy EAR będzie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Na pewno będą - ale niestety nie prowadzę takiej statystyki. Zainteresowani na pewno wiedzą jakie firmy mają gramofony w dystrybucji i do stoisk tych firm odsyłam.

w końcu prezentacja bez cen !!! thx :o)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Najnowsze "monitory" Lipiński Sound - L-707A Signature, z dwoma modułami basowymi, cena $40.000 :-p

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze jedno..

Elberoth pisał, że ML będzie "pokazywany" z revelami i szczytowymi jbl, czyli k 9900. A co z JBL SYNTHESIS DD-66000-RW EVEREST? Nie ma ich w Europie? Czy to prawda, że były tylko na rynek azjatycki?

Nieopatrznie wszedłem na

Ukryta Zawartość

Lekko nieaktualne :)

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb

Jak dojechać się nie zmienia bo na pewno będzie w Sobieskim i Kyrand'ie. Jak wejść też się nie zmienia, bo nie było nic o podwyżce. Data też prawie się nie zmieniła bo zamiast 8-9 jest 7-8 więc nie jest tak źle :)

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Dzieki Elberothowi wlasnie sobie zarezerwowalismy pokoj 2 osobowy za 175 zl ze sniadaniem :)

jeszcze taniej to tylko w Hostelu okolo 500 metrow od Sobieskiego 125 zl bez lazienki w pokoju i sniadania.

robix

Matthew, 20 Paź 2009, 20:35

>.. trzeba Jadis'a i Sonusa Stradivari posłuchać, to będzie grało razem?

Tak, w Kyriadzie - Grobel Audio

>Elberoth pisał, że ML będzie "pokazywany" z revelami i szczytowymi jbl, czyli k 9900

Takich jbl'i to nigdzie nie znalazłem to w końcu który model będzie? Bo z chęcią K2 S9800 lub DD66000 bym posłuchał.

Dokładnie tak samo i ja :)

A JBL'e k2 9900 istnieją jak najbardziej. Są prawie identyczne jak 9800. Co do szczytowych modeli to właśnie mi się wydaje, że jeśli chodzi o JBL to flagowym modelem są własnie DD66000. Z tymi "kolumnami" (szafy 2drzwiowe hehe) chciałbym usłyszeć jak sobie radzą monobloki levinsona ML No.53.

jednak moje zachcianki nic tu nie zmienią.

A co do Reveli to bardzo ciekawe wizulnie kolumny jak dla mnie i na nie własnie będę chyba stawiał (oczywiście po odsuchach) na Mikołaja :)

Już zakładałem wątek z czym ML bedzie się dobrze komponował i czego warto posłuchać. Tam własnie doradzono mi K2. Także czekamy do 8 listopada :)

Mają być.

A audiofilska kolacja jest przewidziana? Grupa Warmińsko-mazurska się zjedzie. Chlopy głodne i spragnione będą:-).

I prośba w tym roku by na zdjęciach zamieszczać opisy kto jest kto. Łatwiej sie potem rozpoznawać.

Kmicic:

>Czy w tym roku będzie tradycyjne spotkanie forumowiczów wraz ze zrobieniem sobie zdjęcia?

Będzie spotkanie w południe, będzie wieczorne spotkanie przy piwie. Szczegóły, jak co roku, ogłoszone zostaną w oddzielnym wątku, we właściwym czasie. Cierpliwości, czasu jest jeszcze sporo ;)

BTW: cześć, zydelek! ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.