Skocz do zawartości
IGNORED

Nagaoka Rolling Cleaner CL 152

karbidoczaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wswier

(Konto usunięte)

Witam,

Wlasnie jestem swiezo po zakupie owego urzadzonka.

Wrazenia : jak najbardziej pozytywne. Zbiera smieci z plyt zadziwiajaco dobrze.

Algorytm, ktory obecnie stosuje, to :

Mycie plyty w "Disco" (raz, po zakupie)

Przed odlsuchem : rolling cleaner.

Efekt : zdumiewajaco swietny :-)

Minusy : niewygodna obsluga (instrukcja rolling cleanera odradza czyszczenie plyty na talerzu),

aby poprawic "trzymanie" uzywam tarczy dociskowych z "Disco"

pzdr

wswier

• 2 lata później...
Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Ją nabylem Nagaoka rolling 1000 . Sprawuje się fantastycznie zbierając cholery kurz bardzo dokładnie .Bałem się,że może pozostawiać na płycie jakieś lepkie ślady,ale na szczęście nic takiego się nie wydarzyło. Jednak mycia płyty nie zastąpi.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Czyszczę z kurzu płyty tą rolką od tygodnia i powiem ,że jest to niezbędnik. W odstawkę poszły szczotki i inne pierdoły. To załatwia sprawę kurzu przed odsłuchem definitywnie.Choć drogie jak diabli to szajbusom takim jak ja gorąco polecam. To taki niezbędnik.

• 1 rok później...

hej!

ciągle poszukuje zaginionej arki ;)

-chyba się za bardzo nudzę-

dziś "promocja" z urzędu celnego ,cl 1000 z japoni przybyła bez kosztów dodatkowych

rach ciach, na talerz smuru smyru i .....

przyznam się bez bicia po użyciu

-efekt spektakularny-

po ostatnim zakupie lampki nad bambino, na obracające się płyty nie mogłem patrzeć, nawet po umyciu po 20 minutach na vinylu pojawia się syf, jeśli płytę zostawiłem na dłużej niż godzinę lampa okazywała -sodomie i gomorie- (wszyscy mają komory próżniowe tylko ja się nie udałem :))))) )

jaka zaczynała panować na czarnym krążku, sytuacja nie do zaakceptowania przezemnie, jeszcze jak weźmiemy pod uwagę zakładanie nowych folii na płyty to zaczęło mi się odechciewać :(

oczywiście można było pozbyć się nowo zakupionej lampy, i powrócić do błogiej nieświadomości, ale wzrok już nie ten, no i do ciągłych zabaw z wkładkami dobre oświetlenie jest co najmniej wskazane.

ale, ale

po operacji płyta wygląda świetnie, jednak mam wrażenie że cl ją trochę elektryzuje

miniabyr>

proszę o info, a może coś spitalam robiąc "wałki"

pozdr.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Fubb to ustrojstwo cieszy moje płyty od 2 lat, a szczotki, pędzelki i inne zbędne pierdoly poszły won. NIC SIĘ NIE ELEKTRYZUJE. To absolutnie niezbędnik w świecie winyli. Nie wymyślono nic, ale to nic lepszego do pozbywania się kurzu z płyt. Rolka warta jest każdej kasy.

może jest za świeżynka,płuczesz w wodzie z mydłem ? ciepłej?

w każdym razie to co zrobiło na płycie to rewolucja , zwałkuje jeszcze matę.

a welurki i włosie już w -worze-, czeka na analogowego młodzika, dostanie w prezencie, niech się męczy ;)

pozdr.

Fubb to ustrojstwo cieszy moje płyty od 2 lat, a szczotki, pędzelki i inne zbędne pierdoly poszły won. NIC SIĘ NIE ELEKTRYZUJE. To absolutnie niezbędnik w świecie winyli. Nie wymyślono nic, ale to nic lepszego do pozbywania się kurzu z płyt. Rolka warta jest każdej kasy.

Moje płyty cieszy od 2 tygodni. Miniabyr wielkie dzięki za prezentacje tego ustrojstwa.

pozdrawiam

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Przyznacie, że całe to oprzyrządowanie do czyszczenia może rolkę Nagaoki pocałować co najwyżej w wałek i szybciutko udać się w niebyt. Jak się zabrudzi to pod letnia wodę, można umyć z użyciem delikatnego mydła i po sprawie

Ekhm....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie jest co prawda odpowiednio audiofilska, ale jest pokryta dokładnie tym samym elastomerem.

Ukryta Zawartość

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Ekhm....

https://decortrend.pl/pl/p/WIECZNA-ZMYWALNA-ROLKA-CZYSZCZACA-DO-UBRAN-CORONET/2342

Nie jest co prawda odpowiednio audiofilska, ale jest pokryta dokładnie tym samym elastomerem.

To fakt nie jest audiofilska-) , nie mniej warto sprawdzić. Jest tylko jedno ale.Ja sprawdziłem rolkę do ubrań i..................pozostawiła na mojej płycie niezmywalny ślad ,jakby przeszedł się po niej ślimak i zostawił śluz .

Może są różne. Ja mam taką jak z linka i nic nie zostawia. Z tym, że przed pierwszym użyciem ją umyłem.

Jak ktoś chce dedykowaną to można kupić z Tonara za ułamek ceny Nagaoki. (I tak drogo).

Panowie szastacie kasą :-) ta sama rolka za 7,50 pln :-)))

Ukryta Zawartość

Te rolki wszystkie takie same chyba są. Oczywiście takie za 7 zeta najpierw należy przetestować na płycie do wyrzucenia, czy nie zostawia śladów. Tutaj test jakiejś In The Groove, wygląda tak samo jak ta do ubrań za 7,50 :-)

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Panowie szastacie kasą :-) ta sama rolka za 7,50 pln :-)))

Ukryta Zawartość

Te rolki wszystkie takie same chyba są. Oczywiście takie za 7 zeta najpierw należy przetestować na płycie do wyrzucenia, czy nie zostawia śladów. Tutaj test jakiejś In The Groove, wygląda tak samo jak ta do ubrań za 7,50 :-)

Ukryta Zawartość

Kupiłem tą za 7,50,ale przywiera tak mocno do płyty że nie można jej oderwać, czyszczenie jak na filmiku nie wchodzi w grę. Poza tym uchwyt nie wygląda jak na zdjęciu, jest zrobiony z jakiegoś tandetnego,szarego tworzywa, mam wrażenie że w każdej chwili może się złamać. Stanowczo odradzam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupiłem tą za 7,50,ale przywiera tak mocno do płyty że nie można jej oderwać, czyszczenie jak na filmiku nie wchodzi w grę.

Podsumowując - zbyt piękne aby było prawdziwe. Jak ma działać to trzeba płacić.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Słuchajcie ale oprócz rolki Nagaoka jest jeszcze kilka innych firm ,dużo tańszych niż właśnie ta.Może nie za 20 zł ,ale widziałem za 150 zł. Ja powtórzę jeszcze raz .To jest niezbędnik i nie wyobrażam sobie odsłuchu płyty bez zastosowania tej rolki.

Ukryta Zawartość

kupiłem taką i rzeczywiście zbiera świetnie wszystkie syfy z płyty. Szczotką czasami przeczeszę a potem rolka.Cena w normie za bardzo dobre wykonanie.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.