Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór słuchawek do 400zł

libertherme

Rekomendowane odpowiedzi

Stoję przed wyborem słuchawek, które głównie będą wykorzystywane do metalu (death, itp.), ale poza tym będzie dużo rocka i dużo muzyki instrumentalnej. Słuchawki powinny grać równo (nie lubię cofniętej średnicy). Po poszukiwaniach znalazłem:

Grado Sr-60i - jestem nastawiony najbardziej na te słuchawki

Fostex T-7

Creative Aurvana Live

Źródłem będzie karta dźwiękowa w komputerze i bardzo rzadko sansa clip.

Czy słuchawki Grado nadają się do tego typu muzyki? Jeśli nie, to co innego w tej cenie możecie polecić?

Nie widziałem słuchawek, które by jednocześnie były świetne w tych wszystkich kategoriach. Jeśli instrumentalna i czasem rock, to nie metal. Jeśli metal, to instrumentalna może brzmieć przeciętnie. Lepiej ustal swoje priorytety i kup najpierw coś do metalu/rocka, a potem coś dobierz do instrumentalnej. Chyba że naprawdę polubisz Grado...

Przydatny cytat z poniższej recenzji :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

''Studiując pomiary wzmacniaczy słuchawkowych (tak oddzielnych, jak i z kart dźwiękowych ), można zobaczyć że w większości przypadków niski poziom zniekształceń wzmacniacze zaczynają wydawać z siebie dopiero od 100 Omów. i dla słuchawek z niskim oporem (a dla przenośnych - to 32 albo 16 Omów, rzadziej 50 Omów) oddzielny wzmacniacz wysokiej jakości potrzebny jest o wiele częściej.

Wariant, że wzmacniacz nie da wystarczającej głośności jest możliwy, ale pod warunkiem, że w słuchawkacj jest bardzo niska czułość. ''

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.