Skocz do zawartości
IGNORED

Sony SCD-555ES w Audio/Video nr 6/01

yesfan

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, a jakie płyty będziemy odsłuchiwać? Pytanie istotne zwłaszcza w kontekście SACD. Oczywiście mam trochę płytek w DSD i moge Wam coś zaproponować, ale podejrzewam że będą to w znacznej części niezbyt znane Wam pozycje. A może w poniedziałek postaram się zamieścić spis moich płyt, a Wy z tego coś wybierzecie???

Pzdr.

Ojej, panowie, o dwunastej słuchacie? Ja mam w tym czasie umówiony odsłuch w Avikomie (NAD S300 + Elac 518). Wprawdzie dali mi tylko godzinę, więc może załapię sie jeszcze na ostatni akt pojedynku SACD vs. CD.

P.S. Właśnie się dowiedziałem, że NAD przestał produkować końcówkę mocy ze srebrnej serii i został tylko przy integrze. U dystrybutora też jej nie ma. Szkoda, nie zdążyłem posłuchać..

Nie próbuję, tylko już załatwiłem :)

Sobota, 21.02. godz. 14.00 (tak 14.00, to nie pomyłka). W soboty w sklepie jest większy ruch i nie wypada go blokować :)

Przyniosę Technicsa ;)

>Froju

Może precyzyjniej. Jak na rozrywkę z lat 80 jest nieźle zrealizowana, ale przy porównaniu z naprawdę dobrymi brzmieniowo płytami słychać sporą róznicę, zwłaszcza w górze pasma.

>Zbig

Właśnie o to chodzi aby SACD było w DSD. Myślę, że Lolo też to miał na myśli proponując płyty.

Ja jeszcze nie wiem jakie będą moje. Na pewno są Multichanel to może i DSD.

Pzdr.

Zbig... nie używam :))) mam pakt o nieagresji - ja nie liczę frymuśnych buteleczek w łazience, w zamian nikt nie wylicza mi ostatnich zakupów :) chociaż ostatnio w towarzyskiej rozmowie wyszło że mam ok. 2000 cd co wprawiło moją ślubną w lekkie oniemienie :)) ale ona nie da rady dobić do 2000 buteleczek :) za małe półki w łazience :))))))

Pzdr.

arek.. spróbuję... mam transfery z analogu na DSD, z PCM na DSD i nagrane od razu w DSD, postaram się wybrać coś w miarę reprezentatywnego, ale moja kolekcja liczy ok. 30 może 40 SACD a to dosyć ograniczony wybór.

Pzdr.

>Lolo

To ja mam lepiej. Moja lubi "płyty z muzyką" chociaż buteleczki też. Ale mam mały "blacik" w łazience za to nowe "wieżyczki" na płyty. Dlatego priorytetem są płyty.

Pzdr.

• 2 tygodnie później...

Wracając do głównego tematu: właśnie kupiłem 555-kę :-). Pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Gra zauważalnie lepiej od 940-tki i również lepiej od Shanlinga S200. Odtwarzacz rzeczywiśie zrobiony jest jak czołg. Praca napędu robi wrażenie. To już nie jest, drgająca na wszystkie strony podczas wysuwania, szuflada z tańszego modelu. No i mam w związku z tym pytanie do Szanownych kolegów: czy któryś z Was używał tego modelu jako transportu lub słyszał o takich próbach? Próbowałem przez google, nie znalazłem jednak nic ciekawego. pozdrawiam

Yesfan -> Czyli zwyciężył stary format...gratuluję i przyjemnego słuchania.

Ciekawe, gdy kupowałem 555tkę to wyżej na półce stała Wadia830....W pokoju nie było specjalnie warunków do odsłuchu. Na moje ucho 830tka miała więcej "dołu" a sony więcej detali. Co kto lubi... Jeżeli kupowaliśmy u tej samej osoby to jedno jest pewne: sprzęt jest jak nowy. pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.