Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam schematu zdalnego sterowania

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze 1 typ przekażników - (Klasa)- do sygnałów TERAZ POLSKA!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-998-100007010 1170269114_thumb.JPG

post-998-100007011 1170269112_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Witam,

Trochę z ręką w nocniku się obudziłem ale czy nie ma ktoś może do sprzedania płytek od veterana pod PGA2310, albo z prockiem albo bez procka... zależy na płytkach z resztą ewentualnie jakoś sobie poradzę...

veteran teraz ma sesje i jest niedostępny...

No, wygląda na to, że cały układ działa prawidłowo. Juz nawet coś zagrało;-)

Po drobnych korektach na PCB od selektora i zwalczeniu paru bagów jest OK. Niestety mam troche za małe napiecie w części cyfrowej, więc chyba nie najlepsza stabilizacja, choc na oscyloskopie jest OK. Zamówiłem trafo na 5V a trzeba było na ok. 7V. Wyswietlacz na poczatku troche wariował, ale na razie sie uspokoiło.

Preamp działa w konfiguracji: PGA (symetrzycznie dwa układy) na zestawie od Veterana plus sterowanie oraz za tym BLS (Passa). Wzmocnienie ok. 5 razy, choc pewno troche zmniejszę, aby znizyć poziom szumów na wyjściu. BLS jednak trochę szumi... (może dać jakies inne mosfety?)

Przełączanie wejść działa bez problemów, nawet rozłączana masa na wejściach nie powoduje żadnych efektów ubocznych (słyszalnych). Całość przenosi od kilku HZ do 100kHz bez spadku widocznego. 1 kHz prostokąt bardzo ładny.

• 3 tygodnie później...

Wczoraj, w klubie audiofila w Wawie 'słuchaliśmy' powyższego preampa. W zestawieniu ze starym Lektorem i monoblokami lampowymi (też diy) zagrało to naprawde nieźle. Preamp wart grzechu popełnienia...

Witam. Gratuluje swietnych klockow!!! Mam pytania- czy preamp na PGA2310 i klon Aleph P 1.7 to bedzie dobre polaczenie? Projekt mam ze strony:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) A moze ma ktos lepsza propozycje? W poniedzialek zamawiam plytke do pre od Veterana, i mam wielka prosbe o podeslanie schematu i widoku plytki do selektora wejsc na adres w "o mnie". Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

>jar1

Napisz cos wiecej o odsluchac

Czy mowili cos odnosnie szumow itp...

P.S. ja w wekend totalnie koncze preamp i alepha (wymiana na ixys)

i mozemy posluchac mojego tandemu z usherami

• 3 tygodnie później...

ostatmio popełniłem jeszcze taki selektor i jest do niego PCB na przekaźnikach jak na schemacie i obrasku wyżej

Ukryta Zawartość

post-998-100004770 1170272587_thumb.GIF

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 miesiące później...

No i skonczylem Panowie - i wymienilem tego pleda

z ktorym mialem problemy. Teraz juz moge delektowac sie tylko muzyka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

witam

znalazłem na allegro fajne przekaźniki i bardzo przystepnej cenie :):)

Ukryta Zawartość

umnie juz działaja w prempie veterana (to nie jest moja aukcjia)ale allegrowicza polecam

o dziwo identyczne przekaźniki w tme są po 17,90 /szt. !!!

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

witam. Wspaniałe projekty panowie. Mówiac szczerze m też przydalo by mi sie takie sterowanie... tylko glosnosc i wlacz-wylacz wzmacniacz. (selektora nie mam :-)). Ktoś by sie może podjoł sklecenia takiego sterowania? ile by to kosztowało?

Ten projekt juz sie troche zestarzal ;) Wersja 5.1 nigdy oficjalnie nie powstala, ale uzycie 2 modulow daje nam 6 kanalow. Oprogramowanie pod takie rozwiazanie nalezy jednak napisac samemu.

• 2 tygodnie później...

Witam,

jestem w trakcie tworzenia kina domowego preamp i koncowki na tranzystorach. Czy jest jakis dobry i w miare tani sposob regulacji wszystkich kanalow jednoczesnie? Oczywiscie bez cyfrowej ingerencji w analogowy sygnal audio...

• 2 miesiące później...

Mam pytanko prosze o pomoc. Mam możliwosc kupienia uruchomionej całego tego Potaka ale bez Płytki z pod przekaźniki. Czy udostępniacie ta płytke może ma ja ktoś na handel?? Czy PCB pod przekaźniki od pana BODO bedzie pasowac pod zaprogramowany układ Veterana?

• 3 miesiące później...

Na klubowym forum KAiM:

Ukryta Zawartość

jest wątek poświęcony selektorowi wejść, który tutaj został przedstawiony w moim i Adriana preampie. Wygląda na to, że będą zamawiane płytki. Jeśli są chętni, to zapraszam.

Ukryta Zawartość

Płytki jeszcze nie oddane do zakładu, wiec ceny nie znam. Na razie zbieramy chętnych, co by zamówić odpowiednią ilość. Im będzie więcej tym taniej. Trzeba jednak wziąć pod uwage, że płytka nie jest malutka a druk dwustronny.

Z moich szacunków wychodzi, że koszt jednej płytki przy zamówieniu poniżej 10 sztuk wyjdzie ok. 70 pln a w przypadku 10 sztuk ok.50 pln.

Wielkość płytki to 90 x 250 mm, dwustronna, metalizacja, solder maska i opis.

Jeśli ktoś ma możliwość zrobienia taniej, to niech się zdeklaruje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.