Skocz do zawartości
IGNORED

Dobor sprzetu audio do moich potrzeb

futu

Rekomendowane odpowiedzi

zakladam temat gdyz planuje zlozyc zestaw audio ktory bedzie spelnial moje oczekiwania dzwiekowe

wiec najpierw co mam:

kolumny: wedlug esa ostinato robione samemu

wzmacniacz: pioneer a-505r

odtwarzacz... (na razie pomine gdyz sprzedaje stary a zamowilem juz nowy czekam az dostne przesylke wtedy opisze)

czego mi brakuje w terazniejszym dzwieku: przedewszyskim ilosci i wyraznosci przejzystosci wysokich - mialem korektor pioneera ale tez wystawilem na sprzedaz w zwiazku ze zmianami takimi zebym nie potrzebowal tego - kiedy mialem to zazwyczaj suwak najwyzszych czestotliwosci na maxa dawalem reszta pasma byla nie korygowna - a wiec ciagly brak wyokich w takiej ilosci jakosci szczegulow jak oczekuje

wiec na razie tak: co musze zmienic w systemi zeby w koncu nie cierpiec na braki wysokich - odtwarzacz jest teoretycznie dobrym zrodlem wedlug opini jak dostane to napisze kolejnego posta co sie zmienilo i co dalkej robic

teraz wiec pozostaje skupic sie na wzmacniaczu + kolumnach - a bardziej chcialbym na wzmacniaczu bo kolumny to ciezsza sprawa - jesli chodzi o koszty a te sa na markowych glosnikach (vifach)

jaki wzmacniacz da mi wystarczajaca ilosc i jakosc wysokich dzwiekow szczegulow przejzystosci mikrodetali itp ?

https://www.audiostereo.pl/topic/59288-dobor-sprzetu-audio-do-moich-potrzeb/

wiec najpierw co mam:

>

>kolumny: wedlug esa ostinato robione samemu

Robione wg. Esa Ostinato, to znaczy Twoim zdaniem ze wygladają podobnie, mają podobny kolor, czy to wierna kopia? W ESA chyba niema przetworników Vifa?

Jesli to pełna kopia to moze byc to xródłem problemu.

Czystość wysokich, to jedyny problem jaki maja te kolumy.

Graja piekną, ocieploną średnicą ale górę mają bardzo zamknietą.

Zacząłbym od pozyczenia od kogoś dobrych kolumn...

• 2 tygodnie później...

kolumny byc moze i sa problemem - chociaz graja calkiem ok dlatego na razie uwazalem ze wiekszym problemem jest jakosc sprzetu

co do kolumn to tutaj jest najgorzej bo zeby poprawic jakosc to musialbym juz dosc drogie kupic wiec zostawie to na koniec

teraz interesuje mnie wymiana wzmacniacza (tzn nie spiesze sie moge i za pol roku to zrobic wiec mam czas na rozeznanie sie)

wiec mam: PIONEER A505R

wymienilem odtwarzacz na DVD - DENON DVD2800 - jakosc dzwieku jest zdecydowanie lepsza ilosc szczegulow wysokich i ogolna jakosc dzwieku duzo bardziej mi odpowiada no i zauwazam ze ogolnie zadowolony jestem jesli wlacze dobrze nagrana plyte - niestety duzo plyt nie slucha sie tak przyjemnie

wiem ze kolumny i wzmacniacz sa teraz ograniczeniem bo ten DVD to raczej najmocniejszy element u mnie w zestawie - wiec teraz wzmacniacz a na koniec kolumny

we wzmacniaczu tez chcialbym zeby bylo wyrazniej przejzysciej wiecej szczegulow wieksza jakosc basu i ogolnie dzwieku - a i bas musi byc slyszalny i jak trzeba mocny bo lubie elektronicznej muzyki tez posluchac (nie tylko oczywiscie) - i nie slucham klasycznej

wiec co polecacie - uzywany mnie interesuje wiec najlepiej propozycje moze linki z allegro czym warto sie zainteresowac - na dzien dzisiejszy cena do 1000 zl - uwazam ze przeszukujac allegro w tej cenie mozna znalezc naprawde dobry wzmacniacz - zaleta starszych uzywanych sprzetow - czasem dostajemy za pol darmo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.