Skocz do zawartości
IGNORED

Forumowy odsłuch nowych ref. monitorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie słuchałem Avalanche'ów, bo na AS'09 nie miałem okazji. Grały (przynajmniej w niedzielę pod koniec wystawy) Tivano.

Jednak z wyglądu, A.R.M. zdradzają potencjał to raz. Membrany mają jakieś takie jak lubię to dwa. (Lubię powlekany papier - nie wyłącznie). Nie za duża wstęga (to dobrze !) to trzy. No i jak lulu za tymi skrzyniami stoi to nie miały prawa zagrać źle ;)

Skąd takie moje myślenie ? -Kiedyś po krótkim odsłuchu pewnych markowych kolumn (W.B.) - jakoś mi nie podpasowały,(lulu też) wylądowałem z forumowym p. u l. i zapamiętałem, że u l. od razu brzmienie systemu mi się spodobało.

Grały wtedy jakieś 3-głośnikowe podłogówki.

A skoro właściciela tych zabawek oceniłem, że doskonale widział o co w dźwięku biega (umiał świetnie dobrać tor) to nie przypuszczam żeby od tamtego czasu "rozwijał się wstecz"... ;)

Z Waszych opisów widać, że A.R.M. to jednak rewelka, czyli godne miana R.M.

I jakoś wcale się tym opiniom nie dziwię, bo jw. napisałem, no i reszta toru zacna była...

* * *

A wpisuje się w tym wątku, bo interesuje mnie jak A.R.M. mają się do Harbeth Super HL5 ?

Czy ktoś może coś ntt. napisać ?

(H.S. HL5 wydają mi się interesującym punktem odniesienia (10,2 kzł/para) i wielu je zna/słyszało.

Jak wypada konfrontacja tych 2. konstrukcji ?

• Redaktorzy

Fotki z imprezy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1-100008660 1260011080_thumb.jpg

post-1-100008661 1260011080_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

I jeszcze:

Ukryta Zawartość

post-1-100008657 1260011132_thumb.jpg

post-1-100008658 1260011132_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Aha, dzięki. Słuchalem tego kiedyś na AS, ale miał front w kolorze "czerwony jak cegła" i nie miał założonego tego koszmarnego grilla, więc teraz nie rozpoznałem.

Najpiękniejsza rzecz na tych zdjęciach to ta czarna dama ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

DawidM, 5 Gru 2009, 15:07

>Najpiękniejsza rzecz na tych zdjęciach to ta czarna dama ;)

Ej, kolego, licz się ze słowami! Dama to nie żadna "rzecz".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ups! Źle to określiłem, oczywiście nie miałem na myśli tej damy jako rzeczy. Proszę o wybaczenie, zasłuchałem się w tym:

i tak mi się niefortunnie napisało ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

McGyver, 5 Gru 2009, 14:38

>Aha, dzięki. Słuchalem tego kiedyś na AS, ale miał front w kolorze "czerwony jak cegła" i nie miał

>założonego tego koszmarnego grilla, więc teraz nie rozpoznałem.

Oj McGyver, po kim jak po kim, ale po tobie nie spodziewałem sie takiego malkontenctwa :)...

Grill wyglada bosko... moze to troche stylistyka a'la T35 - ale o to w końcu chodzi, a wykonanie całości jest rewelacyjne.

McGyver, 5 Gru 2009, 15:54

>Jejku, no nie podoba mi się takie wzornictwo i te "wycieraczki", i już. Kwestia gustu. Nie mówię

>przecież że źle wykonany albo że źle gra, nie?

Nie bierz tego tak serio :)

Wiesz, że to świeży związek, jeszcze pelen emocji :)

>>Aha, dzięki. Słuchalem tego kiedyś na AS, ale miał front w kolorze "czerwony jak cegła" i nie miał założonego tego koszmarnego grilla, więc teraz nie rozpoznałem.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 5 Gru 2009, 16:03

>"Tej czarnej wybaczam audiofilię :) Twoja żona?"

>

>Nie-e. Ta dama to mysioperz.

Kobiety powinny być pod ochroną na AS. Trzeba na nie chuchać i dmuchać :)

Swoją drogą, co to za faceci tam byli, wszyscy wpatrzeni w klocuszki zamiast w kobietę :)

XYZPawel, 5 Gru 2009, 16:44

>Redaktor, 5 Gru 2009, 16:03

>

>>"Tej czarnej wybaczam audiofilię :) Twoja żona?"

>>

>>Nie-e. Ta dama to mysioperz.

>

>Kobiety powinny być pod ochroną na AS. Trzeba na nie chuchać i dmuchać :)

>

>Swoją drogą, co to za faceci tam byli, wszyscy wpatrzeni w klocuszki zamiast w kobietę :)

No i tutaj trudno sie z Tobą nie zgodzić :)

Na szczęście tylko do zdjecia to tak wyglądało, pewnie na wszelki wypadek gdyby jednak żony miały dostęp do PC'ta ...

McGyver, 5 Gru 2009, 16:33

>Byle się toto dało odkręcić, co użytkownik zrobi już na własną odpowiedzialność ;-)

Strzał w 10-tkę :). To było przykrecone specjalnie z okazji wycieczki do redaktora.

Chociaż przyznaje, ze nawet polubiłem tą pancerną wersję i po powrocie do domu na razie tak zostało.

No cóż, ja na swoje Avalanche czekam, za jakieś 2 tyg powinny sie u mnie zjawić, dodatkowo zażyczyłem montaż kolców Soundcare - mam dobre wspomnienia z używania ich z B&W... jak rozumiem w kolejnych miesiącach Redaktor będzie w stanie dopisywać w tym wątku wrażenia z łączenia tych monitorów z innymi konstrukcjami, które będzie recenzował?

• Redaktorzy

Tak, owszem. Przy okazji, ja właśnie wypróbowuję kolce VAP. Brdzo pasują, zwłaszcza, że są dość wysokie. A 4 sztuki kosztują ok. 90 zł.

Pani ładna, ale wszystko psuje papieros w dłoni :-(

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

hmm.. no dziękuje za wszystkie komplementy:)a co do papierosów cóż, wszystko co jest przyjemne, jest albo niezdrowe, albo niemoralne, albo nielegalne...:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.