Skocz do zawartości
IGNORED

pogromcy mitów:D

Ghostlovescore

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

przegladajac jedno forum w poszukiwaniu schematu do konstrukcji monitorów znalazlem wpis który mnie całkowicie zaszokował

Najlepsze jest to, że osoba która to pisze zdaje się mieć duze doswiadczenie w obcowaniu z subwooferami i pisze smiertelnie powaznie o tym co słyszy

zapraszam do przeczytania tematu oraz do wymiany poglądów najlepiej popartych testami; bez powtarzania stereotypów które mówią ze jak cos tanie i lipnej firmy kszak to nigdy nie zagra-a sprzęt taki wygrzewa się tylko na czystym ogniu

pozdrawiam i zachęcam do rzeczowej dyskusji

link1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

link2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/59474-pogromcy-mit%C3%B3wd/

Hmm... Bardzo ciekawe artykuły:) Przesiedziałem już 6 lat w profesjonalnych instalacjach car-audio i nie jeden subwoofer miałem w ręce i przy uchu. Jeśli chodzi o wygląd to najgorzej nie wyglądają te wszystkie VK na zdjęciach. Jak jest z bliska to niestety nie wiem, gdyż nie mam zamiaru do testów kupować tego wynalazku;) Jeśli chodzi o sam głośnik to nie wróżę mu zbyt długiej żywotności. Struktura napędowa nie jest zbyt imponująca i raczej nada się do cichego słuchania muzyki. Podczas filmów, gdzie co chwilę coś wybucha i co chwilę są tego typu efekty i przy większej głośności to głośniczek zacznie pierdzieć i może nie dożyć do końca filmu. Może nadaje się to tylko na krótki test ale nie na codzienna eksploatację, choćby do wzbogacenia o bas zestawu stereo. Może nie mam racji ale za 350 zł nie można zastosować drogich materiałów do budowy głośników, ani też poświęcić więcej pieniędzy na badania nad daną konstrukcją:)

Zagłebiłem się trochę w temacie

i znalazłem tego użytkownika na youtube

Robi on swoje testy różnych sprzętów, nagrywa

Czemu temat ten mnie tak bardzo interesuje

Ano dlatego, że szykuję się powoli do kupna subwoofera

na oku miałem yamahe sw 515 ponoć bardzo dobrty sub i nagle czytam, że facet, który miał tego suba twierdzi, że nie jest on wcale dobry, ba w zaparte idzie, że 3x tańszy vk jest od niego lepszy, facet bynajmniej nie wygląda na nawiedzonego, a raczej na kogoś kto myśli racjonalnie nie ulegając bełkotowi marketingowemu

ciekawy jestem co na to inni

pozdrawiam

Wszystko zależy jaki, bo i w tej dziedzinie mamy do czynienia z produktami marki VK:D Sam posiadam w domu subwoofer samochodowy w zamkniętej obudowie, do tego wzmacniacz samochodowy z odpowiednim zasilaczem. Chciałem mieć coś, w czym siedzę już na prawdę długo w miejscu, w którym mogę spokojnie oddać się oglądaniu filmów bądź słuchaniu muzyki, czyli w domu:) Porównać go nie mogę, bo to nie te pułapy cenowe, ani też mocowe. Natomiast do tego wzmacniacz z tego suba VK nadałby się jakiś mały sub pokroju Magnat Xpress. Oczywiście z odpowiednią obudową dla niego:) Wtedy było by to już ciekawe rozwiązanie, bo pchanie się w Mds czy Intertechnik raczej nie ma sensu chyba, że przy okazji zmodernizowało by się końcówkę tak aby odcięcia działały jak mają itd.. Jednak jak ktoś kupuje suba za 350 zł to raczej po to, żeby z niego korzystać, a jak ktoś ma więcej pieniędzy to kupuje coś lepszego, a nie bawi się w przeróbki czegoś taniego:)

też racja, ale w sumie jak wzmak i obudowa jako taka, to czemu nie wstawić na próbę inny przetwornik..

do swojego mam dodaną instrukcję i parametry obudowy etc wiec coś mogłoby z tego być

oczywiście mogłoby gdyby nie żona.

one nie znają się na zabawkach.

zdr

Uwielbiam takie tematy:) Tylko szkoda ze większość pójdzie do sklepu i tak kupi Yamahe bo wstyd mieć VK. Pisałem kiedyś na forum o HECO SUB 25 ze JBL 150 zrównał z ziemią ale kogo to obchodzi przecież to JBL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.