Skocz do zawartości
IGNORED

Kto robił testy ABX ???

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Redaktor,

>XYZPawel,

>Nie moja wina, że mam więcej pojęcia o świecie od Ciebie...

>Nie uciekaj, tylko się ucz :))

:)))) O mało kawy na siebie nie rozlałem, teraz leżę na ziemi i kwiczę:)))

Redaktorze, Twój ruch:))))

To forum jest boskie:))))

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

mlb, 3 Gru 2009, 00:12

>elkabelka, zacznijmy prawie od początku.

Ok. Rozumiem, że odrzucasz test abx jako niemiarodajny. Jestem w stanie się z tym zgodzić. Ale co proponujesz w zamian? Myślę, że wszyscy powinniśmy zmierzać do wypracowania METODY weryfikacji opinii o sprzęcie audio. Trudno uznać za nią kryterium autorytetu społecznego - z całym szacunkiem, ale na forum wypracowywanie takiego autorytetu polega na licytacji - ja usłyszałem więcej i szybciej od innych, często niestety też - ja słyszę więcej, bo mam droższy sprzęt. Co do faktu zachwiania ocen w branżowych czasopismach chyba się zgodzimy?. Jeśli to forum ma być autentyczną płaszczyzną wymiany doświadczeń, to musimy postarać się o wspólny "język". Konsekwentnie namawiam Cię do wzięcia udziału w teście (nawet metodologicznie niedoskonałym) nie dlatego, żebyś "wyłożył się" w nim. Dla mnie wynik tego testu będzie dopiero początkiem dyskusji na interesujący mnie temat.

xyz, pozwolisz że nie zareaguję na zaczepkę? :)))) To Twój świat, i niech takim pozostanie.

Bardzo proszę pozostawić te wpisy, dla potomnych:))) Jaka szkoda, że 99,999% reszty została skasowana!

Trochę sensu poproszę.

matee, 3 Gru 2009, 12:58

O ile wiem, regulamin nie zabrania korzystać z wpisów zawartych w "o mnie". Jeśli jest to przyczyną Twojej frustracji - wykasuj je po prostu...

Póki co - mam prawo korzystać z tego - co jest napisane i "JAWNE".

Ba! Póki co, mam certyfikat dostępu do materiałów tajnych.

Moja wina, że słuchasz jamnika i lubisz się tym chwalić?

whitesnake, 3 Gru 2009, 12:06

>zukzukzuk, 3 Gru 2009, 11:49

>

>>P.S.

>>Coż. Chciałem założyć wątek, w którym WSZYSCY swobodnie mogliby dyskutować o ABX (bez baniaków!)

>

>

>Nie przejmuj się, kazdy nowy watek w tym temacie zabagni się w ciągu jednego dnia...

>

>Tylko rzetelny test mógłby rozwiązać ten spór, którego niestety "niesłyszacy" unikają jak ognia.

Ten mój "nowy" wątek miałby być czymś w rodzaju wentyla bezpieczeństwa czy klapy oddymiającej.

Wówczas - w dwóch naczelnych tematach być może byłoby na temat (przynajmniej można byłoby wymagać). A tak jest co nieco baniek mydlanych.

Moderatorzy stwierdzili jednak, że tu sobie można poszarżować - więc jest jak jest:)

Co do rzetelnego testu to:

Po pierwsze. Choćby był następny niezdany - tak nie rozwiaząłby problemu do końca (i każdy następny). A jak będzie zdany - to WIELKI PROBLEM dla ABX (szukanie parametrów, które pozwoliły na rozróznienie wzmacniaczy). Dlatego taki STRACH i ODRĘTWIENIE orgarnia "wojsko" przy zaproszeniu do porównań.

Po drugie. Nadal występuje CYKORIA widoczna w czynach, a na przeciwnym biegunie - błazenada słowna uprawiana przez zwolenników Pawła i Tegoż.

Tyle było moich zaproszeń na ślepy test i tylko JEDEN podziękował (za co mu chwała!), ale zapomniał się umówić...

Po trzecie. Pytałem chyba z 3 razy. Czy oprócz sławetnych już WARTOŚCI BRZEGOWYCH, są jeszcze inne istotne "właściwości" wzmacniaczy, które mogą mieć wpływ na przebieg i wyniki testu?

Jednym słowem - na brzmienie i jego róznice.

Skoro istotne są TYLKO wartości brzegowe (Wszyscy umyślnie, bądź nie, unikają odpowiedzi - czy coś jeszcze?:) - to całe ABX można sobie wsadzić w kontekście dużych, wymagającyh i pasywnych kolumn, których lubię i mam okazję przez wiekszość życia "audio" posłuchać.

W tym momencie - makretowy, prawidłowo skonstruowany wzmacniacz (jeśli będziemy chcieli posłuchać na normalnym, średnim poziomie głośnosci), zagra dźwiękiem jak z radyjka sprzed pół wieku. O ile wcześniej nie spali się lub co gorsza - uszkodzi głośniki.

Nie rozumiem więc, dlaczego Paweł na swoim blogu wpuszcza ludzi w maliny - proponując (ekstremalnie) zakup znacznie przedrożonych JMLab Utopia (bo od głośników jednak wiele zależy - tu jest zgoda). Zapomina bowiem dodać, że normalny, prawidłowy wzmacniacz z marketu za 500 zł nie nadaje się do tego typu rozwiązań.

Profesor tego nie wie?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

zukzukzuk, 3 Gru 2009, 13:35

>Zapomina bowiem dodać, że normalny, prawidłowy wzmacniacz z marketu za 500 zł nie nadaje się do tego typu rozwiązań.

Mozna zaakcetować taki pomysł w przypadku czlowieka, który nigdy nie słyszał dobrych klocków, ale któś kto twierdzi, że osłuchał połowe dystrybuowanego w poslce sprzetu nie powinien sadzić takich kwiatków...

Rozumiem, że komus kto się obraca wśród marantzów i philipsów może sie wydawać, że jak podłączy je do lepszych kolumn to będzie lepiej - bo kolumny sa ważne.

Polecam choc raz przeżyć taka próbę.

Niech podłączą sobie w domu jakikolwiek niskiej klasy wzmacniacz do wysokoefektywnych kolumn z głosnikiem wstegowym - to przestaną opowiadac takie głupoty...

Zastanawia mnie tylko jak taki burak - już nie czepiam się wiedzy, bo jej braki obnażają inni - bez wychowania może skupić na sobie uwagę tylu rosądnych osób. Bo to, że tylko o to mu chodzi - to jasne jak słońce (o reszcie tej bandy nawet nie ma się co wypowiadać, Paweł przynajmniej ma swoje zdanie, głupie bo głupie - ale ma)

... do żadnego testu nigdy nie dojdzie, tego jestem pewien.

Gość

(Konto usunięte)

whitesnake, 3 Gru 2009, 13:48

>... do żadnego testu nigdy nie dojdzie, tego jestem pewien.

kartoflu pastewny, nie można zbyt dużo od Ciebie wymagać, jak to od kartofla. Jednak minimum można. Jest taki fajny wątek: Wielkopolski test ABX, zorganizowany przez obóz rozsądku, z udziałem wierzących. Wierzącym się nie udało...

teraz Wasza kolej... Udało Ci się zrozumieć ? A może mam drukowanymi napisać ?

Dla administracji: kartofel jest a propose buraka. Na głupków nie będzie odpowiedzi...

ale super....teraz tutaj wszyscy są :-) trochę tu poczytałem i zauważyłem że można fajnie spędzić tutaj czas...no to kto chce się trochę powyzywać od różnych fajnych? :-)

whitesnake, 3 Gru 2009, 13:48

>

>Rozumiem, że komus kto się obraca wśród marantzów i philipsów może sie wydawać, że jak podłączy je

>do lepszych kolumn to będzie lepiej - bo kolumny sa ważne.

Właśnie tego typu tezę głosi Paweł:)

Kupujcie najlepsze kolumny na świecie, a do tego wzmacniacze z marketu. ZAGRA!

Pawełku - nie unoś się - tylko łaskawie odpowiadaj na pytania:) Kolejny raz - tylko wyzwiska...

Ominąłeś wpis z zaproszeniem?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

XYZPawel, 3 Gru 2009, 13:55

>whitesnake, 3 Gru 2009, 13:48

>

>>... do żadnego testu nigdy nie dojdzie, tego jestem pewien.

>

>kartoflu pastewny, nie można zbyt dużo od Ciebie wymagać, jak to od kartofla. Jednak minimum można.

>Jest taki fajny wątek: Wielkopolski test ABX, zorganizowany przez obóz rozsądku, z udziałem

>wierzących. Wierzącym się nie udało...

>

>teraz Wasza kolej... Udało Ci się zrozumieć ? A może mam drukowanymi napisać ?

>

>Dla administracji: kartofel jest a propose buraka. Na głupków nie będzie odpowiedzi...

Przepraszam, ale kompletnie nie rozumiem co masz na myśli.

Może wyjdź, przewietrz sie , ochłoń i napisz to jeszcze raz.

(najłatwiej drukowanymi, jakto na komputerze)

:) straszny matoł

Mario3456, 3 Gru 2009, 14:18

>eee.....kartofel pastewny bardziej mi się podobał....ja kibicuje Pawłowi :-)

ja odpadam z tej zabawy...

troche nie o to mi chodziło.

Niestety z tym człowiekiem nie mozna normalnie.

Mozna go zmusić do skupienia uwagi , tylko jego własnymi metodami.

Czyli chamstwem i arogancją - czego własnie dowiódł.

Pozdawiam i miłego taplania...

Gość

(Konto usunięte)

whitesnake, 3 Gru 2009, 14:21

>Niestety z tym człowiekiem nie mozna normalnie.

normalnie dla Ciebie ?

>Mozna go zmusić do skupienia uwagi ,

nie widzę powodu dlaczego chcesz mnie ZMUSZAĆ do czegoś ?

>tylko jego własnymi metodami.

>Czyli chamstwem i arogancją - czego własnie dowiódł.

Czy ja Ciebie jakoś obraziłem wcześniej ? Byłeś uprzejmy nazwać mnie burakiem, na co dostałeś stosowną odpowiedź, a teraz z krzykiem uciekasz z piaskownicy do mamusi ?!?

Dobra rada: nie zadzieraj z mądrzejszym.

XYZPawel, 3 Gru 2009, 14:34

Paweł. Chętnie wdajesz się w pyskówki:(

Natomiast w dalszym ciągu brak konkretów!

Czy mógłbyś wrócić do swego wątku? Po cholerę tu włazisz?

U siebie masz miło i kulturalnie:)

Najpierw zbanowałeś połowę forum, a teraz z lubością do Nich wracasz?

Zacznij wreszcie postępować logicznie, robić coś z głową...

>brawo...brawo...

Ja tez jestem pod wrazeniem... super cięta riposta :)

Rzeczowa, kultralna i na temat.

Teraz dopiero moje słowa nabierają pełni wyarazu.

Paweł, nie pogrążaj się...

masz upór godny don Kichot'a, trzeba to przyznać,

ale podobnie do niego stajesz się groteskowo śmieszny.

Ale po co marnujecie swój czas? Przecież wynik takiej dyskusji jest oczywisty, a dowody właśnie padły.

Gorzej dla Redaktora, bo to co tak usilnie hodował znów przeistacza się w zombie;)

Trochę sensu poproszę.

Gość

(Konto usunięte)

zukzukzuk, 3 Gru 2009, 14:44

>Natomiast w dalszym ciągu brak konkretów!

Już Ci wyjaśniałe, że konkretów jest pełno, na moim blogu i wątku Wielkopolskim. Problem jest natomiast z Tobą, piszesz, jakbyś czytał tylko to, co Ty napiszesz... I wciąż do tego się odnosisz. Ale to jest forum, a nie dom wariatów.

• Redaktorzy

XYZ, jak to jest, że po odbanowaniu ciebie wątki poświęcone testom natychmiast zmieniają się w zapasu w kisielu? Czy w domu też tak masz, czy to jakieś zachowanie specjalnie na użytek kolegów z forum? Zechciej panować nad sobą, daj dobry przykład.

XYZPawel, 3 Gru 2009, 14:54

>whitesnake, 3 Gru 2009, 14:46

>

>myślisz, że jak powtórzysz kłamstwo, to stanie się prawdą ?

Na temat PAWEŁKU! Na temat!

Zaciąłeś się?

Administracja ma kolejny burdel i nie wiedzą, co z Nim zrobić:( PROBLEM!

Czy to przez Mamę?

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 3 Gru 2009, 14:55

>Nic nie hodowałem, a notorycznego agresora w każdej chwili można odstrzelić.

Redaktorze, tak nieśmiało zapytam, kto według Ciebie jest agresorem ? ten kto atakuje, czy ten kto się broni... ? Bo do tej pory myślałeś, że ten kto się broni. Coś się zmieniło ?

rochu może bezkarnie nazywać mnie debile, gagacek cymbałem, trolem i głupkiem. NIC, cisza. Nawet im nie odpowiadam, bo ban natychmiastowy.

White pisze o mnie: burak. OK. odpowiedź: kartofel pastewny. ALARM !!! Agresor się zbliża!!! Szykować banownicę !!! :))))))

Ale przynajmniej trochę śmiesznie jest :) Jak za komuny. Słowa na AS mają przeciwne znaczenie...

Przepraszam. Przyznaje, że trochę mnie poniosło - ale kogo by nie ponisło?

Moze lepiej wytnijmy tą mało merytoryczną czesć wątku i Paweł przejdzie do konkretów.

ok?

A ja myślę, że Paweł podbił to forum...kto jeszcze może pochwalić się taką popularnością jaką zdobył Paweł?...Sposób na sukces?..wystarczy założyć kontrowersyjny temat i już jest się w centrum zainteresowania...czyli gwiazdą tego forum :-) szczerze, bez ironii...

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 3 Gru 2009, 14:58

>XYZ, jak to jest, że po odbanowaniu ciebie wątki poświęcone testom natychmiast zmieniają się w

>zapasu w kisielu? Czy w domu też tak masz, czy to jakieś zachowanie specjalnie na użytek kolegów z

>forum? Zechciej panować nad sobą, daj dobry przykład.

Dlaczego nie apelujesz do tych co mnie atakują ?!?

Dlaczego masz specjalne względy dla swojego plemienia ?!?

Mam po raz kolejny zamieścić konkretne wyzwiska jakie BEZ ŻADNEJ prowokacji padły pod moim adresesm ?

Ja nie jestem Chrystusem i nie nadstawiam drugiego policzka.

Gość

(Konto usunięte)

Mario3456, 3 Gru 2009, 15:04

>A ja myślę, że Paweł podbił to forum...kto jeszcze może pochwalić się taką popularnością jaką

>zdobył Paweł?...Sposób na sukces?..wystarczy założyć kontrowersyjny temat i już jest się w centrum

>zainteresowania...czyli gwiazdą tego forum :-) szczerze, bez ironii...

wymyśl, załóż. Jaki problem ?

gagacek, 3 Gru 2009, 14:50

>Ale po co marnujecie swój czas? ...

Bo co niektórych wkurza durny upór frakcji audiofilskiej i kompletny brak sensu w ich wypowiedziach.

Te wszystkie zukzuki, łajtsnejki, rebcie, embeele, itd ... mają jeden problem. Nie potrafią sobie przyswoić od wielu miesięcy prostych i przejrzyście opisanych zasad testu abx. Przyłażą tu i powtarzają jak mantrę "my słyszymy, my słyszymy ...", "test jest zły, test jest zły" ..., "prąd był zakłócony, prąd był zakłócony", "dywan był do dupy, dywan był do dupy" ... itd, itp.

A żadne z nich nie odważy się by zrobić, choćby dla zabawy, takiego testu ... wyniki se mogą schować do szuflady, ale może by mordy w kubeł wsadzili i przestali się miotać i mądrzyć ... są żałośni i beznadziejni do bólu.

Na początku byłem bezstronny, ale ze względu na poziom (a właściwie jego brak) reprezentowany przez tzw. słyszących przechodzę coraz bardziej na stronę, nazwijmy to pawla, który może i ma naturę awanturnika, ale przynajmniej nie jest durniem.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Redaktor

hodujesz głupotę az miło popatrzeć ... a czy to wplywa dobrze na rozwoj forum to nie wiem, juz od dawna mnie to nie interesuje...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.