Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

Jedno trzeba przyznać. Żadne z kolumn z powyższego zdjęcia nie są urodziwe

Generalnie -sa nawet szkaradne.Wiem - to banal-ale tworcy polozyli nacisk na walory brzmieniowe.I cale szczescie.

Prawda,ale pani wyżej i owszem.Moje setki jadą do Lwowa.Musze przyznac.ze z kazdym dniem zaczynam je doceniać.

A Ty kamil co tak sie miotasz -widzialem Cie nawet u 16hz.Tak przy okazji wspominales,ze testowales rowniez Contour 1,4 - mialem okazje je posluchac jakis czas temu - dla mnie graja klawo jak cholera.

Generalnie -sa nawet szkaradne

Ty dwulicowy pseudoproakolubie!

Kupiłeś sobie takie paskudztwa i jeszcze śmiesz pisać, że podoba Ci się jak grają!

Jak możesz z tym żyć;-)

I jeszcze piszesz, że Dynki fajne (w sumie to prawda) ale czy one mogą być ładniejsze i lepsze od ProAc-ów??

Tak szczerze panowie to zagladajac głebiej w płytoteke oczarowała mnie srednica tych setek.Z czystm sumieniem mozna stwierdzic ,ze jest wyborna z lampami EL34.Dziś odpaliłem płyte alabama shakes i kopara opadła

Edytowane przez kamil79

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Ty dwulicowy pseudoproakolubie!

Kupiłeś sobie takie paskudztwa i jeszcze śmiesz pisać, że podoba Ci się jak grają!

Jak możesz z tym żyć;-)

I jeszcze piszesz, że Dynki fajne (w sumie to prawda) ale czy one mogą być ładniejsze i lepsze od ProAc-ów??

He,he - pieknie zes napisal. Sie rozumie - oczywiscie , ze byla to taka mini prowokacja.Ja jestem tradycjonalista- i to wlasnie uwielbiam w tych konstrukcjach,ich oldskulowy "dizajn".Klasyka prostoty .

Połączenie Studio 100 i EL34 jest pewnie długo znane i cenione. Mnie urzekło ładnych pare lat temu i tak już to trwa. Szukam jednak źródła teraz, pewnie przetwornika, z transportem pokombinuję później.

NAD M51, MF M6DAC (te są do wyjęcia w okolicach 5k PLN, myślę). Moon 280D ewentualnie, ale to już droższa zabawka... A może coś jeszcze innego? Używana Wadia 121, Hegel HD20?

Połączenie Studio 100 i EL34 jest pewnie długo znane i cenione. Mnie urzekło ładnych pare lat temu i tak już to trwa. Szukam jednak źródła teraz, pewnie przetwornika, z transportem pokombinuję później.

NAD M51, MF M6DAC (te są do wyjęcia w okolicach 5k PLN, myślę). Moon 280D ewentualnie, ale to już droższa zabawka... A może coś jeszcze innego? Używana Wadia 121, Hegel HD20?

Godnym uwagi jest Audiolab M-dac. Jeśli masz możliwość to proponuję posłuchać. Jest sporo pozytywnych opinii na jego temat i pod wszystkimi się podpisuję. Od siebie mogę dodać tylko, że szalenie dużo dobrego wnosi zasiacz Tomanka.

Szukam jednak źródła teraz, pewnie przetwornika, z transportem pokombinuję później.

Jeśli uważasz, że nowe produkty faktycznie grają lepiej, to Twoje typy nie są złe, ale w tym budżecie można dostać urządzenia trochę starsze, które były bardzo drogie i dobrze grające, a poza różnicą w samej kostce DAC-a (teraz są nowsze/lepsze) porównanie budowy (zasilacze, stopnie wyjściowe) to dzisiaj produkuje się "po taniości". Poza małymi, ale raczej b. drogimi wyjątkami

Ale to już kwestia indywidualnego podejścia i możliwości finansowych;-)

Generalnie do Studio 100 źródło powinno być jak najlepsze - sam wiesz dlaczego;-)

pozdr!

Panowie, ja to wszystko wiem. Czekam na konkrety :) Budżet na pułapie 5-6 tysięcy. Używane wchodzą w grę.

Audiolaba niet - słuchałem i był "suchy", nie podszedł mi. Korci Moon 260D, ale troche kosztuje. Słuchał może ktoś z Was "osławionego" LKS Audio, na podwójnej kości ESS 9018? Czego można się po tym spodziewać i jaki jest całkowity koszt ściągnięcia go do Polski - jeżeli ktoś z Was wie?

Dzięki.

jeżeli bierzesz też pod uwagę cd to aż się prosi o sprawdzenie:

http://allegro.pl/electrocompaniet-emc-1-up-i5861100811.html

a w tej cenie to już w ogóle moim zdanie spoora okazja.

Ja z EMC1 (bez UP) korzystam już długi czas i mogę go polecić, jak na tranzystorowy cd jest ciepły i daje dużo przyjemności ze słuchania muzyki - pozbywam się go jednak ze względu na przejście na lampowe źródło.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

Szukam możliwie neutralnego źródła, z dużą dynamiką, możliwie pełną kontrolą na basie. Nie wiem, czy akurat EMC1 - pomimo zalet - spełnia taki warunek, ale dzięki za informację, bo sprzęta klasa, no i ten wygląd.

Szukam możliwie neutralnego źródła, z dużą dynamiką, możliwie pełną kontrolą na basie. Nie wiem, czy akurat EMC1 - pomimo zalet - spełnia taki warunek, ale dzięki za informację, bo sprzęta klasa, no i ten wygląd.

A tak z ciekawosci z czego obecnie odtwarzasz- bo obserwuje,ze sie troche miotasz ?

Obecnie niczego. Słucham z PS3 oraz set top boxa od UPC. Wcześniej miałem rDAC-a, z zasilaczem Tomanka.

Miotam się, bo mam kilka koncepcji, ale nie wiem, która mi podejdzie najbardziej, a wszystko to, co chcę albo jest niedostępne, lub daleko i nie do posłuchania, albo jako nowe wykracza poza budżet, jak Moon 280D i nie chcę się aż tak bardzo naginać chyba.

Obecnie niczego. Słucham z PS3 oraz set top boxa od UPC. Wcześniej miałem rDAC-a, z zasilaczem Tomanka.

Miotam się, bo mam kilka koncepcji, ale nie wiem, która mi podejdzie najbardziej, a wszystko to, co chcę albo jest niedostępne, lub daleko i nie do posłuchania, albo jako nowe wykracza poza budżet, jak Moon 280D i nie chcę się aż tak bardzo naginać chyba.

Jak tak to kup cos na razie na przetrwanie-oczywiscie zeby trzymalo jakies parametry.Tak nabylem Abrahamsena i narazie dalem na luz.Calkiem zacnie przenosi.

EMC1 w takim razie nie dla Ciebie.

----------------------------------------------------

Prawda,ale pani wyżej i owszem.Moje setki jadą do Lwowa.Musze przyznac.ze z kazdym dniem zaczynam je doceniać.

chyba Twoje byłe Proac 100 na Ukrainie już ktoś na sprzedaż oferuje:

http://olx.ua/obyavlenie/proac-studio-100-IDhpbnM.html

Ale numer,narazie tylko 5 stówek zaliczki wplacił by mu koniecznie wycofac z allegro.A moze ja je za tanio chce puscic?ile za nie mozna wołac wogole??

Ale numer,narazie tylko 5 stówek zaliczki wplacił by mu koniecznie wycofac z allegro.A moze ja je za tanio chce puscic?ile za nie mozna wołac wogole??

normalną cenę Podałeś, dopiero co znikło też ogłoszenie tylko że w kolorze wiśnia za cenę 2600 i chyba ze dwa miesiące wisiało na giełda hifi

No tak ale ja pusciłem za 2300 .To co on mysli ,ze sie dorobi na tym czy co?

Wogole to po kilku dniach obcowania z nimi dzis wpiołem mozarty i po jednym utworze schowałem.Bije sie z myslami czy ich nie zostawic az sie cos lepszego nie trafi bo zadziwiają tym co sie dzieje na srednicy,masakra

Dlatego, że ktoś szuka swojego dźwięku, ma takie same pasje jak my, a Ty chcesz z niego zederzeć jakieś marne 3 stówy, bo źle wyceniłeś kolumny !!!!

Loze64. Takie jak moje, tylko idealny stan

Edytowane przez PiotrJ
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.