Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jest róznica w rozróznianiu róznic miedzy róznicami - przykłady testów

xniwax

Rekomendowane odpowiedzi

O merytoryczne wpisy proszę i ostrzegam, Pawle.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No i pozamiatane, sru na bocznicę.

Jeżeli poziomy zostaną wyrównane ,to wtedy będzie można rozróżnić rzeczywiste różnicę miedzy różnicami ,w innym przypadku wyższy ''podregulowany'' poziom może być subiektywnie oceniony jako lepszy od pozornie niższego a którego nie miał kto ''podregulować'' ,ale po wyrównaniu ten ''podregulowany' mógłby być nierozróżnialny albo i nawet różnić się na gorsze . A może to było tak ,regulował poziom szpak ,potem była zmiana i szpak ''subiektywnie'' podkręcał róznicę miedzy różnicami ..? .

Krak_oN:

nie wiem jak to jest we wzmakach z najwyzszej polki, bo nie mialem okazji testowac, ale... wytlumacz mi jedno...

jesli przy wzmacniaczu Technics SU-500 wystepuje meczenie ucha wysokimi tonami (czyli wystepuje podbarwienie) w stosunku do np wzmaka Onkyo Integra 8067, to skad to sie bierze jesli EQ i Loudness sa wylaczone?

czy to oznacza ze wzmacniacz jest zepsuty, ma leciwe kondensatry i inne pierdoly, nie radzi sobie z 4 ohm-owymi kolumnami... czy co jest z nim grane?

ja wiem kiedy slysze "roznice" na granicy sugestii, a kiedy roznica jest po prostu wyrazna.

przy technicsie gdy mam wysokotonowca na wysokosci ucha, gdy poziom glosnosci jest sredni to mam wrecz bol ucha, i tak bylo zawsze nim dorwalem onkyo. zmienilem wzmaka i moge teraz sluchac nawet bardzo glosno. jak to mozna wytlumaczyc? nie wiem, moze to jakies uszkodzenie w technicsie... ale efekt ten nie tylko ja zauwazylem. czy nie jest mozliwe, aby tansze czesci uzyte w ukladach przez ktore przechodzi sygnal, podkoloryzowaly brzmienie? a moze bylo to specjalne podejscie producenta? aby zrobic na nowicjuszu wrazenie ze dzwiek jest ostry?

• 8 miesięcy później...

speedy, 9 Gru 2009, 08:45

>Krak_oN:

>nie wiem jak to jest we wzmakach...

Tak w sumie to ta moja wypowiedź pasuje nie tylko do dziedziny audio, ciekawe nie ;) .

zróżnicowanie różnic może wynikać z różnorodności różnicujących

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

No, no kto by powiedział.

muls

Jak rozróżniasz w sobie różnice wśród różnic w rozróżnianiu różnic w tym temacie.

To już jest niezrównoważenie taki brak różnic.

przy zróżnicowaniu roznic sprzetu przez róznicujacego wobec symetrycznego zróznicowania jego rozrózniania róznic doprowadzamy do zanikania róznic przy róznicowaniu róznicujacgo.

Masz rację różnicując tak dogłębnie różnice miedzy różnicami różnicując różnice nie zauważasz, że różnice można różnicować bardzo różnie. Zresztą różnie to bywa, gdy się w ten sposób różnicuje nie rozróżniając różnic w różnicowaniu różnic, a to już jest co innego niż różnice w rozróżnianiu różnic miedzy różnicami. Przecież to oczywiste jeśli chodzi o stwierdzenie różnic w rozróżnianiu czegokolwiek stosując różnicowanie rozróżniania różnic.

Nie pytaj tylko pisz zgodnie z tematem wątku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.