Skocz do zawartości
IGNORED

Skradziony napis „Arbeit macht frei”

kondrax

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy 2:

zumidokolalas, 20 Gru 2009, 19:11

>No niezle .Polcy zlodzieje w wysokiej formie.

a moze

szumidokolalas, 20 Gru 2009, 19:11

>No niezle .Niemiecy zlodzieje w wysokiej formie.

a moze

>No niezle .Rosyjcy zlodzieje w wysokiej formie.

a moze

>No niezle .Palestyncy zlodzieje w wysokiej formie.

a moze

>No niezle .Izraelcy zlodzieje w wysokiej formie.

Who knows?

Nowy ..

niektorzy potrzebuja krysztalowa kule i czarnego kota, zeby odpalic jakies podejzenie

a mi wystarczylo tylko kilkanascie lat pobytu w PL

hubertus, 21 Gru 2009, 14:58

>ciekawe, gdzie są te mądrale, co wcześniej żydów obwiniali za wszystko?

najpierw myślałem, że złomiarze a potem, że żydzi... jak złapano złodziei to już nawet chciałem żydów przepraszać, ale oficjalne info jak do tej pory brzmi:

"Zatrzymano pięć osób podejrzewanych o kradzież. Są w wieku od 20 do 39 lat. Tablica została przecięta na trzy części - poinformował rzecznik małopolskiej policji Dariusz Nowak. Według informacji RMF FM, tablicę skradziono na zlecenie "szalonego kolekcjonera"."

hm, kto zlecił? podejrzewam, że się tego nie dowiemy, tak jak np. wielu szczegółów śmierci Geremka.

Bardzo chętnie żydów przeproszę i bardzo będę się cieszył jak się dowiem, że to nie żydzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu jest trochę więcej, czuję że będzie jak napisałem wyżej, nikt jak na razie nie stawia pytań dla kogo? za ile? przecież te ziutki nie wzięli tego ot tak, co na jarmark mieli z tym iść? czy na alledrogo?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

muls- to nie kraj jest porąbany, to ludzie, którzy tu mieszkają mają popier...e w główkach. gdzie nie spojrzę- wszystkiemu winni żydzi!niedługo dowiem się, iż nawet meteoryt tunguski to sprawka jakiegoś rabiego! niestety ,taki mamy naród-ciemny, niedouczony, osaczony przez ciemnotę katolicką.Jak skomentować fakt, iż wg badań, 70% ludzi nie rozumie wiadomości wieczornych? to sięnormalnie w pale nie mieści, ja wiem, zaraz zgonią na dawny ustrój totalitarny, albo winni będą żydzi i cykliści, no bo jak to wyjaśnić?

co to są cykliści i dlaczego są winni?

używaj własnego mózgu, czemu powtarzasz jakieś kabaretowe teksty których nie rozumiesz?

zresztą to też żydzi ;)

mi ostatnio żydzi siedzą w szafie i pod maską samochodu - strach otwierać :)

Czy to normalne że złomiarze (bezrobotni) fatygują się z kujawsko-pomorskiego do małopolski po kawałek żelastwa? Napis jest wykonany ze stali? Czy z czegoś nieco droższego na skupie? Ile ten napis waży, i jak jego cena ma się do kosztów wyprawy po runo na południe?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

"Złodzieje tablicy-symbolu "Arbeit macht frei" planowali wywieźć ją do Szwecji. - Prawdopodobnym zleceniodawcą kradzieży był obywatel tego kraju - poinformował TVN24.

Krakowscy policjanci, którzy zajmowali się sprawą kradzieży tablicy, trafili na trop zuchwałych złodziei w Gdyni. Tam doszło do zatrzymania sprawców. Jak przypuszczają śledczy, mężczyźni planowali wywiezienie tablicy "Arbeit macht frei" na pokładzie promu płynącego do Szwecji.

Na razie nie jest pewne, czy obywatel Szwecji był pośrednikiem, czy zleceniodawcą kradzieży.

Według TVN24, złapani przez policję złodzieje zeznali, że na kradzieży tablicy mieli dostać od 10 do 30 tys. euro każdy."

Robi się coraz ciekawiej!

Jestem Europejczykiem.

"Obywatel Szwecji zamieszany w grabież z Auschwitz - dowiaduje się TVN24. Policja ustala, czy był zleceniodawcą, czy też pośrednikiem w przekazaniu skradzionego napisu "Arbeit macht frei".

Szwed miał się kontaktować z Marcinem S., a ten z kolei z czterema złodziejami, którzy ukradli napis z Auschwitz. Motywem ich działania - jak zeznali podczas przesłuchania - była chęć zysku. Mieli dostać od 10 do 30 tys. euro."

jak nic żydzi....tylko dlaczego tyle przepłacili?

• Redaktorzy

"A niby czemu tak szybko to sie znalazlao? Pomyslcie ludzie!"

Tiaa... Niby policja w Polsce nic nie znajdzie, jeśli jej Żyd nie powie, gdzie leży. Ciekaw jestem, czy kiedyś skończymy z tą orgią samoponiżania.

• Redaktorzy

"sprawcy to polscy idioci, którym ideologię dorabiają polscy antysemici."

A tak naprawdę, to po prostu amoralne obszczymurki, którym jest wszystko jedno, co i komu ukradną, byle im ktoś dobrze zapłacił. Takim typom, co im pryta owocowa wyżarła wyższe funkcje mózgowe, będzie ganc pomaga, czy ukradną napis z Auschwitz, Matkę Boską z Częstochowy czy powiedzmy rentę staruszce, byle potem mogli się za to nawalić, podjeść i panienki pochędożyć.

nie tylko obszczymurki..

"Kradzież tablicy z bramy obozu Auschwitz-Birkenau nie była pierwszym tego typu przypadkiem w Polsce. W 2003 roku niemiecki turysta próbował ukraść drzwi pieca krematoryjnego w obozie KL Stutthof. Został skazany na 7 miesięcy więzienia w zawieszeniu na dwa lata."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.