Skocz do zawartości
IGNORED

Który Blu-ray?

kooniuszy

Rekomendowane odpowiedzi

Mój sprzęt to DIY więc cudów wodotrysków itp nie szukam... byleby rozkodował :) To jakiego polecicie w kwocie 600zł ??

Co z tego, że rozkoduje, jak nawet nie poczujesz, że to gęsty format ;) Chyba z 1500 zł to raczej trzeba dać, przynajmniej na razie ;)

Co z tego, że rozkoduje, jak nawet nie poczujesz, że to gęsty format ;) Chyba z 1500 zł to raczej trzeba dać, przynajmniej na razie ;)

A no niestety tak to jest. Znam ten problem bardzo dobrze z autopsji. Denon DVD 3800 zagrał sporo lepiej z źródeł analogowych ten sam film DVD a niżeli tani odtwarzacz SONY z płyty bluray i złącz analogowych w Dolby HD

Powiem tak - mam Samsunga BD C6900 3D za 1200 zł, który ma świetny obraz, także w 3D i z płyt DVD, jest szybki i ładny, ma dekodery wbudowane, ale dźwięk z wyjść analogowych jest tragiczny w porównaniu do Oppo 83SE NuForce, i nie tylko w stosunku do Oppo zresztą zapewne....

• Moderatorzy

Kolor obudowy kolorem....

mój tuner: Technics - ciemny brąz, Rotel -srebrny(lakier proszkowy), Filipek - srebrny(szczotkowane aluminium

inne Nowe Rotele 15- szczotkowanie al, Oppo czarny - szczotkowane al

ciągle coś się zmienia , jak chcemy mieć 1 kolor to trzeba kupić na raz komplet i trzymać do zwycięstwa...

ostrzę zęby na 83 se - kibicuję cenom i czekam na spadki

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• 2 tygodnie później...

w ramach szukania klonów : Onkyo BD-SP 308 to LG BD550/551 zmieniono tylko rozkład elementów ale elektronika ( i soft ) ta sama...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Onkyo BD-SP 308 to LG BD550/551 zmieniono tylko rozkład elementów ale elektronika ( i soft ) ta sama...

eee ... no co ty myślę, że ekran startowy zmienili ;-)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• 3 tygodnie później...

Pozwalam sobie odgrzać ten wątek. Kilka osób ofuknęło mnie (skądinąd słusznie), że marudzę na temat odtwarzacza BD, który potrafi czytać również SACD oraz DVD-A i jest koloru srebrnego, a także ma cenę nie przebijającą pułapów absurdu. Inni radzili (dzięki) jak dorobić srebrną ściankę czołową do czarnego Oppo.

Jak się okazuje - warto było uzbroić się w cierpliwość. Od dziś jestem posiadaczem Cambridge Audio Azur 650BD. Ma wszystko co chciałem: wielokanałowe wyjście audio, czyta wszystkie formaty (w tym SACD i DVD-A) i jest srebrny. Jeszcze go nawet nie zdążyłem podłączyć.

Powiadają, że to klon Oppo-80. Być może. Dla mnie nie ma to znaczenia.

To klon oppo, ale to chyba akurat nie jest zła wiadomość.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy wysyła SACD po HDMI?

Ukryta Zawartość

To klon oppo, ale to chyba akurat nie jest zła wiadomość.

I tak i nie, bo to zaledwie BDP-80 za sporą kasę jakby nie było :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - w USA kosztuje grosze...

Ukryta Zawartość

I tak i nie, bo to zaledwie BDP-80 za sporą kasę jakby nie było :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - w USA kosztuje grosze...

w usa wszystk kosztuje grosze ale koszt 80 i cena 640 w Polsce jest porównywalne wiec jak bym miał wydac 2,5 za zródło audio-video trafiło by na Kambodze...

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

w usa wszystk kosztuje grosze ale koszt 80 i cena 640 w Polsce jest porównywalne wiec jak bym miał wydac 2,5 za zródło audio-video trafiło by na Kambodze...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - a ja bym dogadał się poza Allegro i wyrwał tego za 1,8 kzł:)

Ukryta Zawartość

Moi drodzy za niespełna 2,5tys. mam BDP-83 ... więc o czym tu mówimy ... ale jak się dla kogoś liczy kolor, to płaci za kolor ;-)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• Moderatorzy

Matee cenę opka liczysz z ebaya (600$+ 30 % na cło i podatek ? - czy masz jakiś dobre źródło w eu ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Matee cenę opka liczysz z ebaya (600$+ 30 % na cło i podatek ? - czy masz jakiś dobre źródło w eu ?

trzeba umieć kupować i płacić cło ... ;-)

to zaledwie BDP-80

Zabawne jest to ZALEDWIE. Rozumiem, że jesteś posiadaczem klocków, każdy za cenę sześciocyfrową. Wypada tylko pozazdrościć. Mnie "zaledwie" BDP-80 w zupełności wystarczy. I tak jakością (video, audio) pozostwaia w tyle znakomitą większość konkurencji.

Moi drodzy za niespełna 2,5tys. mam BDP-83 ... więc o czym tu mówimy ... ale jak się dla kogoś liczy kolor, to płaci za kolor ;-)

Wolę kupować z pewnego źródła, na nasz region. Nie z Allegro do którego nie mam za grosz zaufania i nie na inne regiony do chałupniczej przeróbki we własnym zakresie. Za kolor jestem gotów zapłacić. Sprzęt ma nie tylko dobrze grać, ale również być ozdobą pokoju.

A pozatym skąd ta pewność, że ten CA jest klonem Oppo-80?

A pozatym skąd ta pewność, że ten CA jest klonem Oppo-80?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To że są trochę podobne - o niczym jeszcze nie świadczy. Są również bardzo istotne różnice, głównie (choć nie tylko) na dole zdjęcia.

Ukryta Zawartość

Niech będzie trochę, znajdź 5 szczegółów.... ;)

Przyjrzyj się uważnie, znajdziesz znacznie więcej niż 5. Pozatym z takich rzekomo "poglądowych" zdjęć nie sposób stwierdzić, czy to są identyczne elementy, np. scalaki czy inne procesory. Jedyne co widać to jest to, że są w tym samym miejscu.

Bobcat, no przestań, nie wiem już czy żartujesz czy tak na poważnie.

Wiadomo, że na rynku BR nie jest niczym szczególnym tzw klonowanie. Jest uprawiane bardzo szeroko.

I skoro coś wygląda jak Oppo to ... jest po prostu klonem Oppo.

Niby czemu miałoby się coś różnić, skoro oryginał dobrze działa.

Lexicon też przypadkiem ułożył w przestrzeni tak somo wyglądający napęd, płytki, zasilacze jak w Oppo 83?

Bobcat, no przestań, nie wiem już czy żartujesz czy tak na poważnie.

No przecie, że nie na poważnie :)

Muszę się trochę z Zyziem podroczyć. Najpierw się napuszył, że On ma Oppo 83 SE Nu Force, a potem z wyższością spogląda na (cytuję) "zaledwie" (koniec cytatu) Oppo 80. Jak mu powyżej napisałem: ten "zaledwie Oppo 80" i tak jest lepszy od znakomitej większości tego, co jest na rynku. Ostatecznie firma Cambridge Audio jest marką samą w sobie, więc nie firmowałaby słabizny.

Nie ćwiczyłem modeli 80, 83, 83SE i 83 SE/NF obok siebie, nie mam więc porównania czy różnice w obrazie i (przede wszystkim) dźwięku (zwłaszcza po analogu) są zauważalne, jeśli tak: czy istotne. Nie wykluczam scenariusza, że Zyzio skonstatował poniewczasie, iż przepłacił i teraz próbuje nadrabiać miną.

Że niby ja przepłaciłem ? ;))) A co do wyniosłości to mi daleko do takich klimatów, od tego są inni ;)

Tutaj akurat jednak różnice są istotne....między BDP 80, a BDP 83 SE NuForce....I nie mówię że CA to słabizna, broń Panie Boże, bo żadnej przepaści w stylu Passata do A8 nawet tutaj nima ;))))

Dodać też należy, że sama obudowa i wykonanie jest lepsze w CA niż w BDP-80, ale środek to już kopia.

Że niby ja przepłaciłem ? ;))) A co do wyniosłości to mi daleko do takich klimatów, od tego są inni ;)

Tutaj akurat jednak różnice są istotne....między BDP 80, a BDP 83 SE NuForce....I nie mówię że CA to słabizna, broń Panie Boże, bo żadnej przepaści w stylu Passata do A8 nawet tutaj nima ;))))

Dodać też należy, że sama obudowa i wykonanie jest lepsze w CA niż w BDP-80, ale środek to już kopia.

Zyziu nie bierz sobie za bardzo do serca :)

Możliwe że Nu Force to Hi-End, a 80 po prostu bardzo dobre Hi-Fi. Mnie w zupełności wystarczy. Mam na myśli CA, które (jak powiadasz) jest 80.

CA 650 jest śrebrne! EOT! ;)

Dla mnie jest to (również) istotne. Dlatego już go mam :)

CA jest regionalizowany na nas: obszar B (BD) oraz strefa 2 (DVD).

CA jest regionalizowany na nas: obszar B (BD) oraz strefa 2 (DVD).

stary, ale ty bronisz tego swojego CA ... ;-)