Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  492 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Luk77, nikt nie broni Ci w klubie Rotela wypisywać o wyższości sprzętu tej marki nad innymi. Możesz także dowolnie manifestować swoje zadowolenie. Tutaj piszesz poza tematem. To tak samo jakby w klubie Rotela ktoś zaczął pisać że Rotel to shit. Ma taką potrzebę i chce się swoimi przemyśleniami podzielić z innymi. Tyle że trafił na nieodpowiedni grunt. Zauważ że nikt z nas nie chodzi po innych klubach i nie pisze że Sansui to najlepsza firma na świecie. Co więcej, raczej nikt z nas tak nie uważa. Każda z wymienionych przez Ciebie firm ma swoje kluby i nikt nie broni Ci tam pisać. A co do Twojej oceny Sansui to raczej nie masz podstaw aby tak sądzić. Nie słyszałeś jak grają topowe modele.

Rozumiesz istotę funkcjonowania klubu? To są posiadacze elektroniki danego producenta którzy wymieniają się między sobą spostrzeżeniami i wrażeniami dźwiękowymi. MIĘDZY SOBĄ. Nie potrzebują tutaj nikogo kto będzie ich przekonywał że Sansui to szajs i liczy się tylko Rotel (Sony, Denon, cokolwiek).

Jakościowe porównanie dźwięku topowych integr Sansui ma się nijak do Denona czy Sony. Podobnie jest z Rotelem. Dotyczy to zarówno dźwięku jak i wykonania. Sony miało tylko jeden wzmacniacz który z najlepszymi Sansui szedł łeb w łeb. Doceniany jest do dzisiaj. Obecny wyłącznie na rynku japońskim: TA-F777ES i ESII. Nieźle brzmiały też wzmacniacze na V-fetach z lat 70-tych (TA-F7B o ile dobrze pamiętam). Czasy świetności Denona skończyły się w latach 80-tych. Niestety żaden z modeli nawet PMA 790 nie przystawał do Sansui. Rotel? Zacna firma zwłaszcza jeśli ktoś chce kupić przyzwoitą integrę za małe pieniądze. Końcówki mocy są niezłe ale do Sansui im daleko. Tyle że cała ta dyskusja jest poza tematem.

Panowie, dość tych dywagacji poza tematem. Albo wracamy do głównego tematu albo dziękujemy już Wam.

Disco, ale pisanie w Klubie tylko o tym jak klubowy sprzęt jest fajny w oderwaniu od rzeczywistości pozbawia punktu zaczepienia. Nie róbmy tez kółka wzajemnej adoracji. Nie rozumiem nagonki na Luk77 - niech chłopak pisze, byle w temacie, a że krytycznie - kurcze, no nie róbmy cenzury. Luk, napisz jak ktoś prosił porównanie między 607 a Rotel Michi - toż to są ciekawe tematy.

Powrót po dłuższej przerwie...

Luk...W czym masz problem?Nie pasuje Ci Sansui to go sprzedaj i powielaj swoje teorie gdzie indziej...Nie wątpię,że za kazdym razem będziesz dochodził robiąc to...Reasumując...z Bogiem.

bakczysaraj

"A_ndy tak trochę poza tematem użytkowania Sansui, ale bardzo mnie interesuje - gdzie dostałeś taką ładną tapetę i czy była w innych kombinacjach i kolorach? Sprawia wrażenie jakby wszystko pływało i było trójwymiarowe. Super pasuje do Sansui dlatego pytam mam nadzieję, że nie za bardzo zaśmiecę wątek :)"

spytam żony i dam Ci znać na priva :)))

rotelfan

"to drugie urządzenie od lewej na twym zdjęciu - to co to jest? Jakiś amplituner, radioodbiornik? (to z 8 ma pokrętłami na froncie i z zielono-czerwono podświetlonym panelem)"

McIntosh MX-130. To przedwzmacniacz C-39 i tuner MR7083 w jednym pudle. Ciekawe urządzenie, którego używam jako tunera do słuchania fal na 99,9 ;)... amerykanie mają kurde rozmach i chyba szafki są u nich w innych rozmiarach :))

A teraz z innej beczki. Miałem kiedyś Rotela RA-1412, którego wspominam baaardzo miło. Wtedy wydawało mi się, że grał zbyt jasno i nie trzymałem go. Dziś wiem, że to on grał dojrzale a ja niewiele się wtedy na muzyce znałem :(

RA-1412 mógłbym śmiało postawić koło mojej G-8000 jako klasowe klocki... ale referencyjnych wypustów Rotela z lat 90tych nie ustawiłbym koło referencyjnych maszyn Sansui. Wydaje mi się, że poszli różnymi drogami.

Rotel wciąż istnieje, więc może zawsze udowodnić że się mylimy :))))

Pozdrawiam, Andrzej

PS. My tu na forum koty drzemy nawet o to czy "starsze" Sansui, jak G-8000, BA-5000 zasługuje na miano kultowych czy dobrze brzmiących... ale nikt nikogo nie obraża i nikomu nie ubliża.

Trzeba też zaznaczyć, że nie mogą narzekać Ci co kupili Sansui żeby przekonać się o jego walorach. Zawsze daje się odsprzedać bez straty, gdy nie spełni oczekiwań

Co innegi, stan sprzętu! Tu bym był ostrożny, bo na "fali" popularności marki ruszyły domowe serwisy naprawcze i to co dostajemy z Sansui może mieć niewiele wspólnego.

Piszę o pseudo "fali popularności" bo tak samo mogę opisać zachwyty nad starymi Grundigami, Revoxami, JBL, itd, itp. Po prostu starsze sprzęty udowodniły, że wciąż grają :)

Edytowane przez A_ndy

SANSUI AU-alpha 707DR | SANSUI SP-L550 | SANSUI TU-X711 | JBL L-110 | OPPO BDP-95 | DENON DP-37F + DL110 | FADEL/SEVENRODS/SONUS OLIVA

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie ostatnie ostrzeżenie: albo wracamy do meritum wątku albo kilku osobom zaraz podziękuję. Robi się koszmarny bałagan. Dość mam wypowiedzi ludzi którzy Sansui znają jedynie z obrazków i aukcji Allegro.

Zauważ że nikt z nas nie chodzi po innych klubach i nie pisze że Sansui to najlepsza firma na świecie.

Jacy Wy teraz "skromni" się nagle zrobiliście ... to Wam cos przypomnę (czyt. od postu 101)

:)))

http://www.audiostereo.pl/denon-pma-2020-ae-kontra-marantz-pm-15s2_112253.html/page__st__90#entry3298619

Disco , skąd wiesz ze ja nie słuchałem Alpy 907 ? Tak samo mogę stwierdzić że widziałeś zestaw Michi ale tylko na zdjęciu :)

Tylko że ja prawdopodobnie dużo "tracę" bo nie słuchałem tych ileś tam razy modowanych , grzebanych które grają "najlepiej" a dźwiek przestrzenny jaki wydobywa sie z kolumn to jak by ich było nie 2szt. a 20 czy ileś tam :)

RomekJagoda , 607 DR to przyzwoity wzmacniacz ...dosyć ciepłe relaksujące brzmienie z poluzowanym basem . Niezłe efekty i poprawę brzmienia dostajemy podłaczając dobre zródło do POWER AMP DIRECT. Porównywanie go do zestawu Michi jest nieuprawnione chociażby dlatego że to jest integra a Michi jak wiadomo zest.dzielonym.

Tutaj trzeba by porównać referencyjne zestawy dzielone Sansui i absolutnie nie twierdzę ze okazały by się gorsze ...Wiele osób prawdopodobnie wybrało by ten model prezentacji muzyki ...to tez oczywiscie zależy od dobrania źródła , kolumn i innych elementów.

@A_ndy Prosze o zblizenie tego McIntosh'a :)

Mam tylko takie foto

gallery_39064_260_76282.jpg

SANSUI AU-alpha 707DR | SANSUI SP-L550 | SANSUI TU-X711 | JBL L-110 | OPPO BDP-95 | DENON DP-37F + DL110 | FADEL/SEVENRODS/SONUS OLIVA

Gość czubsi

(Konto usunięte)

607 dr dość ciepłe relaksujące brzmienie z poluzowanym basem .... ręce opadają ... Boże ! widzisz to i nie grzmisz .... chociaż przy Rotelu faktycznie może się wydać ciepły bo przy Rotelach większość sprzętu taka będzie ... Skąd Ty masz ten wzmacniacz ???? Może w środku wcale go nie ma ???? Ustawiał to ktoś w ogóle ??? Czy to nie jest jeden z niemieckich wzmacniaczy ????

Romku co Ty rozumiesz pod pojęciem krytyki ???? Niedługo wskoczy tu fan Toski AWS 303 i zacznie prawić swoje oświecone tezy.... To że krytyka (oczywiście zdrowa) jest cenna nikt nie przeczy ale to nie znaczy, że jeden z drugim może pisać bezkarnie totalne głupoty obrażając i podważając przy tym czyjąś wiarygodność bezkarnie bo to nie żadna krytyka tylko szczeniactwo i prostota !!!!!

Luk

Doceniam (naprawdę !), że napisałeś swoje odczucia - nie wątpię, że pierwszy raz szczerze ale naprawdę uważam, że z nią jest coś nie tak - DR jest do bólu surowa i poluzowanie basu w tym wzmacniaczu oznacza totalne jego rozjechanie .... Sądzę Łukaszu, że Tyś go jeszcze nie usłyszał ! Daj komuś lub sam spróbuj go ustawić ! Czy on Ci się przypadkiem nie grzeje ??? Dobrze ustawione Sansui nigdy nie będzie nawet wyraźnieo ciepłe po kilku godzinach grania !

Jestem obecnie w Krakowie. Spotkałem się dziś z kolegami Artcar i Quess , których serdecznie pozdrawiam ! Przy okazji spotkania udało się zestroić dwa urządzenia - B2102 MOS oraz AU-alpha 707XR o tym jak wielkie to ma znaczenie dla brzmienia tych konstrukcji niech może napiszą koledzy ....

Edytowane przez czubsi

https://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ja&tl=en&u=http%3A%2F%2Fmembers.jcom.home.ne.jp%2Ftsuguji%2Foto06001.html

Tu macie już nie po węgiersku :-)

Pozdrawiam

Pygar

P.s.Dla kolegów "od masówki i masowej produkcji" w Japonii z ludnością ponad 126 milionów -> ponad 3x więcej niż Polaków, tylko raz na jakiś czas na rynku wtórnym pojawia się 1-3 szt. Sansui z serii Alpha 907, natomiast modele limitowane i najbardziej cenione raz do roku lub na dwa lata.

Edytowane przez Pygar

P.s.Dla kolegów "od masówki i masowej produkcji" w Japonii z ludnością ponad 126 milionów -> ponad 3x więcej niż Polaków, tylko raz na jakiś czas na rynku wtórnym pojawia się 1-3 szt. Sansui z serii Alpha 907, natomiast modele limitowane i najbardziej cenione raz do roku lub na dwa lata.

To nic nie znaczy, bo rownie dobrze moge Cie powiedziec jak rzadko pojawia sie np Yamaha AX-2000, Sony TA-F555ES MK2, Yamaha A-1060

To ze Sansui w ciagu roku byly 3 a Sony 6 to niczego tez nie dowiedzie.

Wszystkie te firmy mialy fabryki w ktorych wzmacniacze byly etapami skladane na linaich produkcyjnych, z tasmy schodzily setki tysiecy urzadzen, a nawet gdyby bylo ich tylko kilkadziesiat to i tak mamy do czynienia z produkcja masowa.

Witam

Chciałbym serdecznie podziękować koledze Pawłowi za spotkanie i cenne informacje i przede wszystkim za ustawienie mojej końcówki przy okazji wizyty, może następne spotkanie w Gorzowie kto wie..:)

Na razie nie mogę wiele napisać o zmianach bo nie miałem okazji dłużej posłuchać,ale słuchałem 707XR u ques11 i różnica jest bardzo duża no korzyść po ustawieniach, wzmacniacz zaczął naprawdę świetnie grać.

Jeszcze raz dzięki za odwiedziny Pawle.

Panowie ta cała dyskusja na temat cen Sansui i awantura naprawdę nie ma za bardzo sensu, to nie forum ustala ceny na rynku, Ci którym się obecne ceny w Polsce nie podobają niech mają pretensję do firm kurierskich i Polskich władz,ponad połowa ceny to są obciążenia związane z transportem i Vat-em.

Szymek pisał że 907 powinna kosztować 3 tyś zł i tyle kosztuje tylko że w Japonii, masz kogoś w Japonii kto Ci to przywiezie ominie cło to będziesz miał za 3k, ale nie wymagajmy żeby ktoś kto zapłaci za Fedex i opłaty celne i wyjdzie go 8k sprzedał Ci w cenie japońskiej to nie PCK.

Nikt nikomu nie zabrania ściągnąć sobie na własną rękę z USA czy Japonii,będzie taniej to super ale też trzeba wziąć pod uwagę ryzyko, jednak zakup w Polsce czy Niemczech jest bardziej pewny i niekoniecznie droższy.

Ja zaryzykowałem i mam taniej niż bym kupił w Europie..:)

pzdr.

Dobry wieczór...Jako najmłodszy piszę ostatni bo trzeba znac swoje miejsce w szeregu i miec szacunek dla starszych (pojęcie juz dzisiaj zapomniane) jak i dla ich dokonań więc zmasowane ataki,które mają ostatnio tu miejsce nie specjalnie mi się podobają...tym bardziej,że miałem okazję poznać Czubsiego osobiście...Przed regulacją Xr grał rozlazłym,snującym sie basem a po....zwiężle i dynamicznie..poprawiła się scena i ogólny przekaz oraz przejrzystość....Kolumny...nie napiszę jakie bo i tak nikt nie uwierzy...Dzięki Paweł za odwiedziny,regulację i miłe spędzenie kilku godzin w Artcara i moim towarzystwie....Pozdrawiam serdecznie.

Discomaniak....wiele lat się nie widzieliśmy więc zapraszam do siebie na odsłuch 607 DR,717 DR no i 707 XR.

Luk77 napisał cyt.:

"Jacy Wy teraz "skromni" się nagle zrobiliście ... to Wam cos przypomnę (czyt. od postu 101)

:)))

http://www.audiostereo.pl/denon-pma-2020-ae-kontra-marantz-pm-15s2_112253.html/page__st__90?do=findComment&comment=3298619 "

Luk77 szczerze to naprawdę nie czytałem powyższego wątku, ale musze się zgodzić z czubsi. Mniej więcej moje odczucia co do porównania akurat tutaj Sansui AU-alpha707XR z DENON-em PMA 2020AE się zgadzają. Muzykalnie jak dla mnie 707XR jest bardziej bogata w zawarte w muzyce emocje oraz ogólnie jest milsza dla ucha a dla mnie to bardzo ważne cechy. Fakt nowy Denon to bardzo dobra konstrukcja jak na obecne czasy, ale widocznie podpatrzona z konstrukcji Sansui. Podczas odsłuchu (wiadomo) była mowa o tym, że nowy, jest pilot itp. ale po załączeniu 707XR panom w pomieszczeniu dziwnie się porobiło, bo byli pewni nad przewagi nowego Denon-a. Ogólnie nastąpił podział który wzmacniacz lepszy a głosy były podzielone z przewagą na ... SANSUI AU-alpha 707 XR. Co naprawdę mówi o klasie Sasnui pomimo upływającego czasu. Jak dla mnie i bym miał do wyboru, to bym się nie zamienił, ale nie będę się powtarzał dlaczego...

Także czubsi napisał możliwie obiektywnie i podzielam jego opinie co do powyższego.

romekjagoda napisał cyt.:

" Disco, ale pisanie w Klubie tylko o tym jak klubowy sprzęt jest fajny w oderwaniu od rzeczywistości pozbawia punktu zaczepienia. Nie róbmy tez kółka wzajemnej adoracji. Nie rozumiem nagonki na Luk77 - niech chłopak pisze, byle w temacie, a że krytycznie - kurcze, no nie róbmy cenzury. Luk, napisz jak ktoś prosił porównanie między 607 a Rotel Michi - toż to są ciekawe tematy."

Zgadzam się z Tobą my swoje wiemy na temat Sansui i ciężko będzie zmienić bardzo dobrą opinię dla nas miłośników Sansui, ale właśnie zestawienia i porównania decydują o tym jaką nadal klasą sama w sobie są wyroby Sansui. Niech inni piszą, bo są to ciekawe wskazówki co usłyszeli i wywnioskowali...

A tak na marginesie i lekko poza tematem to raczej ciężko będzie przekonać właścicieli starych zadbanych np. mercedesów, że ich samochody są słabe i nic nie warte, bo nowy XXX to nowy jest i dlatego lepszy - wszystko wychodzi w tzw. praniu. Także przepychanki w stylu co jest najlepsze nie ma raczej sensu. Myślę, że lepiej pisać ile co mniej więcej jest warte i jak gra w odniesieniu do tego z czym było porównywane.

Pozdrawiam,

niro1

Edytowane przez niro1

Czasy świetności Denona skończyły się w latach 80-tych. Niestety żaden z modeli nawet PMA 790 nie przystawał do Sansui.

Był jeszcze wyższy PMA-970 :)

?👈

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Na tym forum można spotkać starych znajomych i tak właśnie stało się w przypadku forumowicza Ques11 ;-) Darek, oczywiście przyjmuję !

Panowie, Luk77 nie ma możliwości pisania więc nie polemizujcie z nim.

Rafał, tutaj 790 jest wyżej jak 960. Nie znam 970 ale wiem że 790 był topowym i słuchałem go - jest naprawdę niezły. Bardzo przyzwoity jest także 1520. PMA-2000 podobnie jak seria "S" nie zrobiły na mnie wrażenia ale każdy - jak sądzę - ma prawo mieć swoje zdanie.

denon10.jpg

Edytowane przez discomaniac71
Gość czubsi

(Konto usunięte)

Przy okazji wizyty w Krakowie udało się na pewno ukazać znaczenie ustawienia takiej konstrukcji jak alfa Sansui. Koledzy sami zobaczą i doświadczą na własnej skórze, jak ten wzmacniacz ustali swoje brzmienie po regulacji względem reszty systemu. Dobrze ustawiony Sansui to podstawa ! Ten kto naprawdę weźmie sobie moje słowa do serca nie będzie tak zdziwiony jak do mnie przyjedzie ... Drodze koledzy urządzenia które przywędrowały z Japonii są strojone pod układ 100 V. Druga sprawa, ze tam po ustawieniu fabrycznym przez często 20 lat nikt ich nie dotykał !!! Naturalną rzeczą jest spadek wartości ustawionych fabrycznie - często poniżej progu zgrywania się parametrów tych wzmacniaczy ! Podam parę faktów dla Was istotnych. Sansui serii 707 winien mieś prądy spoczynkowe ustawione na poziomie 10 mv - rzeczą oczywistą będzie zastaną wartość od 3,5 do 6 mV ... Chociaż zdarzają się i 25 mv jak to miało miejsce u Quessa ... Zależy jak wzmacniaczem wytrzęsą w podróży .... Nie mówię już o rozjechaniu biasu czy ustawienia połówek sinusoidy względem siebie a przecież waśnie to warunkuje że te wzmacniacze grają albo nie ! Złe ustawienie tych wartości sprawia, z escena jest rozmyta , płaska itp , bas rozlazły i tubalny (totalne przeciwieństwo tego za co chwali się te konstrukcje !) a w dodatku cała góra jest za kocem ...

Edytowane przez czubsi

Dobrze ustawiony Sansui to podstawa !

Wlasnie mialem dopytac o to ustawianie ale mnie ubiegles. Super dzieki.

@Andy nie jestem zwolennikiem "mrugajacych lampek" ale jak tak patrze na tego McIntosh'a to jestem sklonny zrewidowac zdanie na ten temat :)

@Andy nie jestem zwolennikiem "mrugajacych lampek" ale jak tak patrze na tego McIntosh'a to jestem sklonny zrewidowac zdanie na ten temat :)

No to dodam coś w temacie mrugających lampek :)

Zainstalowałem OPPO, konfigurowałem na "żywioł" nie czytając instrukcji bo szkoda czasu :)... używam go, słucham i po pewnym czasie na pilocie widzę klawisz "PURE AUDIO".

Pomyślałem sobie, chłopie dałeś ciała, pewnie można ze sprzętu "wycisnąć" jeszcze więcej. Sięgam po instrukcję, tym razem chciałem przed eksperymentem doczytać o co chodzi?

A w instrukcji informacja, że w opcji PURE AUDIO Oppo wygasza wyświetlacz!!!

Nawet nie skorzystałem, bo obok McIntosh i tak robił łunę wokół szafki ;))

Pozdrawiam, Andrzej

Edytowane przez A_ndy

Miałem dzisiaj okazje i niebywałą przyjemność posłuchać czegoś takiego:

jKQtm3.jpg

A tu w obudowie bardziej znanej:

6106-2.jpg

Napędzone elektroniką Coplanda z lat 90-ych. Można było spróbować z amplitunerami Sansui z lat 70-ych.

n89gVO.jpg

Jak myslicie, czy to DIY czy Sansui zrobił to sam tylko w innej obudowie? Nie widziałem tyłów więc nie wiem czy jest jakaś tabliczka znamionowa. Głośniki średniotonowe "dziwnie" powycierane w talkie ciapki.

Cena 5000 zł za ten dźwięk wydaje mi sie okazyjna. Jak ktoś zainteresowany to powiem gdzie do kupienia. Dodam, że stoją w sklepie w Warszawie.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Witam

Tak, po za tematem, to świetna galeria :-)

Z mnóstwem zacnego sprzętu.

Polecam przejrzeć.

Nie wiem, czy wiesz że dawno temu Sansui ściśle współpracowało z JBL i dzięki temu powstało kilka wybitnych konstrukcji, które do dziś w Japonii darzone są uznaniem i mimo sędziwego wieku osiągają wysokie ceny.

https://www.youtube.com/results?search_query=Sansui+SP-LE8T

Pozdrawiam

Pygar

Wracając do tematu regulacji wzmacniaczy ...

Ustawienie wszystkich parametrów pracy wzmacniacza to niezbędny zabieg po zakupie jeśli chcemy w pełni usłyszeć jego możliwości.

Wszystkie 4 wzmacniacze Sansui, które mam w kolekcji były u Czubsiego na regulacji i każdy przed miał rozjechane wartości.

Wzmacniacz który miał "przyjemność" być transportowany firmą kurierską na 100% straci nastawy i praktycznie po takiej eskapadzie nie nadaje się "do słuchania".

Gdy kupuję dowolny sprzęt audio, to zawsze jadę po niego osobiście lub wysyłam swojego Ninja.

Nie ważne czy trzeba jechać 1000, czy 2000 km. Mam pewność, że dojedzie w "jednym kawałku" i nic się nie uszkodzi. Cała drogę jedzie na miękkich poduszkach, na tylnej kanapie zabezpieczony przed gwałtownym hamowaniem i innymi przygodami w jakie obfitują polskie drogi.

Dzięki takiej dbałości, po powrocie, gdy podłączam sprzęt u siebie, to na mierniku trzyma te same nastawy, które miał wcześniej u Czubsi.

Po kalibracji, ... gdy minie już trochę czasu i wzmacniacz przyzwyczai się do nowych warunków pracy różnica przed, a po jest jak między nocą a dniem.

Dopiero wtedy na dobrym źródle można usłyszeć całe bogactwo wybrzmień i dźwięków tła, a o prawidłowej stereofonii i głębi sceny nawet nie wspominając.

Do szczęścia potrzeba parę ulubionych płyt i chce się słuchać do samego rana.

Modowany AU-X911DG, była regulowana kilkakrotnie, zawsze po każdej wymianie podzespołów jak również sukcesywnie w trakcie wygrzewania.

Rezultat jest olśniewający, co mogą potwierdzić osoby, które go słuchały.

Pozdrawiam

Pygar

Edytowane przez Pygar

Mnóstwo zacnego sprzetu to tam stoi.

Każdy audiomaniak z Warszawy powinien to miejsce odwiedzić. Nomos wystawiał się na Audio Show.

Banan nie schodził mi z facjaty.

Np. takie coś:

kolumny_unitra_tonsil_zg_40c_9_40w_8_om_62258.jpg

jest tam za 600 zł. W stanie igła.

Proponuję w wolnym czasie zrobić sobie wycieczkę.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Rafał, tutaj 790 jest wyżej jak 960. Nie znam 970 ale wiem że 790 był topowym i słuchałem go - jest naprawdę niezły. Bardzo przyzwoity jest także 1520. PMA-2000 podobnie jak seria "S" nie zrobiły na mnie wrażenia ale każdy - jak sądzę - ma prawo mieć swoje zdanie.

PMA-970 był na szczycie oferty i był najdroższy.

http://audio-database.com/DENON-COLUMBIA/amp/pma-970-e.html

Co do PMA-1520 to właśnie zmieniłem go na PMA-2000R. Większy rozmach, detal. Troche jaśniejszy. Dla mnie ogolnie lepszy.

?👈

Rafał, a ty co ?

Pomyliłeś wątki :-).

Czasem nie miałeś napisać tego tu :

http://www.audiostereo.pl/klub-marki-denon_43246.html/page__st__1530

Jak piszesz o Denonkach, to chociaż w konfrontacji z jakimś Sansui :-)

Pozdrawiam

Pygar

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.