Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  492 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Albo jak w tej reklamie o pragnieniu, co kumpel mu dziergał na drutach szalik legii przez całą drogę do Krakowa po czym go wysadził na peronie

Po prostu są w życiu momenty kiedy pragnienie nie ma żadnych szans :)

A wracając do meritum. Wczoraj przeprowadziłem mały eksperyment. Przeszukałem 3 portale (A, O i S) z myślą a teraz znajdę sobie inny wzmacniacz w podobnych pieniądzach jakie dałem za 711. I co? Nie ma niczego porównywalnego. Jest kilka sztuk udanych budżetówek za 400-900 zł oraz jazda za grube bańki i to wszystko.

Edytowane przez K-man

Jest troche udanych wzmacniaczy za te pieniadze. Ale napewno nic wybitnego.

Juz napewno nic nowego w tej klasie nie da sie kupic. Trzeba wydac dziesiatki tysiecy. No moze przesadzilem. Mysle ze ze 30 jak za moja klase. A za klase co poniektorych kolegow(jak ja im zazdroszcze:)duzo,duzo wiecej.

Dla mnie swiat nie konczy sie na sansui ale firme ta bardzo cenie za jakosc i filozofie dzialania. Wiec siedzenie cicho bo ktos krzyczy, ze znalazl cos lepszego na forum sansui jest chowaniem glowy w piasek. Gdybys to robil na watku sony to nie ma problemu.

Nowy, prawdopodobnie sluchales jakichs szrotow. Posluchaj sprzetu ktoregos z forumowiczow.

Nie przekreslam marki Sansui jako calosci, bo to znacznie wiecej modeli, ale 711 i 901 sa zwyczajnie bardzo slabe, wiem ze stoi nad nimi sporo lepszych wzmacniaczy tej firmy, ale ponoc taka 901 to juz sredni poziom, i skoro ten średni poziom tak slabo gra to nie wiem jak zagra cos wyzszego

Albo jak w tej reklamie o pragnieniu, co kumpel mu dziergał na drutach szalik legii przez całą drogę do Krakowa po czym go wysadził na peronie

Po prostu są w życiu momenty kiedy pragnienie nie ma żadnych szans :)

A wracając do meritum. Wczoraj przeprowadziłem mały eksperyment. Przeszukałem 3 portale (A, O i S) z myślą a teraz znajdę sobie inny wzmacniacz w podobnych pieniądzach jakie dałem za 711. I co? Nie ma niczego porównywalnego. Jest kilka sztuk udanych budżetówek za 400-900 zł oraz jazda za grube bańki i to wszystko.

Dlaczego przeszukales budzet 400-900zl? Przecież 711 kosztuje ponad 2000zl

Przez te wszystkie dyskusje nabrałem grubej ochoty, żeby usłyszeć w moim systemie jakiegoś silnego ES-a. Może faktycznie zmiażdżyłby moją silnie budżetową 517? Jeżeli jakiś posiadacz z Warszawy chce wrzucić w bagażnik i przyjechać na porównanie, jestem otwarty. Odpalimy z placka rewelacyjne Completorium - Purpurową Bossę, możemy Noise Trio niezwykle audiofilskie w gęstych plikach zarzucić i co tam jeszcze się komu zechce.

Nie przekreslam marki Sansui jako calosci, bo to znacznie wiecej modeli, ale 711 i 901 sa zwyczajnie bardzo slabe, wiem ze stoi nad nimi sporo lepszych wzmacniaczy tej firmy, ale ponoc taka 901 to juz sredni poziom, i skoro ten średni poziom tak slabo gra to nie wiem jak zagra cos wyzszego

Dlaczego przeszukales budzet 400-900zl? Przecież 711 kosztuje ponad 2000zl

Nowy12

Widzę, że nie zrozumiałeś mojej aluzji nt. Harleya.

Pisząc dalej tym tonem o Sansui zamiast w wątku o Sony prosisz się o "wyklepanie maski".

Słabe to są owszem modele AU-X301 i tym podobne.

Grzeczniej jest napisać "Mam bardzo wyszukany gust i brzmienie 711 i 901 rozminęło się z moimi preferencjami, ponieważ oczekuję od brzmienia systemu : ... "

Tyle, że te rewelacje zostaw dla członków Klubu Sony, a nie Sansui.

Ponieważ Nas nie interesuje Twój gust muzyczny ani sprzęt grający marki Sony.

Wolimy słuchać ulubionej muzyki na Sansui.

Mamy inny gust od Twojego.

Potrafisz to zrozumieć i uszanować ???

Dlatego ponawiam moją prośbę, byś opuścił nasze grono i przeniósł się do klubu Sony.

Pozdrawiam

Pygar

Es sa efekciarskie. Duzo gory i dolu. Kuzyn mial 770es. Zostawil sobie keenwoda za 400zl. Ale ten keenwod naprawde ladnie gral. Ja tam juz go za bardzo nie pamietam bo myslalem ze to jakis tam slaby klocek jak to u sony, ale okazuje sie ze sie mylilem;).

Tzn przepraszam. Nie trafil w moj gust dzwiekowy. Nie podobalo mi sie, ze instrumenty nie brzmia naturalnie. A i nie podobalo mi sie ze ma lapke bo z klapka kojarzy mi sie z budzetowkami moze dlatego wtedy pomyslalem ze to cos z dolnej pulki.

Dobrze, że nie słuchałeś dla porównania McIntocha bo by Ci zamulił cały dzień ;)

SANSUI AU-alpha 707DR | SANSUI SP-L550 | SANSUI TU-X711 | JBL L-110 | OPPO BDP-95 | DENON DP-37F + DL110 | FADEL/SEVENRODS/SONUS OLIVA

@Nowy12

Kiedy czytam twoje wypociny, przychodzą mi do głowy następujące pomysły:

- Świadomie i z premedytacją robisz sobie żarty kosztem osób, które naiwnie wierzą, że wreszcie coś zrozumiesz. Dobrze się przy tym bawisz.

-Słoń nadepnął ci na ucho, albo twoje osłuchanie w świeci dobrego hi-fi jest niewielkie.

-Wyrażasz swoje opinie na temat marki Sansui, po krótkim obcowaniu z jakimś truchłem o nieokreślonej przeszłości.

Osobiście stawiam na mariaż pkt.2 i 3.

Koszmar audiofila: żona sprzedała jego zabawki za tyle, za ile powiedział jej, że je kupił...

Gdy czytam nowego przypominaja mi sie opinie zwolenników audioplików w formacie mp3, którym bardziej sie podoba od FLAC lub WAVE. Bo przeciez jaskrawiej i bardziej wali po uchu.... Mała rada: jak w końcu przekonasz się do, naprawdę, dobrego sprzętu i to wróć i podziel się opiniami. Dobre zwyczaje trzeba sobie wyrobić!!! Gdy od swięta pijesz Whisky to na podstawie Ballantines mozesz sobie o niej wyrobić jakąś tam opinię. Inaczej ma sie sprawa po skosztowaniu wysokich lotów Single Malta....

Edytowane przez mario100007

Najwyzszej klasy sprzet audio stara sie oddac atmosfere sali koncertowej, klubu. Jest to niezwykle trudne dlatego ten sprzet jest tak drogi.

Takiego szajsu co dzwoni i buczy jest od groma i nie trzeba sie bylo silic na es sa tansze integry.

Nowy, ale staramy sie chyba dazyc do naturalnosci. Czy nie?

To zalezy, jedni chca aby gralo jak na zywo a drudzy chca aby gralo tak jak im sie podoba, niestety chocby zbliżenie sie do tego jak muzyka gra na zywo jest niemozliwe, wiem jak rock, blues brzmi na zywo i slyszalem jak brzmi na sprzecie naprawdę wysokiej klasy i to zupełnie nie przypomina grania na zywo, to dwa rozne swiaty dlatego szukamy brzmienia ktore po prostu nam sie podoba

Najwyzszej klasy sprzet audio stara sie oddac atmosfere sali koncertowej, klubu. Jest to niezwykle trudne dlatego ten sprzet jest tak drogi.

Takiego szajsu co dzwoni i buczy jest od groma i nie trzeba sie bylo silic na es sa tansze integry.

Naprawdę uwazasz ze szukam w muzyce dzwonienia i buczenia? Dzwiek ma byc otwarty w pelnym pasmie, tego szukam w muzyce i chociaz to tylko elektronika to autentycznie ale nie zagra na byle czym, wrzuce Ci pozniej kilka tytulow abys mogl sobie sprawdzic jak to gra u ciebie

@Nowy12

Kiedy czytam twoje wypociny, przychodzą mi do głowy następujące pomysły:

- Świadomie i z premedytacją robisz sobie żarty kosztem osób, które naiwnie wierzą, że wreszcie coś zrozumiesz. Dobrze się przy tym bawisz.

-Słoń nadepnął ci na ucho, albo twoje osłuchanie w świeci dobrego hi-fi jest niewielkie.

-Wyrażasz swoje opinie na temat marki Sansui, po krótkim obcowaniu z jakimś truchłem o nieokreślonej przeszłości.

Osobiście stawiam na mariaż pkt.2 i 3.

Sluchalem sprzetu kilkadziesiat minut i napewno nie bylo to truchlo, slon na ucho tez mi nie nadepnal, kazdy ma swoje preferencje i slucha roznej muzyki

Moze sluchales nie tego co trzeba i nie tam gdzie trzeba.

770 jest chyba tez na mosfeetach czyli jakis zamysl byl ale rezzta elektroniki zepsuli w/g mnie wzmacniacz.

Zapewniam Cie, ze moj mos bije Twojego wlasnie dzieki temu ze jego dzwiek niczego nie udaje.

Przez to, ze jak to nazywasz...otwarcie czyli w sony jest duzo na gorze i dole wiele dzwiekow tracisz nie wspomne o braku tego co najwazniejsze naturalnosci.

Mozesz mi podac kilka tytulow.

Pygar ok.

W grudniu w Krakowie odbędzie się spotkanie "Grupy Krakowskiej". W uczcie dla uszu towarzyszyć nam będą.

-au alfa 707xr

-b 2102 mos vintage

-au alfa 607 mos premium

-cd alfa 917xr

-cd alfa 717dr

Zostaną ochrzczone odnowione głośniki sansui spx-9000.

w końcu kopa dostaną moje kefy reference

Będziemy się dobrze bawić i mam nadzieję, że moi sąsiedzi nie wezwą policji ;)))

Gość A&T

(Konto usunięte)

Każdy wie o co chodzi, ładnie to ująłeś :)

To ja zwrócę uwagę, że teraz rosną ceny wyższych modeli sony. Przyganiał kocioł garnkowi. I komu to przeszkadzało by rozwalić wątek?

Panowie Szlachta

Proszę nie odpowiadać na wpisy kolegi Nowy12.

Dziękuję i pozdrawiam

Pygar

Przyłączam się do tego apelu I napiszę już chyba 4 raz NIE KARMIĆ!!!

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Koledze Nowy12 serdecznie dziękuję za udział w wątku i około 50 wypierdów nt jaki to Sony z gumowym basem jest świetny ... Obiecałem tu trzymać jako taki poziom i tak będzie ! Obiecałem też nie dopuszczać do sytuacji traktowania tego wątku jako pasaż handlowy i w myśl tego natychmiast zbanuję osoby trudniące się tym procederem jeśli znów się tu pojawią ! Nie będzie kolejnych ostrzeżeń ! Panowie z bulkami pod nosem proszę spuszczać się na wątkach na waszym poziomie a ten zostawcie ludziom którzy muzukę pojmują troszkę głębiej niż "dawało basem czy cykało na całe osiedle" ...

Pozdrawiam !

No i fajnie, ale zaraz przylezie następny New13 Bump7 czy Box69 - te klony się mnożą jak agent Smith

a koledzy je dokarmiają na maxa :)

Mała poprawka do tej mojej wycieczki po portalach celem znalezieenia podobnego klasą i ceną do 711...

Przez moment był jeden A no ale poszedł za prawie 3 tysie więc dlatego o nim nie wspomniałem

Gość czubsi

(Konto usunięte)

napiszę to raz dla tych co wolniej jarzą ...

jest to wątek : KLUB PASJONATÓW MARKI SANSUI

Każdy użytkownik, który tego nie rozumie i dowolnie będzie sobie ten tytuł tłumaczył jako np : "porozmawiajmy o Sansui" albo "co sądzisz o Sansui" automatycznie będzie upominany a następnie w razie braku reakcji banowany ... to tyle - ja za kogoś do szkoły nie pójdę - nie oczekuję , że wszyscy są omnibusami ale proste hasła czy komendy to nawet nasi milusińscy rozumieją ...

a teraz w temacie (w końcu)

jestem na świeżo po spotkaniu z kolegami piotrek608 oraz Pygar na którym omówiliśmy pewne ważne spostrzeżenia dotyczące konstrukcji wzmacniaczy Sansui . Doszliśmy w zasadzie zgodnie do tego, że konstrukcje te wymagają zapewnienia właściwego zasilania ponieważ ich konstrukcja ściśle wiąże się z tym faktem. Stosunkowo mała wartość filtracji sugeruje oparcie konstrukcji o sprawną "gospodarkę" prądem dostarczanym bezpośrednio do wzmacniacza ! Wzmacniacze alfa są tyle warte co prąd do nich dostarczony ! Wzmacniacz zasilony słabym trafem będzie namiastką elektrowni , która budzi się pod właściwym prądem - to dlatego MOS 907XR niemal rozniósł Infinity renaissance 90 - mimo, że to tylko ok. 120 watt na 8ohm ...

Na słabszym transformatorze ten wzmacniacz jest jak potulny baranek ...

Edytowane przez czubsi

Co to A?

Ponawiam pytanie. Ma moze ktos z was ba 3000 lub 5000?

Albo choc sluchal. Interesuje mnie brzmienie. Czy to gra precyzyjnie czy traci vintagem.

Edytowane przez audiowit

To są konstrukcje z połowy lat 70tych więc jak by nie grały to trącą vintagem bo nim po prostu są :)

Moje 003 - jeżeli Ci się trafia tanio to bierz, bo tyle ile zwykle za to chcą to to nie jest warte - lepiej kupić jakieś 907,

Co to jest wzmacniacz A? Jest podobny do wzmacniaczy S. Np jak napiszę że kupiłem na portalu A to chyba wiesz na jakim - no właśnie. Mam taką zasadę, że nie piszę żadnych nazw, kto wie ten się domyśli, a wąsaci Janusze nie podniosą cen

Edytowane przez K-man

No dobrze. To teraz przetlumacz mnie laikowi w jaki sposob moge dostarczyc jak najsmaczniejszy prad mojemu wzmacniaczowi zeby byl zadowolony. I czy moge cos wogole zrobic?

I czy musze cos zrobic bo nadal jestem zadowolony z dzwieku pomimo 3 czy 4 stron sugestii, ze nie powinienem byc;)

Słyszałem pozytywne opinie o Tunerze X1 z roku1979 - jakby nie było chyba najdroższym jaki wypusciła firma. Czy ktoś posiada albo ma doświadczenie z odsłuchu tego albo innych, młodszych, z serii Alpha np 707, 907?

Edytowane przez mario100007

Mario, z tunerami to jest zupełnie inna historia. Najlepsze były w 70tych. Sam używam japońskiego T od miniwieży którego kiedyś dostałem w prezencie - żadna cyfra mu nie podskoczy :)

Pytanie czy teraz warto pakować się w coś co za kilka lat zlikwidują

Mario x1 osiaga zeczywiscie zawrotne ceny. Nie wiem czy warto bo jakby nie bylo to radio.

Tuner bedzie u mnie ostatnia rzecza jaka kupie do zestawu.

Tak jak K-man potwierdzam opinie o najlepszych z lat 70.

Ja osobiscie jesli sie wogule pokusze to beda to modele tu-555, tu-666 lub tu-999. I nawet nie chodzi o dzwiek tylko o kwestie estetyki.

Rada slucham w kuchni i w samochodzie, a tam juz sprzety mam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.