Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  492 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem! I jak na razie to chyba Tobie się mózg położył a nie Au07. B2301l z pre postawiłbym na równi z Au07 no chyba że priorytetem jest nawalanka, która ściśle łączy się z mocą. Dopiero modyfikowaną B2301l wyprzedza AU07 pod względem przestrzeni, wiarygodności precyzji itd. Schemat b2301l to świetna platforma do zbudowania wzmacniacza docelowego ale co ty możesz o tym wiedzieć... AU07 to gotowiec, który od razu jest urządzeniem bliskim ideałowi. B2301l w oryginale jest lepszy od b2301 ale nadal czuć starą szkołę strojenia. Jednak całokształt jaki sobą prezentuje mimo pewnych naleciałości pozwala b2301l stawiać na równi z Au07. W b2301 bez l brakuje rozdzielczości i swobody. Pre tu niewiele zmienia, te wzmacniacze mają już wbudowane drivery o bardzo podobnej konstrukcji jak w pre. Wiele razy wspominałem, że te końcówki są przygotowane pod wysterowanie źródłem z regulacją

Edytowane przez czubsi
W dniu 10.12.2023 o 10:51, czubsi napisał:

Oczywiście to powyżej to na temat ostatniego wypierdu niejakiego san-sui

Narzucasz narracje? Ok. 

Ty to dopiero napisałeś "wypierd". 

W jednym wpisie "wypierd", że dobre porównanie, to tylko i wyłącznie, gdy jest ten sam system, a zmieniamy jego element, np. wzmacniacz, a zaraz potem kolejny "wypierd", że moc, zastosowany preamp, tu jest bez znaczenia. 

Po co się tak "podkładasz"? 

Zastanów się co piszesz, gdyż jasno widać, że w każdym wpisie sugerujesz co innego. 

O "wypierdach" jana, na temat aut ale także, że czas i schemat budowy końcówki, jest bez znaczenia, w ocenie dźwięku, nie chce mi się nawet dyskutować! 

Przypomnę, że jakiś czas temu zrobiliście obydwaj "nawalankę", że różne schematy grają różnie i determinują to co słyszymy. 

Pomijam głoszona marketingową tezę, że integra MOS gra lepiej od koncówki MOS. I nie ma znaczenia koszt ich produkcji, czyli zastosowane części i rozwiązania. 

Skończyło się, jak zwykle, kolejnymi "wypierdami". 

Edytowane przez san-sui

Powtarzam.

Słuchałem AU-07, 907LTD i nie zrobiły na mnie aż takiego wrażenia, bym pałał chęcią ich posiadania. 

Grały tak sobie, w porównaniu do końcówek Sansui. 

A to że  "modyfikowana B2301l wyprzedza AU07" mnie i pewnie ogół mało interesuje, bo to są tylko klony oryginałów i niedostępne na rynku. 

Edytowane przez san-sui

Pierwsze.

Znowu ,,dzielenie,, wypowiedzi, chyba dla podniesienia współczynnika wpisów. Tyle, że jak zwykle jak to Paweł zaznaczył ,, wypierdów,, . Podobnie ten sam schemat wypowiedzi, teza oparta na rzekomych słowach napisanych przez daną osobę i oczywiście ,, błyskotliwa,, puenta w twoim wykonaniu. Co prawda nie ma co błyszcze, bo to zwykłe bzdury i przeinaczenia w twoim stylu. Jak wcześniej napisałem, dyskusja z tobą nie ma sensu, wpierw przeinaczysz a na koniec jeszcze nawciskasz innym za to co nie napisali a ty zainsynuowałeś. To, że Au czy coś innego ci nie interesuje , OK. Zaraz potem tekst, że to są tylko klony. OK, to czemu piałeś poemy na temat klona AU-X70. Jak zwykle, ty i tylko ty . Klękajcie narody, ja wam to mówię- ja san-sui znafca i mistrz wielki. Co do tego jedynie jesteś mistrzem manipulacji. Jak czytasz czyjeś wypowiedzi to twoja sprawa, jednak nie nadinterpretuj ich, bo mało wiesz i długo tak pozostanie. Można ci wykładać kawę na ławę a i tak napiszesz, że to kompot. Bardzo się cieszę, że AU-07 nie interesuje cię. Tym lepiej. Jednak nie porównuj się do guru w temacie brzmienia, bo cały czas narzucasz innym twoje i tylko twoje . Każdy sprzęt brzmi inaczej w różnym systemie. Ponieważ tobie źle brzmi AU-07, to widać coś z tobą lub twoim systemem a może i obie rzeczy naraz. 

Zastanawiam się czy te obustronne wpisy są w nadziei, że może :

-jedna strona drugą zmieni? NIEREALNE

- jedna strona tak uprzykrzy pobyt tutaj drugiej, że w końcu ta odpuści i zniknie? NIEREALNE

- jedna strona użyje tak mocnych argumentów, że drugiej stronie spadną z wrażenia kapcie, zawstydzi się po czym przyzna że nie miała racji? NIEREALNE

ciekawe co dalej 🤣

Mariusz Ty to lepiej siedź cicho bo w Twojej NRA jest więcej wsadzonych wytłumień niż oryginalnych części - to by się "pacjent" po Tobie przejechał, że klona masz :-)))... Hahaha

Najbardziej mnie wzruszył ten wypot , że mu się AU07 czy ltd nie podoba ... a ja się kur...a pytam a kogo to cokolwiek obchodzi co ci się  podoba ?????????????????? najbardziej merytoryczne w twoim wykonaniu jest milczenie i tego się trzymaj ! 

Edytowane przez czubsi

Panowie !!!

To jest popis https://allegrolokalnie.pl/oferta/sansui-au-907i-mos-limited-5c5

Nasz mistsz to betka , tu dopiero kogoś- translator też ,poniosło. Nawet trudno przebrnąć przez ten słowotok a pojąć trudno. Cena ,,przystępna,, . Co tu się pastwić nad san-sui, toż to do pięt gościu nie dorasta tej twórczości. Chyba nie był by w stanie takiego gniota wymodzić, a może ... 

mario 100007

Masz rację, to jest NIEREALNE.

Pozdrawiam

Edytowane przez janvideo24
9 minut temu, janvideo24 napisał:

Widziałem to już wczoraj.

@LJ3 był łaskaw.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Panowie, jest ktoś z Łodzi lub okolic u kogo mógłbym odsłuchać 907xr, mr lub nra? Chciałem porównać bezpośrednio z Accu 302. Proszę tylko o niekomentowanie typu "A co tu porównywać?", bo każdemu podoba się coś innego. Jeden lubi pomidorową a drugi ogórkową 😉

2 godziny temu, dominikurbanski napisał:

Jeden lubi pomidorową a drugi ogórkową 😉

Ja z tych, którzy wolą pomidorową 😉

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Witam Szanowne Panie i Panów.

Zbliżają się wielkimi krokami Święta. Pragnę Wszystkim złożyć serdeczne życzenia. Zdrowych i Wesołych Świąt. Spokoju w domu i pracy. Najlepszego sprzętu  i wspaniałej muzyki. Naj, naj, naj lepszego w tych pięknych dniach życzę.

Pozdrawiam

Jan

• 2 tygodnie później...

Witam szanowne Grono.

Jestem tutaj nowy, zatem wypada sie przedstawic. Jestem Rafal 

Zakupilem niedawno Sansui alpha 907 Limied, Kiedys bylem posiadaczem 707DR oraz jakiegos budzetowego chyba to byla 511 , ale to juz dosc dawno temu bylo. Mam takze w posiadaniu CD X-711

Tyle jesli chodzi o Sansui. Chcialbym zapytac bardziej doswiadczonych uzytkownikow o 907Limited.

Zatem, wzmacniacz dosc mocno sie grzeje , czy ten typ tak ma? Czy cos jest nie tak i kupilem dzialajacy lecz na oparach? Gorna obudowa jest naprawde ciepla, w 707 DR byla zdecydowanie chlodniejsza.

Dodam iz wzmak chodzi dosc dlugo w trakcie dnia , szczegolnie teraz ( odsluchy jak i sporo wolnego czasu)

Dziekuje i pozdrawiam,

Szczesliwego Nowego Roku!!! 

Cześć meloni.

Proszę uściślij czy to Alpha 907 MOS Limited czy Alpha 907i MOS Limited. Tak na prawdę to tylko detal, ale ważny. Jak stoi i gra, nie powinien być cieplejszy jak 707 DR. Ogólnie to nie ma różnicy jaki to model MOS, nie powinien się tak grzać. Trzeba uważać , bo można się pożegnać ze sprzętem a tranzystory mocy do niego nadzwyczaj trudno zdobyć. Wygląda na totalnie rozjechany . (nie zestrojony). Paweł - Czubsi z tego forum jest mistrzem w regulacji tych maszyn. Polecam kontakt z nim na priv.

Dziękuję za życzenia, wzajemnie.

Jan 

Witam. 

To jest 907 MOS Limited. 

Narazie posilkuje sie witrakiem komputerowym na obudowie i jest ok. Na wolnych obrotach i obudowa jest juz tylko letnia, co nie zmienia faktu , iz poleci na service. Jaby nie patrzec to po zakupie zawsze trzeba go przejrzec i poustawiac gdyz nie wiodomo tak naprawde kiedy ktos ( jesli wogule) do niego zagladal. 

Zastanawiam sie jeszcze czy to nie wina przetwornicy 230/100V? W zestwie dostalem jakies ustrojstwo , nie za bardzo wiem co to warte.

zasilacz.jpg

Sansui_AU-α_907_Limited-1994.jpg

Warto sprawdzić ile masz w sieci.

W moim przypadku nawet 244V (chwilami) i nie spada poniżej 238V, także polowałem na trafo obniżające napięcie z możliwością przepięcia 230/240V po stronie pierwotnej.

Zawsze to lepiej mieć na wtórnym okolice 100V a nie 115V…

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Klubowicze!

Pozdrawiam,

W dniu 1.01.2024 o 13:49, meloni1002 napisał:

Witam. 

To jest 907 MOS Limited. 

Narazie posilkuje sie witrakiem komputerowym na obudowie i jest ok. Na wolnych obrotach i obudowa jest juz tylko letnia, co nie zmienia faktu , iz poleci na service. Jaby nie patrzec to po zakupie zawsze trzeba go przejrzec i poustawiac gdyz nie wiodomo tak naprawde kiedy ktos ( jesli wogule) do niego zagladal. 

Zastanawiam sie jeszcze czy to nie wina przetwornicy 230/100V? W zestwie dostalem jakies ustrojstwo , nie za bardzo wiem co to warte.

zasilacz.jpg

Sansui_AU-α_907_Limited-1994.jpg

Gratulacje, ładny sprzęt, jak wrażenia odsłuchowe?

Co do grania, jeżeli trzeba się posiłkować wentylatorem, to brzmienie będzie się różnić od docelowego , po zestrojeniu. Wizualnie stan jest dobry. 

Jan

Janek to nie jest zdjęcie jego egzemplarza ... To zdjęcie jest sprzed wielu lat z hifido - nie poznajesz wykładzinki pod sprzętem ??? I to chyba - jak się nie mylę z Akihabary ...

Tak jak na zdjęciu wyglądających limited w naszym kraju jest - nie waham się tego głośno powiedzieć, może ze 2 sztuki .... 

W zasadzie to trochę się dziwię dlaczego kolega nie wrzucił zdjęcia swojego egzemplarza ... zapewne otworzyłoby to oczy na ewentualny stan zewnętrzny, który z reguły mocno sugeruje stan wewnętrzny - szczególnie tego modelu ... 

Tu masz inne ujęcie ...

pobrany plik.jpg

Edytowane przez czubsi

Fakt Pawle.

Mnie tylko zastanawia, czy foto trafa to też lipa, czyli, że ta ,,osoba,, pisze dla picu, by później oczerniać, czy tylko tak sobie.

Dzięki

Jan

4 minuty temu, janvideo24 napisał:

foto trafa

Napisy na trafie chyba rosyjskie.

35 minut temu, Tajitsu napisał:

Napisy na trafie chyba rosyjskie.

Tak, po rusku. Nazwa trafa to w tłumaczeniu "Sztil". Ale mam pytanie z innej beczki. Czy ktoś jest w posiadaniu instrukcji obsługi do wzmacniacza Sansui AU alpha 907MR. Od miesiąca gra u mnie ten wzmak, ale chciałbym poczytać instrukcję użytkownika.

14 minut temu, dominikurbanski napisał:

A jakie spostrzeżenia odnośnie dźwięku? 

Nie będę pisał o dźwięku, ponieważ nie potrafię, powiem tylko że moja wieczna gonitwa za zajączkiem się skończyła. Popracuję trochę nad biżuterią, zamierzam też wymienić gramofon na jakiś vintage i to wszystko. Mój obecny zestaw:

Sansui AU alpha 907 MR, Marantz SACD 30N, Project Classic+ortofon bronze, TEAC PE 505, JBL 4429.

Edytowane przez HARDDOG
Godzinę temu, czubsi napisał:

A na cholere Ci instrukcja obsługi??? Lubisz krzaczki oglądać? 

Lubię czytać instrukcje obsługi ;). Myślałem o jakiejś transkrypcji na angielski. Chociaż AI poradzi sobie z tymi krzaczkami

Edytowane przez HARDDOG
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.