Skocz do zawartości
IGNORED

Jak Sennheiser HD580 ale inaczej

freepio

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam słuchawki Sennheiser HD580. Jestem zadowolony z ich brzmienia i wygody użytkowania.

Teraz potrzebuję jeszcze dokupić słuchawki, o podobnej charakterystyce brzmienia, ale lepiej tłumiące dźwięki płynące z membrany na zewnątrz. Priorytetem jest nie przeszkadzanie innym przy głośnym słuchaniu. Tłumienie dźwięków z zewnątrz jest mniej istotne. Zakładam, że mogą to być konstrukcje zamknięte. Zależy mi też żeby były wygodne przynajmniej jak HD580 i aby były łatwiejsze do wysterowania dla sprzętu przenośnego. Możliwie wysoka efektywność i niska impedancja byłaby więc wskazana.

Jeśli znacie HD580 i macie jakieś typy spełniające powyższe założenia, proszę o podpowiedź. Dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/61261-jak-sennheiser-hd580-ale-inaczej/

miałem kiedyś HD 580 i nie tylko...wtedy w ofercie jak pamiętam były m.in. HD 265 linear...jeśli dobrze pamiętam symbol, był to model niższy i tańszy od tych 580, ale jakoś dźwięku pewnie też ok, typ zamknięty no i do tego pewnie wygodne, choć ich nie przymierzałem...ja bym się nimi zainteresował

Dzięki za rady.

Beyer'ów muszę posłuchać. Wersja 80 Ohm może być akuratna.

Co do HD265 linear, to pamiętam, że one wbrew nazwie wcale nie były liniowe niestety. Ilość basu, a w zasadzie BASSSUUU była jak dla mnie dużo powyżej "linear" i to przywalało resztę pasma :(

Może ktoś jeszcze ma jakieś ciekawe typy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.