Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dołączam do klubu z XA 6950 na pokładzie :) Szukam CD z szeroką ale i głęboką sceną. Onkyo Dx 7555 daje tylko szerokość, a tej głębokości namiastkę, myślę o CEC 3300/3800. Jakieś inne Cd brać pod uwagę? Pod względem wizualnym oczywiście Deluxe 1.0 ale brakuje budżetu na nowy, a używek brak :(

Witaj!

Spróbuj upolować Xindak C-09, a jeszcze lepiej Dac-09. Pozdrawiam:)

Edytowane przez profundis

Odpuść CECa, słuchałem któregoś z serii 3 i pod względem sceny był slaby. Wszystko walało się po podłodze, podpięcie DACa za 50% ceny CD pokazało jak wygląda scena (reszta toru identyczna).

Nie wiem którego CEC-a słuchałeś 3300 czy 3300r, Cec-e znane są z grania baaaardzo przstrzennym dźwiękiem, 3300r to świetna maszyna z pełnym zbalansowanym torem, kiedyś był pozycjonowany w klasie B. Jeden z użytkowników z Audiostereo zamienił CEC-a 3300r na M-dac i w dac-u brakowało mu właśnie przestrzeni.

Nie ma się czym chwalić, wzmacniacz już wiadomy, kolumny Taga f100, kable Cordial CLS 4-25, oraz Klotz AC110 SW.

Większość forumowiczów zaczynała z dużo niższego pułapu, więc nie widzę powodu do jakiegokolwiek wstydu., tym bardziej, że kolumny mają dobrą prasę. Jednak mimo wszystko ja, na Twoim miejscu wymieniłbym najpierw kolumny, to one są w największym stopniu odpowiedzialne za całościowe brzmienie. , choć tych nie słuchałem. Cd przesunąłbym jednak na dalszy plan, ale możesz oczywiście zrobić, jak uważasz, zakupić cd, a w przyszłości ewentualnie zmienić głośniki:)

Nie będę sie upierał, ale mam je krótko więc dam im jeszcze szansę :)

Tak z ciekawości... słuchałeś je? Jakie wg Ciebie mają wady/zalety?

Nie ma cudów w tej cenie i nigdy nie było . Kolumny mają po kilka głośników więc automatycznie gdzieś musiały być oszczędności .

Czyli ich jakość , buda , zwrotnice czy wygłuszenie . Jedyne rewelacyjne , tanie kolumny jakie znam to Kef LS50 i R300 .

Za większe , stojące trzeba już koło dychy szykować .

Warto pobawić się w modyfikacje takich kolumn. Wygłuszenie , okablowanie i lepsze elementy zwrotnic i można się zdziwić .

Wczoraj przerabiałem półkę pod A600P.

Wyciągnięty na wierzch robi niesamowite wrażenie a w krzyżu łupie :)

To jest monstrum !

Na żywo robi jeszcze większe wrażenie :)

Nie będę sie upierał, ale mam je krótko więc dam im jeszcze szansę :)

Tak z ciekawości... słuchałeś je? Jakie wg Ciebie mają wady/zalety?

Jeśli masz je krótko, to chyba rzeczywiście trzeba się ich osłuchać. Takie cd z podobnej półki cenowej, jak wzmak może dać ciekawe efekty, no i w przyszłości dopiero możesz dopatrywać się ewentualnych braków w głośnikach, bo elektronikę będziesz miał już z głowy:) Zatem powodzenia w polowaniu. Xindaki mają dodatkowo lampę na wyjściu, którą można zmienić i kształtować w przyszłości brzmienie, także pozostałby w Twoim systemie na dłużej:)

Nie ma cudów w tej cenie i nigdy nie było . Kolumny mają po kilka głośników więc automatycznie gdzieś musiały być oszczędności .

Czyli ich jakość , buda , zwrotnice czy wygłuszenie . Jedyne rewelacyjne , tanie kolumny jakie znam to Kef LS50 i R300 .

Za większe , stojące trzeba już koło dychy szykować .

Warto pobawić się w modyfikacje takich kolumn. Wygłuszenie , okablowanie i lepsze elementy zwrotnic i można się zdziwić .

Wczoraj przerabiałem półkę pod A600P.

Wyciągnięty na wierzch robi niesamowite wrażenie a w krzyżu łupie :)

To jest monstrum !

Na żywo robi jeszcze większe wrażenie :)

Ja mam na wierzchu, więc mogę podziwiać jego gabaryty non-stop, no i jakoś już mi się takie duże nie wydaje to monstrum, a też się obawiałem tych gabarytów. Końcówka jeszcze bardziej dopracowana, ale A600E też jest rewelacyjny brzmieniowo.. Końcówka...Może kiedyś. Na razie jest rewelacyjnie i nie mam pytań!

dlatego, że waży to ponad 50 kg to nigdy tego nie wypożyczyłem na odsłuchy. Kto by to targał? ja dziękuję za takie ciężary

63kg dokładnie .

Dziwny powód , przecież codziennie się tego nie przestawia .

Ja mam na wierzchu, więc mogę podziwiać jego gabaryty non-stop, no i jakoś już mi się takie duże nie wydaje to monstrum

A 600P jest nieco większy od A600E

A600E

Waga: 53 kg

Wymiary (W x S x G): 220 x 450 x 596 mm

A600P

Wymiary (W x S x G): 247 x 450 x 620 mm

Waga 63 kg

Tak z ciekawości - jest ktoś tu jeszcze z A600P ?

Edytowane przez muda44

Tak, wiem, że końcówka jest większa i cięższa, ale A600E w porównaniu do typowych klocków też jest potężny. Sam jestem ciekaw, czy któryś z forumowiczów posiada końcówkę, albo integrę serii A600..

Nie ma się czym chwalić, wzmacniacz już wiadomy, kolumny Taga f100, kable Cordial CLS 4-25, oraz Klotz AC110 SW.

te kable to też pół nieszczęścia ale dobre kable warto dać do dobrych kolumn wówczas zmiana jest mocno zauważalna/słyszalna

Witam

Przypadkiem jest ktoś, kto wie gdzie jest do kupienia integra Xindak PA-M?

Dzwoniłem po całej Polsce, nigdzie tego nie ma!

dostawa w połowie lub poczatku Listopada

"Lampa nie umiera nigdy"

A co byś proponował w takim samym budżecie?

Nie wszystko naraz , bo zwariujesz:) Zrób zakupy etapami:)

Oczywistym jest, że wiele elementów trzeba u Ciebie wymienić, żeby wejść na wyższy poziom, ale to wszystko musisz jakoś sobie poukładać, przeanalizować kolejność zmian i zaplanować. Zrobisz zakup cd, potem zadbasz o wymianę kolejnych elementów. Ja bym jednak najpierw zwrócił uwagę na konkrety, potem drobniejsze zakupy:)

A co byś proponował w takim samym budżecie?

Qed Ruby za 35zł / metr .

U mnie wyparły Albedo Air 1 z rodowanymi widłami za prawie 2000zł .

>Marcio sprzedaj swoje graty i kup ten komplecik :-)

http://www.harpia.pl/page/pol/okazje.html

Szanuję PAM i znam Amstaffy ale po to kupuje się wielkie kolumny żeby czasem przypindolić a nie łączyć z 20W wzmacniaczem .

Ale Watty w klasie "A" liczy się inaczej :-)

To są tzw."pierwsze watty"

Jak inaczej ?

To właśnie najczęściej małe wzmacniacze w klasie A mają problemy z prawidłowym wysterowaniem trudnych kolumn .

Po co kupuje się duże kolumny ?

Zeby plumkać wieczorami przed snem ?

Do tego są monitory .

Takie jest moje zdanie .

Jak inaczej ?

To właśnie najczęściej małe wzmacniacze w klasie A mają problemy z prawidłowym wysterowaniem trudnych kolumn .

Po co kupuje się duże kolumny ?

Zeby plumkać wieczorami przed snem ?

Do tego są monitory .

Takie jest moje zdanie .

Czy PA-M jest za słaby żeby pociągnąć amstaffy ? Z tego co wiem to PA-M ma moc 20W przy 8 ohm , amstaffy to 4 ohm.

Kiedyś miałem Luxmana L-590AII ,ten też nie miał za wiele Wattów ale "ciągnął" wszystko :-)

A co oznacza ciągnął wszystko ?

Pewnie , Amstaffy można nawet połączyć z 4W wzmacniaczem ale nie o to chodzi przy zakupie wielkich podłogówek z czterema 23cm wooferami .

Takie kolumny potrzebują WATY i AMPERY .

Czy PA-M jest za słaby żeby pociągnąć amstaffy ? Z tego co wiem to PA-M ma moc 20W przy 8 ohm , amstaffy to 4 ohm.

Teoretycznie może i mieć 40W przy 4 omach ale do tych kolumn trzeba sporo więcej .

Grać to będzie ale dynamiki LIVE się nie osiągnie :)

A do tego są te kolumny stworzone .

Ostatnio pomagałem kumplowi złożyć zestaw .

Końcówka PAM , Stram Magic 6 ( jako strumieniowiec , DAC i preamp ) , Kef R300 .

I to jest super zestaw w cenie około 11000zł

@up

Jak w takim razie wypada zestawienie PA-M z Amstaffami MINI ? Czy tylko na zasadzie : "Grać to będzie ale dynamiki LIVE się nie osiągnie :)

A do tego są te kolumny stworzone " ?

@up

Właśnie jestem po rozmowie telefonicznej z Panem Jurkiem. Bardzo sympatyczny Pan. Wyrażał się w samych superlatywach o zestawie PA-M + Amstaf , Amstaff Mini. W wypowiedzi nie było żadnej ściemy żeby wyhaczyć klienta ale bardzo fachowe podejście do tematu. Jak słuchałem to w każdym słowie czuć było pasję do tego o czym opowiadał a to w dzisiejszych czasach rzadkość wśród sprzedawców. W każdym razie bardzo mnie zainteresował tym zestawem.

Jak w takim razie wypada zestawienie PA-M z Amstaffami MINI

Do Amstaffów to Calyx CTI , A600E , A600P , Stello Ai500 , jakaś integra Krella .

Kurcze , nikt do napędzania wielkiego BMW7 nie daje silnika 1,0 55koni :)

Jak pisałem , z PAM świetnie się łączą Kefy R300 .

Jeden woofer 16,5cm i koaksial do napędzenia a nie taka masa głośników.

Jakość brzmienia i klasa wykończenia , wykonania tych Kefów powalają na kolana .

Brzmienie podobne do Harpii ale z jeszcze większą precyzją , rozdzielczością i hektarami stereofonii . Tu trudno o konkurencję i to w dużo większych kwotach a wyrwać je można poniżej 5000zł + koszt podstawek.

Do tego 5 lat gwarancji .

Oczywiście R300 nie uzyska takiego SPL jak Amstaffy ale z MOCNYM wzmakiem !

@up

Właśnie jestem po rozmowie telefonicznej z Panem Jurkiem. Bardzo sympatyczny Pan. Wyrażał się w samych superlatywach o zestawie PA-M + Amstaf , Amstaff Mini. W wypowiedzi nie było żadnej ściemy żeby wyhaczyć klienta ale bardzo fachowe podejście do tematu. Jak słuchałem to w każdym słowie czuć było pasję do tego o czym opowiadał a to w dzisiejszych czasach rzadkość wśród sprzedawców. W każdym razie bardzo mnie zainteresował tym zestawem.

Rozmawiałem nie raz .

Sam używa Calyxa CTI .

Ja uważam za bezsens łączyć Amstaffy z 20W wzmacniaczem a Wy kupujecie sobie co chcecie .

Forumowa UGODA to minimum do Amstaffów

Nawet znalazłem fotkę UGODY napędzającej Amstaffy jeszcze za czasów Krella KAV280CD i kopii jakiegoś topowego lamowego pre Jadisa :)

Przy okazji Amstaffy w Piano Black :)

Edytowane przez muda44
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.