Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

I wszystko się zgadza, tv może nawet wylecieć na inną scianę, ale jak pisałem że 55cm to miałem na myśli szerokość szafki pod telewizor.

No cóż, może jakaś nowa wersja A600p będzie krótsza...

Nie męczę już z tym wzmacniaczem, przyjdzie czas na zmiany to będę się martwił.

Bajzel

Stało się-od kilku dni pogrywam na nowej integrze P-AM.Godnie zastąpił starego,dobrego A8000A,jest zauważalnie lepiej w kwestii przestrzenności,swobody i mikrodynamiki.Wszystkie zakresy pasma poszły o półkę wyżej.

Muszę tylko przerobić stolik aby dać mu więcej przestrzeni wentylacyjnej,obecnie ma tylko 3cm nad sobą-dostanie jeszcze 10 cm i powinien odetchnąć.

Stało się-od kilku dni pogrywam na nowej integrze P-AM.Godnie zastąpił starego,dobrego A8000A,jest zauważalnie lepiej w kwestii przestrzenności,swobody i mikrodynamiki.Wszystkie zakresy pasma poszły o półkę wyżej.

Muszę tylko przerobić stolik aby dać mu więcej przestrzeni wentylacyjnej,obecnie ma tylko 3cm nad sobą-dostanie jeszcze 10 cm i powinien odetchnąć.

Jaka ma barwę i bas ten xindak P-Am.

czytałem, że gra ciepło z dobrą podstawą basowa, wysokie tony są delikatne czy wyraziste mocne?

Jestem na etapie kupna wzmacniacza, ewentualnie końcówki mocy i zależy mi na raczej ciepłym wzmacniaczuu i myślałem o P-AM do moich bardzo neutralnych jbl hp430, zeby je trochę ocieplic i dodać im masy w dole pasma i wokalu.

Jaka ma barwę i bas ten xindak P-Am.

czytałem, że gra ciepło z dobrą podstawą basowa, wysokie tony są delikatne czy wyraziste mocne?

Jestem na etapie kupna wzmacniacza, ewentualnie końcówki mocy i zależy mi na raczej ciepłym wzmacniaczuu i myślałem o P-AM do moich bardzo neutralnych jbl hp430, zeby je trochę ocieplic i dodać im masy w dole pasma i wokalu.

KarolDr

Powinieneś dostać dobrą podstawę basową z ogromną obfitością i zejściem. Wysokie tony bardziej ofensywne takie wyraziste aniżeli łagodne.

Średnica i co za tym idzie wokal są bardzo miłe. Wokal wypchnięty do przodu, średnica generalnie cieplejsza. Także masy i wokalu napewno dostaniesz bardzo dużo, do tego przestrzeń, nie wiem jak z tą górą będzie... :) W sumie wszystko kwestia jak się zgra cały system ;)

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Integry PA-M słuchałem u kolegi z kolumnami Harpia Amstaff ,brzmiało to bardzo fajnie ,zachęcony wypożyczyłem

od niego i wypróbowałem u ciebie z Hapią Marcus New oraz Amstaff Micro .

Z Amstafem było lepiej ,lepsza kontrola basu ogólnie większa synergia.

Zamówiłem końcówkę P-AM do sterowania tych Amstaff Micro jako frontów w K.D.

W tym moim K.D. "uruchomiłem" też stereo ,końcówka sterowana Audiolabem M-DAC-iem z zasilaczem Tomanka

po XLR-ach .

W wymienionych wyżej konfiguracjach grało to nieżle chociaż barwa była dawkowana raczej oszczędnie z wyjątkiem

pierwszej konfiguracji u mojego kolegi , być może za przyczyną M-DAC-a ?

Mając w drugim systemie monitory tubowe Xindaka MS-1201 postanowiłem wypróbować je z końcówką Xindaka.

Niestety nie "zafungowało" , tutaj barwy było jak na lekarstwo , o dziwo lepiej grało po RCA jak po XLR-ach .

Wspomniane wyżej monitory Xindaka świetnie za to zagrały ze wzmacniaczami lampowymi (2A3 ,EL34)

a już obłędnie z lampowym wzmacniaczem zintegrowanym bez transformatorów wyjściowych 6AS7 OTL Pana Bogusława Dubiela.

Edytowane przez tadeo

Podpisuję się pod tym co napisał Patryk-mam porównanie a Audiolabem 8000A-jest pełniej w całym zakresie,bardziej wyrazista gora-ale nie natarczywa /tu audiolab był oszczędny/ a dół jest jeszcze pełniejszy.

Phoebe III są dla niego niezłym obciążeniem/87db/ i z czasem na pewno pomyślę o bardziej efektywnych głośnikach.Sadzę,że powinien mniej się grzać.

Dziękuję za odpowiedź.

Jeśli ktoś będzie sprzedawał Xindak P-AM w przystępnej cenie to proszę dać znać.

Nową Integre można kupić za 4200zl

Końcówkę mocy P-AM widziałem w ogłoszeniach za 3000 jak nowka, szukam dalej może się uda znaleść za 2500zl ;) Będę miał zajęcie.

teraz trochę nie na temat...

Jestem po kilku piwach i oczywiście słucham muzyki.

Cały czas zastanawiałem się na jaki wzmacniacz wymienić mojego Xindaka 6950, co by pokazał szkołę kolumnom na scanach...

W tej chwili, teraz, jestem po prostu zachwycony graniem mojego zestawu :)

Problem w tym, że mógłbym popaść w alkoholizm :) echhhhh

Bajzel

• 3 tygodnie później...

Czytałem na forach, że świetną alternatywą dla

PA-M i

XA 6950

Jest Xa 6200 08, w którym dodatkowo można zmienić lampy na lepsze i dodatkowo indywidualnie kształtować brzmienie.

Czy Ktoś z Forum posiada ten wzmacniacz?

• 4 tygodnie później...

Wpisałem w google Xindak A600E i m.in. takie zdjęcie mi wyskoczyło:

5a3pxj.jpg

W związku z tym, że nie rozumiem po rosyjsku proszę kogoś biegłego w tym języku o pomoc, bo wygląda to na jakiś wielki, niesmaczny żart...

link do źródła: http://soundex.ru/?app=forums&module=forums&controller=topic&id=22280&page=5

Edytowane przez ygrene

Bajzel

W związku z tym, że nie rozumiem po rosyjsku proszę kogoś biegłego w tym języku o pomoc, bo wygląda to na jakiś wielki, niesmaczny żart...

Zdjęcie tych kondensatorów krąży po Internecie już od dawna i absolutnie nie dotyczy Xindaka A600E w wersji pierwszej (z 4 wielkimi kondensatorami) ani wersji (09) z pokaźną baterią mniejszych kondensatorów. W żadnym z nich kondensatory ze zdjęcia nie występują. Z tego co zrozumiałem, wątek to dyskusja na temat chińskiej jakości. Są tam zwolennicy jak i uprzedzeni hejterzy - zresztą to samo co u nas :) O samym A600E nie wiele się tam mówi, słuchali wersji pierwszej z 4 wielkimi kondensatorami, jedni zachwyceni inni w ogóle nie słuchali ale twierdzą, że badziew bo chińskie. Z wad to wymienili mało precyzyjną zdalną kontrolę głośności pilotem, jaskrawe, niebieskie diody i brak wyjść do nagrywania (hehe, ktoś dziś jeszcze nagrywa po analogu?). Rozmowa też była nad wykradaniem przez chińczyków projektów markowych urządzeń i robieniu własnych "klonów" 5 razy tańszych, podano przykład Dussuna d9 za 800 dolców i RedRose M1 za 5000$. Pokazano zdjęcie z oszukanymi kondensatorami jako przykład do zastanowienia czy w ogóle można chińczykom ufać. Zwrócono też uwagę, że w przypadku A600E wcale nie jest taki tani ale to i tak nie przekonało hejterów, którzy twierdzą, że wszystkie chińczyki brzmią kiepsko i tak samo w dodatku.

Ogólnie ten ruski wątek żadnej ciekawej merytoryki na temat tytułowego A600E nie wnosi, mało kto słuchał, mało kto widział. Nikt nie przeprowadził rzetelnych porównań. Jakiś białorusin, który miał go w domu potwierdził wysoką jakość tego wzmacniacza i można wywnioskować, że lepszego nie słyszał. On jedyny z nich pisał konkretnie o dźwięku i w ogóle potrafił o nim pisać. Później to podobne przekomarzanki osobowe jak u nas i odechciało mi się dalej czytać, dotrwałem do strony 7, może później jest coś ciekawego ale wątpię :)

Mnie ten wzmacniacz prócz piekielnie głębokiego, potężnego i jednocześnie znakomicie kontrolowanego i szybkiego basu ujął gładkością średnicy, czym się zdecydowanie wyróżnia spośród tranzystorów.

Z wad to faktycznie przy niskich poziomach głośności regulacja pilotem jest mało precyzyjna. Druga rzecz to jego waga - 53kg. Ciężko z nim biegać po wąskich i krętych schodach :) Z drugiej strony już same gabaryty budzą szacunek a brzmienie nie mniej go potwierdza.

Zapomniałem dodać, że piszę o wersji 09, której brzmienie może być i podobno jest inne (wg producenta ulepszone) od wersji pierwszej, z którą styczności nie miałem.

dzięki za wyjaśnienie... swoją drogą zobacz jak jedno foto wyrwane z kontekstu potrafi człowiekowi w głowie namieszać :)

Czekam, aż wejdą do sprzedaży nowe końcówki mocy Xindaka. Jakiś czas temu pisałem do Irka i w sprawie dostepności i cen, ale napisał, że po 8 kwietnia się przypomnieć trzeba.

Dam jeszcze trochę czasu i zaatakuję.

Bajzel

Wpisałem w google Xindak A600E i m.in. takie zdjęcie mi wyskoczyło:

5a3pxj.jpg

link do źródła: http://soundex.ru/?app=forums&module=forums&controller=topic&id=22280&page=5

to zdjęcie podważa zaufanie do tej firmy.... - albo to kiepski żart po prostu...:)

ale żart w sprzęcie za grubo ponad 10-12 tys zł !? - ?

orbit,

kolega pit80 już wypowiedział się w temacie, raczej nie ma powodu do niepokoju.

Do odważnych świat należy....

Dasz radę ;)

Racja, poradzimy sobie ;)

ps. na zdjęciu to Twój były Xindak... już go nie mam, ale miło wspominam :)

Bajzel

orbit,

kolega pit80 już wypowiedział się w temacie, raczej nie ma powodu do niepokoju.

Racja, poradzimy sobie ;)

ps. na zdjęciu to Twój były Xindak... już go nie mam, ale miło wspominam :)

Domyślam się...

Cieszę się ,że sprawił Ci frajdę ;)

A żonę masz wyrozumiałą,więc działaj... :)

Pozdrawiam ;)

Tak wlasnie tworza sie mity. Problem z czytaniem ze zrozumieniem

Bez nerwów, ja zaznaczyłem w swoim wpisie, że nie znam rosyjskiego i tylko przypadkiem trafiłem na to zdjęcie, takie wyrwane z kontekstu.

Bajzel

to zdjęcie podważa zaufanie do tej firmy.... - albo to kiepski żart po prostu...:)

ale żart w sprzęcie za grubo ponad 10-12 tys zł !? - ?

To po co ten wpis, skoro te kondy, w ogole nie odnosza sie do xindaka

• 3 tygodnie później...

Ty go sprzedajesz? :)

Nie, ja dopiero złożyłem fajny zestaw, słucham i kombinuje co jeszcze zmienić.

Ten Xindak za duży.

Najbardziej z xindakow podoba mi się PA-M i 6800SE w drewnie ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.