Skocz do zawartości
IGNORED

DAC AD1865 wraz z WM8804, SRC4192 i zegarem

Waldi_06

Rekomendowane odpowiedzi

>morris,

>A jak wypada w porównaniu z Twoim daciem na PCM1704?

i jeszcze jedno, narazie gra na zasilaniu części analogowej przetwornika na LMach I stopnia, musze wlutować stabilizatorki II stopnia.

no panowie zostałem właśnie właścicielem daca na ad1865 zrobionego przez kolegę Waldi06 powiem szczerze ,że wykonanie daca jest niesamowicie profesjonalne ,wygląda jak z fabryki :),pełen profesjonalizm chylę czoła koledze,co do brzmienia to narazie gra to na pasywce i/u analogówka się robi ,kończę na lampkach WK-WA ,uwagę przyciąga jak jóż pisał Waldi bas jest zwarty i super kontrolowany ,reszta pasma też przyjemna ,ale to dopiero początek

dzisiaj udało mi się skończyć lampki wk-wa na pcc88 ,teraz pracują z dackiem Waldka,lampki zabudowałem na zewnątrz cdka bo się nie zmieściły ,w środku cd więcej nic już się chyba nie zmieści:)

gra to bez porównania lepiej niż na konwersji pasywnej i/u ,dynamika, bas, powietrze,muszę się osłuchać z tym dżwiękiem.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>gabler

proponuję zmień układ - Daca na zewnątrz blisko lampki, tak aby małego prądu z przetwornika nie gonić dłuższymi przewodami,

a z CD po SPDIF do DACa /tam jest odbiornik Wolfsona, który poradzi sobie z sygnałem SPDIF/ przewodem 75om dłuższym niż 1m.

przewody do lampek mają może 8cm jest to kimber vs,lampki są zaraz obok daca ,czy to za dużo?czemu przewodem dłuższym niż metr ?dałem z wyjścia koaksjal od środka na wejście spdif kabelkami długimi na ok35cm czy to żle?

Waldi miałeś rację dałem kabelkiem 75ohm długim na ponad metr i jest o wiele lepiej ,lepsza przejrzystość i jeszcze lepszy bas na tej długości musi jednak wystąpić zjawisko falowe

Tak. Dłuższy przewód poprawia skraje pasma i nie tylko. Robiłem próby z ruskim RK5o. Czym krótszy tym było gorzej. Optymalna długość to około 150 cm. Belkin Synapse Platinum ma 6ft i to na pewno nie jest przypadek.

zastanawiam się nad kupnem lepszego przewodu bo ten który dałem to jest najtańszy rca jaki był w media markt 9.99 :) tylko czy warto, z przewodami cyfrowymi nie mam doświadczenia ,z analogowymi tak i tam różnice są ewidentne

Waldi_06, czy na twoje oko zmieszczą się w miejscu AD dwie kostki pcm61 - oczywiście wlutowane lub wetknięte w podstawkę po AD we wspólnym stoliczku - tak aby nie wystawała poza obrys głównej płyty i mieściła się obok "małej" pcb ?

Przewidujesz jeszcze jakieś zamówienie grupowe?

>pawelb

przetworniki pewnie wejdą, jest troche miejsca,

zamówienie na płytki? w teorii możesz się jeszcze dopisac , bo zamówienie zlecone, ale zanim zaczna to pewnie pare dni minie.

po tych kilku dniach mogę powiedzieć ,że dac gra naprawdę z klasą pewnie to też zasługa wygrzewania,a lampki to tylko taniutkie pcc88 za jakiś czas postaram się o coś lepszego ,piękna średnica ,pozwoliłem sobie poeksperymentować z elektrolitami przed stabami i za ,przed stabami naprawdę doskonale spisują się panasonic ts-ha 4700uf ,za aktualnie mam to nie żart ,jamicony 470uf na 105 stopni to sa naprawdę świetne kondy nie wszędzie się sprawdzają ale tu pasują doskonale ,wokale i sybilanty klasa,black geaty std też tu pasują ale mają więcej góry ,rzecz gustu na razie to tyle czekam teraz na porządne trafo to zobaczymy jak dalej będzie

ktos tego AD 1865 nk zamowil? ma moze do odstapienia? czy jakis zakup grupowy bedziemy robic w digikey? chyba warto

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Jakie tanie a przyzwoite dace w łatwy sposób można by zaadaptować do tego układu (w przejściówce).

PCM61 wymaga niestety symetrycznego zasilania analogu wiec zasilać trzeba by wspólnie z cyfrą a to już zapewne spory kompromis ?

• 1 miesiąc później...

>kjeld,

>Wracając do 74LVU04.

>Czyli nie montując w.w. scalaka:

>1. Lutujemy C9 i R13.

>2. Nie lutujemy R14, R15, zworka do nóg 1 i 4 scalaka.

Dokładnie tak

>Co z C26, C27 i L5?

nie lutujemy.

Waldi_06> Dziękuję za płyteczki.

Mam jedno pytanie odnośnie generatora na dużej płytce. Rozmiary są

inne niż to było przy DACu DF1704 (większe niż 7x5 mm), więc wnioskuję, że

chodzi o inny układ generatora niż 549-C3391-24.576 kupowany wcześniej z Mousera.

Może napisać o jaki układ chodzi?

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

>gabler,

>Co taka cisza w temacie morze jakies nowe doswiadczenia

niewielu złożyło tego DACa,

u mnie stoi teraz wersja bez selekcji

• 2 tygodnie później...

ad jeden juz mam nk i drugi potzrebuje taki sam,jest na ebayu w connectors.com, w tym mauserze jest C3391-24.576, ale ona kosztuje ze 2 euro , a przesylka 20 euro jak podaja wiec troche absurd?DF1706 tez jest na ebayu a 74LVU04 nie moge nigdzie jak na razie znalezc....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.