Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw STEREO do 4000 zł

piotr1989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na początku chciałem zakupić kino domowe w systemie 5.1. Jednak po dłuższym przemyśleniu stwierdziłem, że nie mam czasu na oglądanie filmów, ale za to słucham dużo muzyki. Dlatego też inwestowanie w pięć kolumn jest bez sensu, tylko po to, aby posłuchać świsty i strzały. Chciałbym prosić o pomoc w wyborze jakiegoś wzmacniacza, amplitunera - czy co tam jeszcze - do którego mógłbym podłączyć dwie kolumny - o pomoc proszę również i w tej sprawie. Na zestaw chciałbym przeznaczyć około 4000 zł.

Muzyka jakiej słucham to: alternatywa i pokrewne klimaty, troszkę rocka oraz klasyka.

Serdecznie pozdrawiam,

Piotr

https://www.audiostereo.pl/topic/61960-zestaw-stereo-do-4000-z%C5%82/

Witam

Polecam ci nada 326bee , cd 545 + dali lektor

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja mam taki zestaw z MA RX6 wspanialy dzwiek.

Ukryta Zawartość

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Te dali z tymi nadami sluchalem bardzo fajne brzmienie

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

sbanderas, 24 Lut 2010, 21:41

>jbmar, a zastanawiałeś się co z kablami? za co je kupi?

No tak, tego nie przemyślałem. Najwyżej będzie stał jakiś czas zestaw nie podpięty, a jak uzbiera kolejne 4000 to kupi kable.

Mam alternatywę dla ciebie, można słuchać szumu fal i zostaje 1zł na przyjemności.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pomysl moze o nad 326 cd 545 i monitor audio bronze Br5 tez fajnie gra

jak nie kupisz w polsce to sie zmiescisz w 4 tys

I pamietaj Polska to kraj dla bogaczy wiec tak wydasz o 2k wiecej

Pozdrawiam

elvis512 Po co inwestować w kiepskiej klasy KD 5.1 za 3000-4000 zł, jeżeli można kupić coś lepszego za takie same pieniądze. Przemyślałem sprawę i doszedłem do wniosku, że pięć głośników zagraci mi tylko pokój, a mikson ma poniekąd rację. Na filmy nie mam zbytnio czasu, a muzyki słucham zawsze. Dlatego nie pisz mi, że rodzi się w głowie melasa, tylko uważaj, żeby Tobie się coś przypadkiem nie urodziło. Mój pokój ma około 15 m2. Jeżeli chodzi o wysokość to około 2,5 m. I bardzo proszę o pomoc pasjonatów, a nie gogusiów, którzy twierdzą, że znają się na sprzęcie i cwaniakują na forach internetowych.

Cześć piotr1989

Zawsze powtarzałem i będę powtarzał najważniejszym wyznacznikiem są Twoje uszy i gusta. Nie wiem gdzie mieszkasz ale żeby uchronić się od nieprzemyślanych zakupów to niestety tyłek w troki i do sklepów słuchać i jeszcze raz słuchać. Wyrobisz sobie jakiś pogląd i będziesz wiedział czego szukasz, co z tego że Ktoś Ci poleci Nada, Xindaka, Marantza, czy też Denona postaraj się posłuchać samemu wtedy będziesz wiedział o co chodzi. Biorąc pod uwagę twoje pomieszczenie tylko monitory a takich jest wiele jak i elektroniki w tej cenie też masz trochę do wyboru. Pamiętaj że ceny sprzętu w sklepach jak i na alledrogo są cenami umownymi i nie zawsze to co jest napisane na kartce z ceną jest do końca prawdą.

Życzę owocnych odsłuchów bo to jest najważniejsze mam nadzieję że chcesz słuchać muzyki a nie zostać kolejnym teoretykiem.

Pozdrawiam

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Piotr, na poczatek wystarczy: zestaw NADa (np 315 plus 515 jesli nowe, lub wyzsze modele uzywane) plus Acoustic Energy Evo 1, ewentualnie Neo 1. Do 15 metrow podstawkowe wystarcza. Klasyczne zestawienie, ale na eksperymenty przyjdzie czas.

Mozesz sprobowac tutaj

Ukryta Zawartość

Zamawiasz sprzet (uzywka z gwarancja). Jesli sie nie spodba odsylasz zwracaja kase.

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

15m2 to trochę mało na podłogówki... monitory za to nie przyłomocą podczas seansów filmowych. Może mały kompromis? Zestaw 2.1 oparty na subwooferze Velodyne albo innym, podobnej klasy? Do tego jakieś dobre, używane monitorki albo DIY i będzie sprzęt jak znalazł zarówno do odsłuchu muzyki jak i do kina stereo?

Tak żeby ładnie grało:

Jak podstawkowe to Grundig box 800 lub cos podobnego - mozna za ~400-800zl dostac.

Wzmak Grundig v7000 lub cos podobnego tylko w miare zywe - ok ~400zl.

Kable polaczeniowe sa wlasciwie zintergowane - ale te 70zł gdzieś tam min. będzie.

Zródlo jakie lubisz cd/karta - jakieś ~400-600zł

Kotary/panele absorbujace/trapy/dyfuzory + ksiażka o akustyce pomieszczenia - 1500-3000zł ;) No chyba że, taniej kombinowane. Dla mnie nieprawidłowa akustyka pomieszczenia degraduje HiFi prawie do zera, a wtedy można równie dobrze zaopatrzyć się w jakis sprzet z Tesco i nie kaleczyć Marantzów, Denonów, Roteli i innych Krelli. Ciekawych i pomocnych wypowiedzi forumowiczów jest tu mnogość.

Za 4000 mozesz misec Cyrusa 7 (nie moj) 1500 zl

Ukryta Zawartość

Do tego kolumny Akustyka na dobrych przetwornikach

Ukryta Zawartość

Monitory 1500 zl wtedy zostaje na zrodlo lub podlogowki za 2500 zl.

Do tego na poczatek jakies zrodlo z czasem do wyminay lub zewnetrzny DAC.

post-1391-100001180 1267117040_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

.

Ukryta Zawartość

post-1391-100001176 1267117103_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Seven3P, 25 Lut 2010, 17:53

>Tak żeby ładnie grało:

>Jak podstawkowe to Grundig box 800 lub cos podobnego - mozna za ~400-800zl dostac.

>Wzmak Grundig v7000 lub cos podobnego tylko w miare zywe - ok ~400zl.

>Kable polaczeniowe sa wlasciwie zintergowane - ale te 70zł gdzieś tam min. będzie.

>Zródlo jakie lubisz cd/karta - jakieś ~400-600zł

>Kotary/panele absorbujace/trapy/dyfuzory + ksiażka o akustyce pomieszczenia - 1500-3000zł ;) No

>chyba że, taniej kombinowane. Dla mnie nieprawidłowa akustyka pomieszczenia degraduje HiFi prawie do

>zera, a wtedy można równie dobrze zaopatrzyć się w jakis sprzet z Tesco i nie kaleczyć Marantzów,

>Denonów, Roteli i innych Krelli. Ciekawych i pomocnych wypowiedzi forumowiczów jest tu mnogość.

Tu na "potwierdzenie" slow Seven3P , zeby wydac 3000 zl na akustyka i do tego graty za 1000 zl.

Na tym filmiku rzeczywiscie nie gra bowiem brak ustrojow akustycznych. Lipa totalna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.