Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników ukraińskich lampowców ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Tajemnica spowiedzi :)

Truł i mi i jemu tyłek od miesiąca i na dzień przed przyjazdem Włodka stwierdził, że się rozmyślił.

tez sie zdziwilem zamawiajac u Wolodii ostatnio dacka (co prawda dla kolegi ale zawsze)

tez bylem w szoku ze nie chce zaliczki - pomimo mojego nalegania

po krotkiej rozmowie stwierdzil ze "wsrod zainteresowanych tematem" nie spotyka sie oszustow

no i trafil na jednego.

szkoda ze nie opowiedzial mu ktos o takim lemurze na ten przyklad bo nieuczciwych kupcow jest na peczki...

A co za jeden spowodował, że będę miał swój wzmacniacz za pół miesiąca, dajcie mi go:)

Kurcze...... Mój nowy dac'k tez miał przyjechać z Włodkiem ... :((((

czy ktoś może powiedzieć jak zdejmuje się osłony lamp we wzmacniaczu Phast na diabełkach?

Żeby wiciągnąc 6S33S z osłon nie potrzeba ich odkrecac ale Pytanie oczywiście było inne

Jest kilka typów osłonek z tego co sie orjętuje jeśli masz takie jak ja mam to musisz najpierw odkecic kluczami imbusowymi " podłoge " - Całość elektroniki trzyma się góry masz wtedy taki widok jak na zdjęciu poniżej

zaraz przy cokołach widać trzy śrubki - powinny być od mocowania osłonek 6S33S

po odkręceniu ich powineś bez problemu zdemontować osłonki

jak już pisałem wydaje mi sie ze jest kilka wersji mocowania osłonek bo ja mam na 2 śrubki a tutaj widze na 3

mam nadzieje ze pomogłem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez DJ_Achmed

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Kurcze...... Mój nowy dac'k tez miał przyjechać z Włodkiem ... :((((

Żeby wiciągnąc 6S33S z osłon nie potrzeba ich odkrecac ale Pytanie oczywiście było inne

Jest kilka typów osłonek z tego co sie orjętuje jeśli masz takie jak ja mam to musisz najpierw odkecic kluczami imbusowymi " podłoge " - Całość elektroniki trzyma się góry masz wtedy taki widok jak na zdjęciu poniżej

zaraz przy cokołach widać trzy śrubki - powinny być od mocowania osłonek 6S33S

po odkręceniu ich powineś bez problemu zdemontować osłonki

jak już pisałem wydaje mi sie ze jest kilka wersji mocowania osłonek bo ja mam na 2 śrubki a tutaj widze na 3

mam nadzieje ze pomogłem

Ukryta Zawartość

dziękuje :)

Ukryta Zawartość

Z tego co wiem, to Włodek DAC'ów nie robi a jedynie "oprawia" w swoje obudowy. Osobiście słuchałem takiego DAC'a. Mariaż Phast i Abraxas. Mi się nie podobał dźwięk, koledze bardzo. Niezwykle szybki, szczegółowy, precyzyjny. Nie mój klimat

Z tego co wiem, to Włodek DAC'ów nie robi a jedynie "oprawia" w swoje obudowy. Osobiście słuchałem takiego DAC'a. Mariaż Phast i Abraxas. Mi się nie podobał dźwięk, koledze bardzo. Niezwykle szybki, szczegółowy, precyzyjny. Nie mój klimat

Szybki, precyzyjny i szczegółowy - to wada? Do lampy jak znalazł, poza tym, ostateczny efekt zależy o zastosowanej w stopniu analogowym lampy i kondensatorów wyjściowych. Na "fabrycznej" Tesli i ruskich kondach efekt może faktycznie być krzykliwy. No i warto zastanowić się nad wymianą rezystorów konwersji :-)

Na pewien czas będę w Waszym klubie :)

Dzisiaj Waldek przywiózł do mnie komplet Phastów.

Jestem pod wrażeniem, jak te diabły radzą sobie z trójdrożnymi kolumnami na 26-cio centymetrowych basowcach :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ależ ten Włodek kręci. No cóż biznes is biznes

Nie wiesz to nie pisz,bo..............ktoś chciał nim kręcić,ale se sam bat ukręcił na własne dupsko i sie wyprostował...dlatego Włodek przyjechał.

Brodi ........tak szczerze młody jeszcze jestes i nie ogarniasz wszystkiego.............może to i dobrze.

Jestem pod wrażeniem, jak te diabły radzą sobie z trójdrożnymi kolumnami na 26-cio centymetrowych basowcach :)

napisz jak i z czym to gra

to na gorze to dac-k czy pre do analogu?

jakie lamki i kableki?

Ależ nie wada, koledze jak pisałem bardzo się podobało, mi nie - ot gusta i już

a co bylo nie po twojej mysli?

temat byl wygrzany?

Szybki, precyzyjny i szczegółowy - to wada? Do lampy jak znalazł,

wada podstawowa, dzisiejszy audiofil zmieniając wciąż sprzęta i lampki, pojęcia nie ma jak brzmią instrumenty i stąd nie wie czego szuka, lepsze co lepiej cyka ... i te hektary przestrzeni :D(

zaś tekst "do lampki jak znalazł" zawsze potwierdza zero, zero powtarzam osłuchania z dobrą lampą

skoro ktoś lubi tą "precyzję i szybkość" i kopa, po kuta kupuje lampę - dobry bumbox 800 MPO na STK4231 da radę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Te monobloki u Ciebie to jeszcze nie jest najwyższy model :)

Zdradź mi kiedy moje kolumny będą gotowe bo widzę, że już na nich słuchasz. Wklej zdjęcia kolumn i podaj termin odbioru tylko nie pisz że w środę :)

Mowili w wiadomościach,że właściciel pilnie poszukuje te kolumny...............chciałby je mieć już u siebie.

pozdr

a co tam Robert masz, przetwornik z pre?

wada podstawowa, dzisiejszy audiofil zmieniając wciąż sprzęta i lampki, pojęcia nie ma jak brzmią instrumenty i stąd nie wie czego szuka, lepsze co lepiej cyka ... i te hektary przestrzeni :D(

zaś tekst "do lampki jak znalazł" zawsze potwierdza zero, zero powtarzam osłuchania z dobrą lampą

skoro ktoś lubi tą "precyzję i szybkość" i kopa, po kuta kupuje lampę - dobry bumbox 800 MPO na STK4231 da radę

Mamel, wstań z tego trawnika :-) i nie oceniaj wszystkich wg swojej miary. No chyba, że to Ty wyznaczasz co to dobra lampa i w której filharmonii prawdziwe instrumenty grają.

Mamel, wstań z tego trawnika :-) i nie oceniaj wszystkich wg swojej miary. No chyba, że to Ty wyznaczasz co to dobra lampa i w której filharmonii prawdziwe instrumenty grają.

gdy zrozumiesz sens tych dwóch zdań, może przestaniesz brać wszystko do siebie i może odpuścisz prawdy obiegowe a zaczniesz szukać własnej

a może i nie, z pozycji trawnika horyzont jest znacznie bardziej rozległy, dla tego nie oceniam Was własną miarą, nie mam tak wielkich wymagań od koleżeństwa :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Mamel, nie chce mi się odpowiadać i podkręcać atmosfery, zauważ proszę, że mowa była o DACu, nie o wzmacniaczu lampowym. Jeśli nadal się upierasz przy swoim zdaniu i chcesz pokazać, że wiesz lepiej, to nie krępuj się, ja więcej przeszkadzał nie będę.

Edytowane przez ktm777

Trochę muzykuję (choć gram na gitarze i raczej muzykę z pogranicza metalu) i nie ma czegoś takiego jak "idealne brzmienie trąbki czy skrzypiec". Każde skrzypce brzmią inaczej więc nie ma co się sprzeczać. Mój kuzyn jest z kolei muzykiem jazzowym, ma trzy kontrabasy i dwie gitary basowe. Każdy z tych kontrabasów używa do innych nagrań ponieważ każdy z nich brzmi DIAMETRALNIE inaczej. Więc nie ma co się sprzeczać :) Pozdrawiam. Taki przerywnik w temacie.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

• Pokaż nowe odpowiedzi