Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników ukraińskich lampowców ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Tu sie zgodzę,ale czy normalnie wyjdziesz??

Postaram się nie wyjść normalnie ;)

weż ze sobą też Trinity))

Sprzedałem Wietnamczykowi. Nawet nie zdążyłem ogłoszenia dać :)

znam Włodka dłużej i pewnie lepiej i złego słowa na człowieka nie powiem, ale i zdanie własne na temat firmy i wyrobów mam

przeczytaj jeszcze raz wpis do którego się odnosisz, zrozum go i wtedy komentuj

ja piszę "zamów", Ty piszesz "nie robi" - a właśnie, że jak zamówisz to zrobi

a przypadkiem nie przeczysz sam sobie?

ile na dziś kosztuje Cię posiadany Phast? ... no

pomijam te 10% Twojej niepewności które biorę na własna klatę, ale to nie mój cyrk, nie moje małpy i żadnych detali się tu ode mnie nie spodziewajcie

mamelu ale ja nie napisalem czy cos mogl bym sobie zmienic tylko "co mozna zmienic i ile to bedzie kosztowalo" z reszta nie wazne, nie musze nawet odpowiadac chociaz w sumie to juz zrobilem.

akurat cenie sobie ten watek z racji braku docinek i duzej pomocy merytorycznej piszacych i chyba lepiej zeby tak pozostalo.

Usmiechamy sie ;D

mamel, w piątek lub w sobotę będziemy z Włodkiem u starego.

Żebym miał samolotem przylecieć to tym razem samochodu nie biorę. Oni niech sobie słuchają tych nowych PP a my sobie zrobimy Sylwestra :)

masza piekne te cudenka,

tylko popraw mnie jesli sie myle, to sa te nowe PP czy wariacja diabelkow??

trzeba stroje kupować albo szyć...........przebierańce blisko))

Piotr, a może przebranie się w ...dyfuzor 2D? :-P

Edytowane przez SVART

Do mnie nareszcie dotarła parka "aniołków" 6C18C. Nie wiedziałem, że zawierają 20 miligramów złota i 1 - platyny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to te swetlany czy cos innego jeszcze??

rozumiem ze NOS-owo sie wyrazamy ;]

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

to te swetlany

yes.gif

svetlana.jpg

РСФСР-ЛенСНХ

Объединение электронного

приборостроения "Светлана"

ТРИОД 6С18С

yes.gif

svetlana.jpg

РСФСР-ЛенСНХ

Объединение электронного

приборостроения "Светлана"

ТРИОД 6С18С

ouuuuuu yeach!! ;]

Szukałem swojego rocznika. Niestety najmłodsze, które znalazłem są o rok starsze - 1964.

Na pierwsze takty muzyki jakie dostrzegłeś zmiany w brzmieniu w stosunku to tych z rogami?

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Gość masza1968

(Konto usunięte)

U mnie jest delikatniejszy bas i większe wypełnienie środka. Góra też jakby bardziej klarowna ale jej jestem najmniej pewny.

Przede wszystkim różnica jest na środku.

U mnie jest delikatniejszy bas i większe wypełnienie środka. Góra też jakby bardziej klarowna ale jej jestem najmniej pewny.

Masz już strój...............że czas tracisz na pisanie?

Chcę powiedzieć,że przebiorę się za moderatora-kupiłem se kulki))

Żebym miał samolotem przylecieć to tym razem samochodu nie biorę... zrobimy Sylwestra :)

Ty się nie śmiej,bo chyba trzeba stroje kupować
Ja się przebiorę za wiejskiego głupka.

Masz już strój...............że czas tracisz na pisanie? Chcę powiedzieć,że przebiorę się za moderatora-kupiłem se kulki))

i czym się chwalisz, chowaj głęboko w spodnie :)

Maciek, a czemu Ty chcesz przebrać się za mamela, przecież będziesz wyglądał jak dwa i pół

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość

(Konto usunięte)

Na pierwsze takty muzyki jakie dostrzegłeś zmiany w brzmieniu w stosunku to tych z rogami?

U mnie największa zmiana na plus jest w basie: jest bardziej rozdzielczy i zróżnicowany (mowa o basie akustycznym - kontrabas, organy). Średnica jest bardziej żywa, plastyczna i wypełniona. Nie są to jakieś duże zmiany ale łatwo dostrzegane. Na górze zmian nie słyszę.

U mnie największa zmiana na plus jest w basie: jest bardziej rozdzielczy i zróżnicowany (mowa o basie akustycznym - kontrabas, organy). Średnica jest bardziej żywa, plastyczna i wypełniona. Nie są to jakieś duże zmiany ale łatwo dostrzegane. Na górze zmian nie słyszę.

No ciekawe, dzięki bardzo chłopaki.

Gość

(Konto usunięte)

DACT już jest u Włodka.

Maćku, co tam dobrego słychać z nowym pre? Czy zmiana samego potka wiele daje?

Edytowane przez JuG
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jura, nic jeszcze nie wiem. Jutro przyjeżdża Włodek (oczywiście bez nowego pre ale z nowymi monoblokami) to się dowiem więcej.

Jak na razie jestem pochłonięty zmianami w torze analogowym.

Panowie z AMR zaczynają przeginać z terminami i raczej mnie wyleczyli ze współpracy. Jak pomyślę o ewentualnym serwisie to mną trzącha...

Będzie na 99% inne phono pre. Bardziej "klasyczne" :)

Edytowane przez masza1968

Masza, przekaż Włodkowi, że ja ze szczerym żalem, ale własnie żegnam się ze swoim 6V6. Teraz będzie cieszył kogoś innego. Ad Fontes zabrał tyle miejsca, że musiałem z jednego wzmacniacza zrezygnować. Ale dźwięk tego malucha będzie za mną jeszcze długo chodził, jednak po ostatnim Włodkowym upgrage, moja integra 6L6 jakby na nowo się narodziła. Dźwiękiem zbliżyła się do spokoju który oferował 6V6, więc jestem cały happy.

Pozdrawiam!

Adam

Dziwne te 6C18C

Płasko bez życia,baaardzo delikatnie ale może muszą się pogrzać trochę.

Z innej beczki - jeżeli ktoś musi wymieniać to polecam CMCT_OCTAL .

Ukryta Zawartość

post-28128-0-10331900-1391714866_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jop

ustawione na 330mA - wyżej już trochę się rozjeżdzaja.

lampiszony pomierzone i Rosjanin nie ściemniał - porządnie dobrana parka i chyba naprawdę NOS-y

Nna tych samych nastawach włożone rogate grają bajkowo

pograją z tydzień- zobaczymy

jak nie to zapraszam na priv jak się komuś przydadzą

Edytowane przez piotr122
Gość

(Konto usunięte)

u mnie nie ma powrotu do rogatych...

U mnie raczej też. Może 6C18C tylko w Limited'ach grają?

Maciek, ty teraz w pre masz dwie pary V-Cap'ów? Czy parę rosyjskich i parę V-Cap?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ja mam w pre tylko jedną parę kondensatorów. Jantzeny Silver Gold. W pre V-Capy sie nie sprawdziły i pojechały do Szczecina :)

Ja mam w pre tylko jedną parę kondensatorów. Jantzeny Silver Gold. W pre V-Capy sie nie sprawdziły i pojechały do Szczecina :)

az tak slabo?

W Szczecinie twoje V-capy Maciek jak na razie sprawdzają się bardzo fajnie. Miałem okazję posłuchać kilka dni temu.

Do tego stopnia że zaczynam się zastanawiać co jest lepsze. Czy brak konda w torze czy właśnie V-capy :).

Gość masza1968

(Konto usunięte)

az tak slabo?

V-capy są świetne i pięknie pokazują średnicę ale zastosowanie ich w całym torze (DAC, pre, monobloki) zabiło skraje pasma.

Są świetne ale nie można z nimi przesadzić.

W Szczecinie twoje V-capy Maciek jak na razie sprawdzają się bardzo fajnie. Miałem okazję posłuchać kilka dni temu.

W Szczecinie są dwie pary moich V-capów - jedne u Darka a drugie u Mirka. Nie wiem u kogo słuchałeś :)

Dwa V-capy w monobloku też robi się za gęsto. Najfajniej wypadł duet V-cap/Duelund.

W tym lepszym ukraińskim systemie :). Staram się zawsze być w zgodzie z tematem w danym wątku :))). Ciekawe czy doszły już do swoich godzin wygrzewania. Bo dopiero drugi raz miałem okazję słuchać. A teraz było sporo lepiej niż po pierwszym ok 70'cio godzinnym wygrzewaniu.

• Pokaż nowe odpowiedzi