Skocz do zawartości
IGNORED

Na allegro ceny z kosmosu

Mirekjon.

Rekomendowane odpowiedzi

nawet oceny sprzedazy temu sluza - chocby jeden przyklad: za wysylke juz nie oplaca sie brac po 60 czy 80 zl bo gwiazdki sie zmniejsza (a im mniej za wysylke a im wiecej za aukcje tym lepiej dla allegro - nie ma tu zadnego innego celu)

chwilowy brak działalności w audio.

Nie ma co porównywać ebaya z allegro.

Na ebayu obowiązuje zupełnie inna metoda licytacji a poza tym baaaardzo rzadko zdarzają się aby przedmiot był wystawiony ponownie ze względu na to, że sprzedającemu wylicytowana cena wydała się za mała albo towar się zepsuł lub w dziwny sposób uszkodził - co niestety na allegro jest codziennością.

Pozdrawiam

----------------------------------------------------

Zauważ że na ebay-u ceny są relatywnie do zarobków nawet do 10 razy niższe dla przeciętnego kupującego i sprzedającego. Czyli tu ma też większe znaczenie czas zarówno dla sprzedającego jak i kupującego. Gdyby u nas ludzie 10 razy tyle zarabiali, to nikt nie bawiłby się w "przekręty" i podbijanie aukcji na 20-30 zł.

Odpowiadając koledze wcześniej, że allegro obracałoby cudzą kasą : można system oprzeć o Paypal i założenie swoistej blokady na konto użytkownika licytującego. Udział w takiej aukcji byłby dobrowolny - to sprzedający o tym decyduje, czy chce aukcji z "wadium".

>squad05

Przyznaję ci rację. wielokrotnie licytowałem na e-bayu i poza jednym przypadkiem, kiedy dzięki Paypalowi odzyskałem pieniądze (nie wiem, jak teraz, bo musiałbym sprawdzić w regulaminie, ale na roszczenie zwrotu było 41 dni), można powiedzieć, że to bardziej wiarygodny serwis. Nie chcą wysyłać do polski, to po prostu to piszą. Na każde nawet najgłupsze pytanie dostałem odpowiedź lub dodatkowe fotki.

M.

od kilku tygodni odzyskuje kase z allegro ! licytujący wysłał mi kase za towar poprzez " płace z allegro" mimo ze nie miałem tej funkcji uruchomionej.

Od tego czasu kilkanascie razy wysłałem żadanie linku aktywacyjnego i ani razu go nie otrzymałem a operator serwisu twierdzi ze wszystko jest OK !

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

marek-1969 przykra sprawa. Ja żeby się od tego ustrzec zrobiłem taki mini wytłuszczony regulamin aukcji.. proste sprawy typu nie masz pewności zadzwoń, zapytaj.. nie masz pieniędzy nie licytuj i między innymi tłustym drukiem - przelew tylko i wyłącznie na konto bankowe. Nie rozpatruję przelewów allegro. Jeżeli tego nie akceptujesz - nie kupuj, nie licytuj. Jak dotąd działa sprawnie i nie miałem żadnych problemów.

problem polega na tym ze allegro łykneło ( żeby tego nie nazwac inaczej...)kase w usłudze której nie aktywowałem !

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

dzięki wciagajaca lektóra. wymieniony tam jeden z uczestników dalej działa w podobny sposób

ma zestaw brauna wstepnie była cena 5 tyś nikt długo nie kupował. zszedł na kup teraz 2500 nikt nie kupił to zrobił 2000 minimalna. a teraz to puscił od 1 zł z minimalna i pierwszego dnia cena osiagneła 1000zł a teraz juz jest lekko ponad 2 koła

Ja mam identyczny przypadek, kupujacy wpłacił kase przez ten ich głupi system i w zaden spsób jej nie moge od nich wyciągnąć, zwróciłem sie nawet z propozycja aby tymi pieniędzmi opłacili prowizje suma była dośc nie duża ale otrzymałem odpowiedz negatywna i nie wiem co dalej z tym robic. poza tym zastanawiam sie jak to jest możliwe jak mogą do tego dopuszczać że ja nie mam aktywowanej usługi PZA a kupujacy mimo to może wpłacic pieniądze -paranoja. Wciskaja na siłe i nic ich nie obchodzi

compi, 19 Lip 2010, 09:17

>Zauważ że na ebay-u ceny są relatywnie do zarobków nawet do 10 razy niższe dla przeciętnego

>kupującego i sprzedającego. Czyli tu ma też większe znaczenie czas zarówno dla sprzedającego jak i

>kupującego. Gdyby u nas ludzie 10 razy tyle zarabiali, to nikt nie bawiłby się w "przekręty" i

>podbijanie aukcji na 20-30 zł.

>

Nie mogę się z Tobą zgodzić. Według mnie na ebayu ceny są rynkowe (normalne) i często o wiele niższe niż na allegro, dlatego właśnie są ludzie, którzy kupują na ebayu a następnie sprzedają na allegro z 40-50% narzutem. Kolejna sprawa to zarobki, tutaj niestety znów się z Tobą nie zgodzę, 10krotnie wyższe zarobki to spora przesada.

----------------------------------------------------

Nawet jak by były wyższe zarobki to myślisz że nie było by tych handlarzy, właśnie by mieli jeszcze lepiej bo by więcej ludzi kupowało po tej cenie za jakie wystawiają, teraz każdy zobaczy na allegro, po forach lub ebay i sobie sam przeliczy czy na pewno chce tyle zapłacić, a jak by miał te 10 krotnie wyższe zarobki to mało by się zastanawiał, mam pieniądze i chce kupić więc kupuje.

dzis rano wstaje patrze i przecieram oczy, aukcje Microsoftu chyba w takim tępię nie rosły

z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no nie ma to jak moje aukcje zawsze sa w uczciwej cenie nie dla zysku a dla sprzedazy czegos co juz nie uzywam i zawsze 100% zetelne i bez sciem, a ludziom dorabiajacym sie na czymis hobby jak osoba w linku ostatnim mowimy nie i tepimy to dziadostwo!!!

po prostu dodajac do czarnej listy wraz z handlarzami zlomem

chwilowy brak działalności w audio.

Nowy sposób na potencjalnych kupców. Przed chwilą dostałem email z adresu którego nie znam o treści:

"Nie działa mi gg . Zobacz może okazja :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

sk***ysyństwo sięga zenitu. Wertowanie userów forów o tematyce audio i wysyłanie podobnych treści.

Ukryta Zawartość

usuń cudzysłów na końcu linka.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

znaleziska jak w temacie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość wswier

(Konto usunięte)

Problemem jest faktyczny monopol allegro.

Niestety - majac taki udzial w rynku handlu internetowego, moga robic co im sie rzewnie podoba.

Nie wiem, czy urzad antymonopolowy nie bylby zainteresowany ich praktykami

(to wpis dot. problemow z "place z allegro")

pzdr

wswier

wiadomo że allegro jest drogie i sprzedający czy handlujący mają ceny mocne,

natomiast kupić coś używanego naprawdę w normalnej cenie w tej chwili to graniczy z cudem

więc wydaje mi się że docelowa grupa osób poszukujących "okazji" jest generalnie raczej mało znająca się np na tematyce audio, oczywiście nie generalizuję ale dobrym przykładem jest np sprzedawanie monitorów czy wzmaka używanego w cenie nie 50% nowego a 80 albo i lepiej, i ktoś kto sprzedaje opisuje to mniej więcej tak:

nie muszę opisywać co to za "klocek" każdy wie jak to "gra" a opisy można wyszukać na necie i na forach ( tu czasem rzucą linka)

czyli przekładając to na język zrozumiały

spiesz się z zakupem bo cena 80% nowego za to co mam jest niebywale za darmo a sprzęt jest tak znany na świecie że jest to towar nr1 !!!

Focal + Naim

"każdy wie co ten kabel potrafi"

Ukryta Zawartość

:)

jazda po całości

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.