Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że mało muszę to poprawić ale jak ktoś chce to zmieści .Nie koniecznie musi być 2200/35 tam nie ma takiego napięcia Ja założyłem 2200/16v i na bank nic się niestanie.Największe napięcie na płytce preampa to 17v to po co 35 woltowy cond???????

Aż miło popatrzeć ! I żal,że mój Accu jest na razie w sferze marzeń :)

Wydaje mi się,że Tomek jest już o krok do odpalenia układu,a nam pozostaje jedynie czekać i...zazdrościć.

Zworki do tranów końcowych w oryginalnej końcówce są pocynowane? czy to jakiś patent producenta?

...Tomek-wysłałem PW...

Witam, aktualnie jestem na urlopie. Wracam w niedziele, zaraz dostane ochrzan, że nawet na turystycznym wyjezdzie wchodze na AS ;-). A co do Japończyków, to strasznie ślamazarnie idzie komunikacja z nimi. Ofertę dostałem i mieli dosłać warunki wysyłki i sposoby płatności, ale nic nie dosłali. Upomnę się o to w poniedziałek. Chciałbym do końca przyszłego tygodnia już wszystko wiedzieć i zbierać kasę przez tydzień, żeby w kolejnym tygodniu wysłać zamówienie. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie OK.

System gra dobrze, albo nie....

Witam

mam _ogromne_ problemy z internetem i nie moge śledzić wątku. Proszę Tomka u którego zamawialem komplet plytek o podanie danych do konta i kwoty do zaplaty na maila, wpisany w 'o mnie'. O to samo prosze barankam przy ewentualnym zamowieniu tranzystorow, nie chcialbym zebyscie mysleli ze Was wystawilem. W ciagu kilku dni powinienem sie uporac z problemami ale nie chce żeby do tego czasu ktoś uznał mnie za żartownisia, albo co gorsza podkupił mi płytki.

pozdrawiam

Łukasz

caveat emptor

Jeszcze kilka drobiazgów i odpalam strasznie długo to idzie ale ale nie dostałem wszystkich części Przylutuje główne i sterujące trany i koniec lutowania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam panów Tak te czerwone to black gate 47/50v lubię brzmienie tych kondensatorów.W torze trochę szorstkie ale można je polubić .A w zasilaczu dają z siebie wszystko.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piękności !!!

Jestem na etapie kojarzenia elementów i mam problem:

-rezystory---------------rezystory.pl seguro.pl

-kondensatory------------zewsząd(ale tylko takie jak w oryginale)

-tranzystory-------------czekamy na odpowiedź z Japonii

-kondensatory zasilacza--Mudrof(gdzie można dostać Elnę?)

-transformatory----------główny: Toroidy.pl i Ogonowski - odpada,więc gdzie ?

-radiatory---------------szukam czernionych ?

___ i teraz się nie dziwię,że tyle jest wart ten klocek-składając go w naszym kraju -stracę więcej zdrowia i nerwów niż japończyk stojący w kolejce za gran turismo 5 !!___

tomek0104

nie masz wlutowanego 1 rezystora 0,22. Prawdopodobnie wiesz o tym, ale czasami robi się jakieś proste błędy:))

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Już zamawiałem 4558 z north, ale przysłali mi BA4558-HT, powiedzieli, że to nowy oryginał, ale nie chce mi się wierzyć...., plus jest jednak taki, że układ Made In Japan :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Dokładnie ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zastanawiam sie wlasnie doklanie nad tym ukladem lub tym

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A do czego te niskoszume 4558 jeśli wolno wiedzieć, bo chyba nie chodzi o tego klona.

Orginalnie 4580 można właśnie zamienić na LM833 dla audio (bardzo podobne parametry, tylko lepsze zwłaszcza szumy - to nie ważne i mały offset - b.ważne) Sprawdzono we wzmacniaczach nie tylko przez mnie.

Tutaj ten wzmacniacz jest wyłącznie od swero i jego parametry szumowe, tymbardziej brzmieniowe nie wpływają nawet 1% na dźwięk. Ważny by tylko miał najmniejszy offset na wyściu w spoczynku. Najlepjej mieć kilka, bo są róznice zwłaszcze na tych BA czy IRC. Ja wybrałem 0,07 mV ze trzech dostępnych kości 833.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.